跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

開新part 啦!

歡迎各位靚媽繼續暢所欲言!

好耐無搭訕,因爲搭唔到嘴,請多包涵!

恭喜Teresa!!

祝您一切安好!

祝 Gavin 聽話,做個好哥哥!

生活不單會有快樂  也一定會有痛苦
事情不單會有成功  也一定會有失敗
性格不單會有圓滿  也一定會有缺陷
戀愛不單會有甜蜜  也一定會有心酸
有時候  我們等的  並不是機會  而是釋懷
即使被祂原諒不一定足夠   有時你也得學習原諒自己

珍珠宮

畀面勳章

Hi all..........

I'm the 1st one here!!!!!!!!!:mrgreen:

大宅

Present! I am the 2nd one.

原文章由 Teresa 於 07-8-3 14:12 發表
Hi all..........

I'm the 1st one here!!!!!!!!!:mrgreen:

伯爵府

畀面勳章

原文章由 CarChu 於 07-8-3 14:21 發表
Present! I am the 2nd one.

到!

伯爵府

畀面勳章

原文章由 烏龍媽媽 於 07-8-3 12:36 發表
好夾喎. 實記得. 比我就最鐘意. 最好就係連生日之類都一樣. 我咁烏烏下, 記一個的資料就攪點! 試過有次同妹去養和睇e生, 係
counter處check極都check唔到妹妹的資料, 最後才發現原來我寫了阿哥的生日日期 ...

烏龍媽媽:

我都好烏龍, 搬左黎呢區第一次帶恩祺去睇醫生, 填兩個的出生資料時, 我填祺祺的出生年份跟恩恩的一樣 (2001年), 個醫生一睇, 乜兩個年齡差咁近?! 佢仲以為我生完恩恩就即有左祺祺....

大宅

我又來報到

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

各位!

chingchingmom,

你買咗書未?今日去商務取書,還有9本未齊。

Teresa,

尋晚家霖仔落咗3樓平台踩單車,下次 call 埋 Gavin 一齊玩好嗎?

大宅

咦,我又係今朝去喎,因為哥哥病倒,去銅鑼灣睇醫生,順道取書,不過只係尚欠8本?-(

[quote]原文章由 kittylock 於 07-8-3 15:12 發表
各位!

你買

侯爵府

欠書如下:
1. 現代中國語文 小一下 1 冊
2. 現代中國語文 小一下 2 冊
3. 現代中國語文作業 小一上 2 冊
4. 現代中國語文作業 小一下 1 冊
5. 現代中國語文作業 小一下 2 冊
6. 小學電腦認知課程<我會學>系列-新手上路
7. Jolly Phonics Workbooks
8. Classroom Fun with Handwriting 1
9. Classroom Fun with Handwriting 2

想知你在這9本書內欠那8本?

靖靖睇完醫生依家好D未?

[ 本文章最後由 kittylock 於 07-8-3 17:23 編輯 ]

珍珠宮

畀面勳章

禽晚gavin去左grandma度過夜, 都搵唔到佢lu!!!

你下次call埋gavin啦, 睇下佢有冇得落去玩啦!! (佢而家"守行為"呀:mrgreen: )

話你知, gavin幾冇大志. 上星期去3/f swimming, 佢話個"大池"唔掂地, 死都唔肯落去, 只係o係bb池扒下扒下...... 我又冇打算落水.... 最後gavinpa落埋黎, "迫"佢去大池咋..... 呢個仔真係冇用!

[quote]原文章由 kittylock 於 07-8-3 15:12 發表
各位!

Teresa,

尋晚家霖仔落

侯爵府

Teresa,

好呀!下次一於 call 埋 Gavin 去游水同踩單車!

3/F 個BB池去到 knee 咋播....

原文章由 Teresa 於 07-8-3 17:00 發表

話你知, gavin幾冇大志. 上星期去3/f swimming, 佢話個"大池"唔掂地, 死都 ...

大宅

Kittylock:

剛剛收到電話,阿仔燒到40度,我估係流感。今晚睇唔到麥兜兜lu。

咦,你係咪去銅鑼灣買書呀?有少少唔同喎~~

我有﹕
6. 小學電腦認知課程<我會學>系列-新手上路
7. Jolly Phonics Workbooks
8. Classroom Fun with Handwriting 1

我無﹕
中國語文 ??
中國語文作業 小一上 1,2 及 小一下其中一本
新紀元小學數學1D
今日常識新領域1
Classroom Fun with Handwriting2

返去睇清楚再來報告:-P

[ 本文章最後由 chingchingmom 於 07-8-3 18:50 編輯 ]

大宅

原文章由 chingchingmom 於 07-8-3 15:50 發表
咦,我又係今朝去喎,因為哥哥病倒,去銅鑼灣睇醫生,順道取書,不過只係尚欠8本?-(

各位 ...

Chingching 病了... 睇完醫生好d 未?祝chingching 早日康復!

才德的婦人誰能得著呢,他的價值遠勝過珍珠

珍珠宮

畀面勳章

你可能真係要考慮下, 靖靖開學之後要帶佢打流感針喇. 祝靖靖早日康復!!!!

我今年都會比gavin同工人打針, 我諗我就唔打得喇! 都驚驚地架..... 呢~~~ 就今日之麻, 有個扣留犯, 出到黎, 律師同佢求情, 佢話有multi-TB (多種肺勞)..... 嘩! 嚇鬼c我.... 好彩我冇行埋佢度咋..... d庭警同懲教又唔醒目 (定佢地唔知?), 連mask都冇比一個比個犯呀

男爵府

我黎報到

男爵府

Teresa,

嘩........咁都得...咁大意, 下次你都係自己帶備mask 好d ~
原文章由 Teresa 於 07-8-3 22:25 發表

你可能真係要考慮下, 靖靖開學之後要帶佢打流感針喇. 祝靖靖早日康復!!!!

我今年都會比gavin同工人打針, 我諗我就唔打得喇! 都驚驚地架..... 呢~~~ 就今日之麻, 有個扣留犯, 出到黎, 律師 ...

大宅

原文章由 Teresa 於 07-8-3 22:25 發表
我今年都會比gavin同工人打針, 我諗我就唔打得喇! 都驚驚地架..... 呢~~~ 就今日之麻, 有個扣留犯, 出到黎, 律師 ...

嘩....好驚bor!

才德的婦人誰能得著呢,他的價值遠勝過珍珠

珍珠宮

畀面勳章

今朝去左贊育第一次登記.... 我而家已經10wks多d喇...

有d覺得今時唔同往日. 以前我陀gavin時, 睇得好密架. 今日, 只係抽左4支血. 本來我o係qm已經抽左, o個度既nurse叫我同贊育講可以抽少一支, 點知佢地都唔肯! 抽左血, 我要見nurse約時間做唐氏.

點知一約, 已經9月初, 我話已經過哂度頸皮時間, 仲要個期係用黎聽talk, 聽完再book時間做. 我有d慶架, 咁係咪即係唔洗做? 定係迫我睇c+?

以前去book做產前運動都係book左就得, 而家又話要醫生介紹. 乜咁多procedures? 乜唔係鼓勵大肚婆去做多d產前運動咩? 有醫生介紹同自己book有咩唔同?

今日連blood pressure都冇度過, 又冇磅重, 只係度高. 都唔知度高黎做乜? 下次返去, 已經3個月肚喇..... 想當年, 3個月肚已經照ultra sound喇.

總之, 覺得好似d資源比哂d大6人咁...... 你話如果淨係靠gov, 細b都唔知點算?!

大宅

Gloria, Teresa:
多謝問候!佢仲燒緊 ,我返工前見佢仲算精神,不過今日套國際綜藝合家歡再度泡湯:-| 我之前都想過打流感針,但係平日好地地就唔記得,病倒時又唔打得

Teresa:
個犯真係嚇死人

乜而家贊育咁搞法?2年幾前,服務都仲係幾好喎,呢2年真係變得咁快?多咁多同胞來光顧? 定係本地出生率都真係高左呢? ?-( 咁你有無Book威院照OSCAR?萬事唔好勞氣,做個開心媽咪呀為重!

點解你第一次上去QM登記,唔係直接去贊育o既?

Kittylock:
有書單啦,我尚欠個8本係﹕

現代中國語文 小一下1,2冊
現代中國語文作業 小一上1冊,小一下1,2冊
新紀元小學數學1D
今日常識新領域1
Classroom Fun with Handwriting 2

佢有無話幾時齊書呀?

珍珠宮

畀面勳章

靖靖係咪真係流感? 可能要等d菌散左至退燒喇. 呢輪要小心d, 唔好傳埋比妹妹喇.

QM我一路有睇開婦科---因為貧血. 所以要定期驗血. 威院oscar我都一早book左, 因為當初唔係好清楚高齡可以免費做oscar.

我唔知贊育攪乜. 我今日都見到有幾pair大6人 (唔係看人低, 不過佢地真係有樣睇), 而且我覺得, 佢地播既video, 姑娘講既野--有乜野事就去qm/c+, 唔好返贊育, 真係針對d大6人!

我見佢地d期咁遲, 睇怕做唔到oscar (講真, 佢話得姐, 都唔準啦). 我咪即係上多2層去胡寶星 (hku個private clinic)問, 順便book埋, 自己比$架, 不過可以夾到時間做oscar. 如果佢同威記一樣, 我就cancel威記喇.

返到屋企, 諗諗下, 打左比我個婦科c+問, 佢都有oscar做, 收費都係同hku一樣. 所以我而家仲諗去hku定去返個c+e生度做啦.

唉! 而家真係唔可以靠gov--- 自已係civil service都係咁話~

首頁

尾頁

跳至