嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我想問下chu chu 奶樽,如果我外出時,奶樽入面有水or 奶,咁點樣防止佢會流出黎呢 ?
因為我見其他牌子是個樽蓋有小小壓住奶咀頭所以唔會洗出黎,有d就係在奶樽入面加一塊蓋仔咁樣 !
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結。

禁止訪問

畀面勳章

男爵府

我試過漏喎,但係唔係漏得好快羅
原文章由 rachel 於 07-8-3 11:50 發表

chu chu 係十字咀, 倒轉都唔會漏架
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結。

男爵府

我都係就咁'莊'd水入個奶樽度, so far咁耐都未試過溜wor.?-(
原文章由 babycoming 於 07-8-3 11:33 發表
我想問下chu chu 奶樽,如果我外出時,奶樽入面有水or 奶,咁點樣防止佢會流出黎呢 ?
因為我見其他牌子是個樽蓋有小小壓住奶咀頭所以唔會洗出黎,有d就係在奶樽入面加一塊蓋仔咁樣 !

男爵府

我係用full set chuchu奶樽+奶咀架喎,但我試過係會滴出來,但唔係會流出黎咁樣羅,一樣都會有奶or水滴出黎架,只不過係小d咁咋,試過出街一日,(因為我係會將水裝左落奶樽先,到開奶時,一加熱水同奶) 有一個奶樽未用,返到家時,個蓋到裝左半樽蓋水喇

男爵府

我出街開奶都係好似妳咁, 真係未溜過. 奇怪嘞.?-(
原文章由 babycoming 於 07-8-3 13:02 發表
我係用full set chuchu奶樽+奶咀架喎,但我試過係會滴出來,但唔係會流出黎咁樣羅,一樣都會有奶or水滴出黎架,只不過係小d咁咋,試過出街一日,(因為我係會將水裝左落奶樽先,到開奶時,一加熱水同奶) 有一個奶樽未用, ...

大宅

原文章由 babycoming 於 07-8-3 13:02 發表
我係用full set chuchu奶樽+奶咀架喎,但我試過係會滴出來,但唔係會流出黎咁樣羅,一樣都會有奶or水滴出黎架,只不過係小d咁咋,試過出街一日,(因為我係會將水裝左落奶樽先,到開奶時,一加熱水同奶) 有一個奶樽未用, ...

十字奶咀漏水, 未試過喎.....出街時, 我通常教0岩水溫入落保暖柸度, 之後直接開奶唔洗溝水....

複式洋房

NUK奶樽+Chu Chu奶咀, is it work ?

Anyone know is it possible to use NUK奶樽+Chu Chu奶咀 ? Thx !

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我都係出街時會入定半枝凍滾水 WOW!! 一向都無問題

如果, 你入太熱既水, 反轉就會漏既.

如果, 你只係入開奶既水, 應該唔會漏, 如果漏, 你就要 CHECK 下係唔係已經將成個奶咀套好在奶樽環, 同時, CHECK 下奶咀既孔, 會唔會比你洗爛左, 個孔變大左呢? 因為十字咀用刷大力刷時, 有機會整爛十字咀孔既.

原文章由 雙子媽媽 於 07-8-3 14:26 發表
我出街開奶都係好似妳咁, 真係未溜過. 奇怪嘞.?-(

男爵府

可以, 我初時都係咁. 幾個月後來先轉用埋chu chu奶樽.
原文章由 LokLok95 於 07-8-4 13:40 發表
Anyone know is it possible to use NUK奶樽+Chu Chu奶咀 ? Thx !

首頁

尾頁

跳至