產前產後

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我差不多每日都有一點啡,唔係好多,每次都好"希",約四份一隻尾指,是正常嗎?有冇其他bk朋友同我有同樣情況.因第一次懷孕好擔心,但其實三日前已去了睇婦科,照過話裡面好clean,但就係唔知點解仲有少少啡,我需要再睇醫生嗎?

男爵府

原文章由 CMB 於 07-8-3 11:48 發表
我差不多每日都有一點啡,唔係好多,每次都好"希",約四份一隻尾指,是正常嗎?有冇其他bk朋友同我有同樣情況.因第一次懷孕好擔心,但其實三日前已去了睇婦科,照過話裡面好clean,但就係唔知點解仲有少少啡,我需要再睇 ...

你最好都係睇多次醫生好d
因為...流啡有好多唔同原因ka
我6w 0既時候都有流過
醫生話係作小產...擔心死我
不過...捱過左lu ~~
e ka已經24w幾 ?

大宅

但係我上次睇醫生前都已經有少少啡,醫生照完都話冇事.後來她給了我一些安胎藥,同一個星期病假.咁現在情況同上次睇之前都一樣,係唔係都要再睇?

其實流啡幾多先有問題?因為我個d真係好少好少,每日可能只是一滴.我都知流啡可大可少,但我唔知我會唔會過份擔心.

大宅

原文章由 CMB 於 07-8-3 14:25 發表
但係我上次睇醫生前都已經有少少啡,醫生照完都話冇事.後來她給了我一些安胎藥,同一個星期病假.咁現在情況同上次睇之前都一樣,係唔係都要再睇?

其實流啡幾多先有問題?因為我個d真係好少好少,每日可能只是一滴 ...

其實你都唔算流好多, 醫生有無開安胎藥比你呀? 我頭兩個月都有食安胎藥, 醫生話食左不一定會阻止到流產, 因為好在乎bb本身強唔強壯, 但食左會有幫助. 不過最好多d休息, sleeping多d, 唔好拿重嘢和放鬆心情, 咁bb就會好好多.

大宅

醫生有開安胎藥俾我呀,同埋我現在都成日瞓lor,好似冇咩做到咁.好多謝妳的advice呀!

首頁

尾頁

跳至