跳至

首頁

尾頁

大宅

工人虐打我仔, 只判1 日牢
http://discuz.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1083829&extra=page%3D1&page=4

複式洋房

昨日蘋果呢單仲得人驚,小朋友咁細個,有時真係未必識得講.:cry:
收 錢 送 少 主 供 人 淫 辱
印 傭 被 控   受 害 姊 妹 花 僅 3 歲 5 歲

【 本 報 訊 】 一 名 印 尼 女 傭 負 責 照 顧 一 對 3 歲 及 5 歲 的 小 姊 妹 , 她 涉 嫌 每 次 收 受 一 名 在 兒 童 遊 樂 場 任 兼 職 的 17 歲 員 工 200 至 500 元 報 酬 , 將 小 姊 妹 帶 往 遊 樂 場 , 任 由 該 員 工 在 房 間 內 肆 意 侵 犯 她 們 , 包 括 將 細 小 硬 物 插 下 體 , 小 姊 妹 於 16 個 月 內 , 涉 慘 遭 侵 犯 達 20 多 次 , 直 至 姊 姊 上 周 向 父 親 訴 苦 , 事 件 才 曝 光 。
[img][/img]

複式洋房

強烈讚成要blacklist呢D咁既人, 唔俾佢再入境打工

响論盡家傭個度 真係睇到好多負面野 有時都好驚唔知阿賓點對阿仔架 唯有對佢好D 希望佢唔好作怪啦 佢地响外面學識D乜千奇百怪招數 最終咪又係辛苦我地要忍,要勞氣,費心機時間同佢作戰
我的小天使 ~ Howard 仔仔 於2006年11月13日出世啦!

大宅

So horrible!

原文章由 CARMENTAM 於 07-8-3 12:03 發表
昨日蘋果呢單仲得人驚,小朋友咁細個,有時真係未必識得講.:cry:
收 錢 送 少 主 供 人 淫 辱
印 傭 被 控   受 害 姊 妹 花 僅 3 歲 5 歲

【 本 報 訊 】 一 名 印 尼 女 傭 負 責 照 顧 一 對 3 歲 及 ...

子爵府

我寧願辛苦d自己湊都唔會請工人,就算有工人我都唔會返工,自己睇番

侯爵府

原文章由 Lulu皇后 於 07-8-3 13:28 發表
我寧願辛苦d自己湊都唔會請工人,就算有工人我都唔會返工,自己睇番

依.....lullu皇后
點解你又用返依個名login o既

子爵府

呢個名親切d麻
原文章由 esther_fong 於 07-8-3 13:55 發表

依.....lullu皇后
點解你又用返依個名login o既
未經本人許可, 不得轉載

大宅

Just sharing.

When I saw these news, Very down.

I plan to engage a servant, but now ... So afraid!

原文章由 Lulu皇后 於 07-8-3 14:15 發表
呢個名親切d麻

男爵府

你請姐姐 但有無親戚幫忙睇下

我個人認為賓賓好過印印

原文章由 angeljojo 於 07-8-3 14:26 發表
Just sharing.

When I saw these news, Very down.

I plan to engage a servant, but now ... So afraid!

大宅

陪月勳章

我都有睇果段新聞, 好可怕, 個心好唔舒服.

本來, 我都諗住請姐姐, 但唔放心, 所以無請到. 反而請咗本地鐘點加我亞媽. 早上我哋上班, 鐘點姨姨在我屋企, 帶囡囡去公園, 同d公公婆婆玩, 跟住帶佢返去照顧佢(洗澡, 睡覺, 食飯)同做家居清潔, 到下午2點幾我亞媽來睇佢, 預備晚餐, 到我放工便回家接棒!

雖然咁樣支出大咗, 但我同亞媽都比較放心, 而鐘點姨姨照顧得佢都好好.

原文章由 shirleytong28 於 07-8-3 14:59 發表
你請姐姐 但有無親戚幫忙睇下

我個人認為賓賓好過印印

首頁

尾頁

跳至