跳至

首頁

尾頁

子爵府

:tongue:

大宅

恭喜,我都係FT Mom, enjoy!

禁止訪問

大宅

我8月開始都做左全職媽媽. 之前CONTRACT7月完..仲未搵到野做:tongue:

原文章由 沙沙 於 07-8-3 18:14 發表
yuki,

恭喜, 恭喜

子爵府

原文章由 pigletchan 於 07-8-3 18:43 發表
我8月開始都做左全職媽媽. 之前CONTRACT7月完..仲未搵到野做:tongue:

多謝大家啦...因為我做開個dept要介散...所以無野做...不過我都會搵野做咖..我依d唔做野唔安樂... 不過唔知幾時先搵到野做?-( ?-( 依家暫時自己湊番先.....

比比媽:

你以家都無野做啦...???

侯爵府

係剛剛過去既星期1, 我就結束咗我3個幾月既全職媽咪既生活~~ 真係有啲唔慣, 成日都想快d 收工~~ 但冇計... 冇錢洗... :tongue:

大宅

係呀, 8 月開始冇野做..係屋企養豬儲休.:tongue:

square.
搵到野做喇, 做咩

原文章由 yp26 於 07-8-3 22:55 發表

多謝大家啦...因為我做開個dept要介散...所以無野做...不過我都會搵野做咖..我依d唔做野唔安樂... 不過唔知幾時先搵到野做?-( ?-( 依家暫時自己湊番先.....

比比媽:

你以家都無野做啦...???

侯爵府

原文章由 pigletchan 於 07-8-5 21:00 發表
係呀, 8 月開始冇野做..係屋企養豬儲休.:tongue:

square.
搵到野做喇, 做咩

都係做a/c clerk ja~~

大宅

square :
咁應該有9k 呀
bb 5月 出世la    http:///album.php?op=album&mid=184776&folderid=1653864&u=0]入黎睇下la

侯爵府

原文章由 味兒 於 07-8-6 01:29 發表
square :
咁應該有9k 呀

BINGO~

別墅

我仔仔今年9 月入託兒院. 所以我都要搵野做啦 (如果有人肯請我的話) 一來學費貴, 二來仔仔返了學, 咁我係屋企都會好悶.
對住仔仔成一年幾, 過二個月後要出返來做野, 都係有些唔慣呢.

原文章由 square72 於 07-8-6 13:12 發表

BINGO~
[img][ing]http://i88.photobucket.com/albums/k187/pekkle53/33258240493567224471223522680321270.jpg[/ing][/img]

侯爵府

原文章由 pekkle53 於 07-8-7 02:51 發表
我仔仔今年9 月入託兒院. 所以我都要搵野做啦 (如果有人肯請我的話) 一來學費貴, 二來仔仔返了學, 咁我係屋企都會好悶.
對住仔仔成一年幾, 過二個月後要出返來做野, 都係有些唔慣呢.

你仔仔9月會入邊間託兒院ar?? 你可以申請學費減免ka~~ 我而家都申請左.. 交一半學費ja~

別墅

我仔仔會入筲箕灣的 新航筲箕灣日託嬰兒園.
但我曾經問過 , 話如果二公婆的人工加埋超過 二萬, 就應該 一毛都無得津貼或減免呀... 所以真係好貴
請問你返邊間, 是否有唔同?

原文章由 square72 於 07-8-7 13:30 發表

你仔仔9月會入邊間託兒院ar?? 你可以申請學費減免ka~~ 我而家都申請左.. 交一半學費ja~
[img][ing]http://i88.photobucket.com/albums/k187/pekkle53/33258240493567224471223522680321270.jpg[/ing][/img]

侯爵府

原文章由 pekkle53 於 07-8-9 19:01 發表
我仔仔會入筲箕灣的 新航筲箕灣日託嬰兒園.
但我曾經問過 , 話如果二公婆的人工加埋超過 二萬, 就應該 一毛都無得津貼或減免呀... 所以真係好貴
請問你返邊間, 是否有唔同?

曦曦係讀「鄰舍輔導會新翠育嬰園」係沙田... 今年我都仲勉強可以申請到學費減免... 因為係報上年既收入... 但到出年n1就應該申請唔到la~~~ 如果育嬰園申請唔到資助, 我諗我未必比佢讀la~ 因為學費真係好貴呀!!

以我所知.. 每間育嬰園都會有少少唔同.. 有d 奶粉尿片全包, 有d 只包奶粉~ 曦曦果間包奶粉... 但只包a+~ 其實牌子就要自己買番去la~

首頁

尾頁

跳至