跳至

複式洋房

呢幾日,我發現bb會無端端自己打自己,佢會用兩手拍頭,而且叫佢唔好打,佢都會打多幾吓俾你睇.究竟佢想點...我真係唔知,你地嘅bb會唔會這樣的?而我應該點樣做呢?當睇唔到?定係嚴厲咁話佢呢?

大宅

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 好媽媽勳章

我想你亞b做d野,引你注意

如果見到亞b做d唔好既野,我會同佢講唔好,等佢知唔做得(雖然佢未必明,都照講)同比d野佢玩,等佢手仔有野玩,唔再打自己,或者抱開佢,同佢唱下歌仔/傾下計

洋房

好煩呀~點解bb會咁o家!

hello, 我叫詩穎媽
bb行為一定有原因, 我個女眼訓都會咁架, 但你個唔知係咪呢!

男爵府

呀仔都會間唔中打自己個頭幾下,
我比D玩具引開佢注意就唔打la~

原文章由 FongLam 於 07-8-3 13:42 發表
呢幾日,我發現bb會無端端自己打自己,佢會用兩手拍頭,而且叫佢唔好打,佢都會打多幾吓俾你睇.究竟佢想點...我真係唔知,你地嘅bb會唔會這樣的?而我應該點樣做呢?當睇唔到?定係嚴厲咁話佢呢?

複式洋房

唔該晒你地呀~
其實我覺得bb每次打自己嘅時候,大多數都是在發脾氣,都唔知點解佢咁易就"爛渣",佢要嘅野我地唔俾佢,佢就發....真係唔知點樣可以教好佢?平時佢百厭時,婆婆話佢,佢又會話番人;拍佢一下,佢又拍番你一下.你地會點教呢d臭bb呢?

複式洋房

原文章由 FongLam 於 07-8-4 15:53 發表
唔該晒你地呀~
其實我覺得bb每次打自己嘅時候,大多數都是在發脾氣,都唔知點解佢咁易就"爛渣",佢要嘅野我地唔俾佢,佢就發....真係唔知點樣可以教好佢?平時佢百厭時,婆婆話佢,佢又會話番人;拍佢一下 ...

其實妳個囝都好叻喎,妳拍佢一下, 佢又識拍番妳一下, 證明佢學嘢都好快喎。 我個囡有時想攪風扇, 如果我地唔比佢攪, 佢都會發脾氣, 我地只有抱開佢, 比第D嘢佢玩, 引開佢嘅注意。

跳至