跳至

大宅

順產o既, 會否選擇無痛分娩?? 唔用會唔會好痛??

別墅

用唔用都係會痛
遲痛同早痛既問題

政府醫院都未必比你做~
私家做預埋麻醉$又要貴6-7000
我叫馮小妍 聖瑪莉諾同學記得我嗎?
我們都36歲了!

大宅

我知, 但有朋友話如果唔預先講定, 到時頂唔順時先決定用仲貴...
is that true???

大宅

畀面勳章

我朋友又係話用左一樣痛..而且話用完第日好易腰痛..搞到我有少少驚...我諗都係唔用吧...除非真係到時頂唔住啦(頂唔住可能變左開刀,haha)

別墅

原文章由 bullbullma 於 07-8-4 09:50 發表
我知, 但有朋友話如果唔預先講定, 到時頂唔順時先決定用仲貴...
is that true???

你可以同你醫生講定嘛
問下佢點好
同埋到時頂唔到先用又可能未必比你用
因為到時你可能已經開左唔知幾多度
而且麻醉果陣係要勁彎條腰比個背佢落條喉
係咁痛狂郁一陣插錯仲死........插唔到又要插多幾次- -
我隔離床做果陣都還好~佢10分鍾左右就ok左了
因為我條尾龍骨有d問題..插左我成5-6次-_-成半粒鍾= =
條腰都酸埋..
所以佢實會比份風險書你簽
(即係好像生死狀=o=)haha
我叫馮小妍 聖瑪莉諾同學記得我嗎?
我們都36歲了!

男爵府

畀面勳章

我上一胎係用無痛的...但一d都唔痛喎....用左好爽呀.......我仲訓覺tim......咩feeling都無...........不過好像政府就要好好彩先有得做.....(我就係好彩個一個...hee)

跳至