育兒好物

跳至

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

細路仔大得好快,d鞋2個月就唔岩著,你地去邊買鞋俾歲半小朋友著?
我想買d有牌子波鞋仔! 男仔! 歲半!

大宅

From my experience, their feets are not growing too fast. My sons wear a pair of shoe for around 4 to 6 months. But dont expect them to wear a shoe until broken.

I bounght nike, adidas, puma, combi, converse... to them at Royal Sporting House, Marathon...... under $200. Price is ok.

原文章由 lukkaman77 於 07-8-3 13:57 發表
細路仔大得好快,d鞋2個月就唔岩著,你地去邊買鞋俾歲半小朋友著?
我想買d有牌子波鞋仔! 男仔! 歲半!

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 erika_crazy 於 07-8-3 14:07 發表
From my experience, their feets are not growing too fast. My sons wear a pair of shoe for around 4 to 6 months. But dont expect them to wear a shoe until broken.

I bounght nike, adidas, puma, ...

我個囝隻腳大得快, 對鞋著2個月就唔岩著, 我之前買adidas 同 nike 波鞋仔, 要成200對, 2個月就唔岩著, 好唔抵! 想買d平d

男爵府

我都係, d鞋好快就唔啱著. 不果無計, 點都要照買. 我買過nike, puma, clarks, crocs etc. 亞囝最like crocs, 依家連落街玩都要著佢.
原文章由 lukkaman77 於 07-8-3 14:12 發表

我個囝隻腳大得快, 對鞋著2個月就唔岩著, 我之前買adidas 同 nike 波鞋仔, 要成200對, 2個月就唔岩著, 好唔抵! 想買d平d

大宅

我啱啱係運動家買左對puma比仔仔呀,都係$125咋勁平呀,你去睇睇吖仲有好多款架
原文章由 lukkaman77 於 07-8-3 14:12 發表

超級版主

2019勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 jobe1212 於 07-8-3 22:10 發表
我啱啱係運動家買左對puma比仔仔呀,都係$125咋勁平呀,你去睇睇吖仲有好多款架

嘩....咁平....等我又去睇下先

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我多數都係買 NIKE, ADIDAS 果 D 波鞋仔比仔仔穿既

我仔仔一對鞋穿到4-6個月啦!!! 不過, 我買鞋時, 會拿對鞋既墊出來度下, 由其是係 ADIDAS, 因為發現唔同 CUTTING, 對鞋長度都不同既

總之會將亞仔踏住鞋墊度下, 有大約1.5CM 左右多, 就 OK!

男爵府

原文章由 jobe1212 於 07-8-3 10:10 PM 發表

哈哈~我岩岩想答~
俾你答左先添~死野~
仲有呀~唔係間間運動家都有架~
要係d商場入面大型d ge先有架~
你入到去問下有冇for kids ge就得架喇~:loveliness::loveliness:

[ 本文章最後由 kali1314 於 07-8-5 03:25 編輯 ]

大宅

2019勳章

咁即係邊間運動家?? 葵芳有冇?

男爵府

原文章由 JJ2005 於 07-8-5 06:13 PM 發表

好似冇喎~
青e城就有~

男爵府

2019新春慶豚圓

原文章由 JJ2005 於 07-8-5 18:13 發表

葵芳有架
不過而家唔知摺咗定裝修緊噃

男爵府

原文章由 mingmama 於 07-8-6 06:52 PM 發表

葵芳有架
不過而家唔知摺咗定裝修緊噃

真係唔知喇~上之去行就得反幾對鞋係到賣緊囉~:tongue::tongue:
唔知係唔係汁粒呢~

男爵府

2019新春慶豚圓

原文章由 kali1314 於 07-8-7 01:45 發表

真係唔知喇~上之去行就得反幾對鞋係到賣緊囉~:tongue::tongue:
唔知係唔係汁粒呢~

我就係嗰排去買咗對nike畀囡囡,
$199, 我覺得幾ok喎,
囡囡著咗對鞋行得穩陣咗,
因為佢之前一路都係著緊軟底鞋

男爵府

原文章由 mingmama 於 07-8-7 06:38 PM 發表

我就係嗰排去買咗對nike畀囡囡,
$199, 我覺得幾ok喎,
囡囡著咗對鞋行得穩陣咗,
因為佢之前一路都係著緊軟底鞋

係呀~咁咪好囉~
我去個時已經冇晒bb鞋喇~得反幾對大人鞋係到~?-(?-(
我都買左對nike俾我個女呀~不過239呀>"<係專門店買架
冇計啦~鬼叫我個女而家13個月~對腳鬼死咁細~得13cm都冇:tongue:
唔係個個款有佢size:-(:-(:-(

禁止訪問

洋房

I always order the shoes and cloths in one e-shop you go to look look, they are very cheap and good quality (they all is Japan n Korea style)

w w w . ali - b o b o. com

[ 本文章最後由 MrsLuo 於 07-8-7 23:35 編輯 ]

子爵府

我都有去過運動家...........但.........
拒地話冇咁細:-( ~~

子爵府

原文章由 kiki523 於 07-8-7 23:59 發表
我都有去過運動家...........但.........
拒地話冇咁細:-( ~~

地係邊區買架!
thank

男爵府

原文章由 kiki523 於 07-8-8 12:02 AM 發表

地係邊區買架!
thank

青e城~9龍灣得幅~
我淨係知呢兩間咋~
邊間近你呀??:cry::cry:

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

i went to Tsing Yi plaza yesterday but they told me the smallest size is from 2 years old wor......

跳至
熱門主題