自由講場

跳至

大宅

前日係地鐵見到個女人,全塊臉同手都佈滿大大小小的肉粒/肉瘤/(係肉色,有D肉粒都好大粒,皮膚仲幾浮腫),坦白講真係好肉酸。有個細路問佢媽咪點解ee會咁,佢媽咪都唔識應佢,後來個女人落車,而車廂好迫人,個女人隻手臂點到個師奶手臂,個師奶好驚,即刻用濕紙巾抺手臂,個師奶同佢朋友講,唔知道會唔會傳染?

所以我都想知道係咩病? 會唔會傳染?

大宅

原文章由 HoneyBoy 於 07-8-3 13:58 發表
前日係地鐵見到個女人,全塊臉同手都佈滿大大小小的肉粒/肉瘤/肉瘡(係肉色,有D肉粒都好大粒,皮膚仲幾浮腫),坦白講真係好肉酸。有個細路問佢媽咪點解ee會咁,佢媽咪都唔識應佢,後來個女人落車,而車廂好迫人 ...

吾會傳染既, 呢D人洗吾洗咁誇張呀, 點下都咁驚, 咁即係歧視人啦

講真係肉酸但人地好想既咩, 係人都想靚架啦, 咁有時有D嘢好講既

皮膚有起事上黎係冇得解釋架

只要D人識得掉番轉頭諗如果個個係自己咁會點呢? 知道自己俾人歧視個心情又會點呢?

大宅

我係街都見過幾次,多數係五六十歲男人。 我之前都上黎BK問有冇人見過,當時有網友話佢地係痲瘋。

係yahoo知識搵到有關資料:
http://hk.knowledge.yahoo.com/question/?qid=7006052300076

原文章由 HoneyBoy 於 07-8-3 13:58 發表
前日係地鐵見到個女人,全塊臉同手都佈滿大大小小的肉粒/肉瘤/肉瘡(係肉色,有D肉粒都好大粒,皮膚仲幾浮腫),坦白講真係好肉酸。有個細路問佢媽咪點解ee會咁,佢媽咪都唔識應佢,後來個女人落車,而車廂好迫人 ...

大宅

我都係觀塘見過有個阿伯係咁, 我望住佢只係覺得佢好慘....幾乎哭了出來!

原文章由 HoneyBoy 於 2007/8/3 13:58 發表

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

通常見到是上左年紀既人......

子爵府

唔多可能卦.......係痲瘋e院唔比走喎
原文章由 GreyParrot 於 07-8-3 16:46 發表
我係街都見過幾次,多數係五六十歲男人。 我之前都上黎BK問有冇人見過,當時有網友話佢地係痲瘋。

係yahoo知識搵到有關資料:
http://hk.knowledge.yahoo.com/question/?qid=7006052300076

伯爵府

好媽媽勳章

原文章由 heiheikeikei 於 07-8-3 17:07 發表
唔多可能卦.......係痲瘋e院唔比走喎

唔一定係五/六十歲架, 我以前住個度有一對母女都係咁, 個女細個時無咁利害架, 點知就越大越多呢種肉瘤, 我都定佢可憐...
全職/全母乳媽媽大仔在8/8/2004出世了!  3.02KGS細仔在23/2/2007出世!  23/2/07  2.84KGS     26/2/07  2.81KGS     08/3/07  3.12KGS     24/3/07  3.79KGS     23/4/07  4.77KGS     25/6/07  6.67KGS     25/8/07  7.73KGS

珍珠宮

2019新春慶豚圓

係唔係疣 ?

等待驗證會員

seems heard that from tv before, it's not transferable.

大宅

我都想知係咩野病黎架?

禁止訪問

珍珠宮

2019新春慶豚圓

, 可以到皮膚科醫生度做冷凍手術, 但好貴

大宅

我見到嘅人應該唔係生疣,疣係好細粒,數目唔多。 但係我見到嘅係好大粒,有d成個一號子咁大,成面成手都係,對手腫大粗糙,好似猩猩手咁。

係唔係痲瘋我就真係唔知,有冇醫護界朋友可以答到呀?

別墅

應該是叫纖維瘤,是不會傳染的.是個人體質的問題.就好似有的人生白癜風咁.好可憐的.

男爵府

原文章由 Chungmama 於 07-8-3 17:03 發表
我都係觀塘見過有個阿伯係咁, 我望住佢只係覺得佢好慘....幾乎哭了出來!

我都見過,好難過:-(

男爵府

畀面勳章

我都成日見到一個ee係0廿.

跳至
熱門主題