跳至

首頁

尾頁

別墅

原文章由 happyvv 於 07-8-7 09:34 發表
我唔會比bb坐,因為會對腳唔好

聽講太早學行會令bb 容易患上o型腳及扁平足...bb要先學爬再學行...如果到7-8個月坐學行車就ok...而家就太早啦

複式洋房

有同感, 腳撐撐, 自己鍾意去邊就去邊, BB 會好開心

原文章由 叉燒媽咪 於 07-8-7 09:22 發表
我會比餐包坐, 不過等佢大個d先, 最少都7-8個月啦~
其實我覺得學行車實在對學行係無乜大幫助, 因為"行"係要平衡
, 而學行車只係 腳撐撐 就得.
不過bb坐學行車會好開心, 因為佢可以自己鍾意去邊就去邊, 見到有 ...

複式洋房

舅父仔在上星期日買咗一架Thomas比Bob Bob B,所以我遲啲會比Bob BoB B坐。

複式洋房

我4個月都比bb坐啦, 初時第一次都係單腳踩地, 第二日跟住幫佢著埋鞋仔就夠高, 而家食飽奶奶坐一陣都會比佢坐下, 怕即刻放佢落床會嘔奶嘛, 不過坐都唔會比佢坐多過 30 mins, 佢都會叫.:lol:

大宅

我之前都唔諗住比BB坐,但係果日去玩具反斗城,阿B坐到好似執到金咁開心,咪買左架DISNEY比佢(可以調整高低既)。番到屋企佢真係好開心咁周圍去扯野,拍野(不過都係主要倒後行,我阿媽話BB啱啱坐係咁)。我都怕會影響發育,但係諗下我自己同埋三個阿哥都係咁大,都應該唔會係極唔好既影響呱?

複式洋房

No lah , this is not good for the baby's feet , my friend told me this experience.

複式洋房

我唔會比B仔用學行車啦,因我所有朋友都叫我唔好比B仔用,一來對佢對腳仔唔好,二來會比較危險呀,因B仔本來唔識行但係比佢用學行車,佢會一推就會走咗好快,好容易一個唔留神佢就會整親,所以我都唔會比佢用啦。

首頁

尾頁

跳至