跳至

男爵府

這是由母乳餵哺區得來的消息,有一份本地報紙,常到bk的討論區取料,然後刊登於報紙上,但這低道德水平的傳媒,在沒有通知在討論區貼題的樓主或回覆人的情況下,就刊登貼題的內容,更甚的是連人家的網名也登了出來,我自己就常常會因為一些育兒問題而在此發問和討論,因為大家也是有著相同年紀的小寶寶,但我可不希望我所提出的問題或所發表的言論讓該報的讀者閱讀(大家都知道,有時我們提出的問題都會較私人或涉及個人的健康資料,咁就好似脫光光給人看一樣....)所以,各位為保障自己,在發表文章時或在簽名上加<未經授權,不得轉載>等字眼比較好,多得母乳餵哺區的版主提醒.....

http://discuz.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1080663&extra=page%3D1

唔好意思,好似好囉唆...不過真係好睇唔過眼,雖然我已經做人阿媽,但我既內心依然係一個熱血青年,皇后碼頭呢件事我唔覺得要保留,如果唔係...我可能就係有份去瞓街了....

[ 本文章最後由 Kirin_Lui 於 07-8-3 15:02 編輯 ]

大宅

你如果去皇后碼頭, 我一定帶我個仔去支持你..

同場加影, 食腳.
3月出世既小魔怪

侯爵府

原文章由 goofrey 於 07-8-3 15:27 發表
你如果去皇后碼頭, 我一定帶我個仔去支持你..

同場加影, 食腳.

我唔會介意係 bk 上既 post 上左 報紙!!

p.s Kenneth 仲食緊腳呀! 搵唔到另一樣野代替咩??

男爵府

hee...晞媽,唔好意思...我唔係想搵交嘈...不過呢...如果我係母乳區那位lulu皇后咁...我就真係火都黎...我相信d編輯唔係無腦,但就竟然諗都唔諗就登人地d身材出黎...原來唔只係公眾人物至會無私穩...anyway...打咁大段野都係想提一提各位o者...又或者...我同個仔都食得多藥...燥得過火.....

原文章由 jjwmkk 於 07-8-3 15:36 發表

我唔會介意係 bk 上既 post 上左 報紙!!

p.s Kenneth 仲食緊腳呀! 搵唔到另一樣野代替咩??

大宅

嘩!!! 乜咁恐怖架, 原本咁健康嘅地方宜家攪成咁, 成個色情架步咁, 我一心上尼都係傾下湊仔經咋喎

係呢Kirin,你自己又好返d未呀?
我星期日睇左黃淑儀個煲湯節目有味湯水好啱你

苦瓜,皮蛋,莞茜滾魚湯

煎香條魚, 然後加水煮成奶白色嘅湯,
再放苦瓜,皮蛋,莞茜,煮滾後再煲一陣即成

我地睇完我媽星期一煲,我飲完都覺得幾好, 好下火, 喉嚨原本有少少唔舒服第日又好左, 最重要就係,當晚飲完多d奶

[ 本文章最後由 Mrs_Piglet 於 07-8-3 16:47 編輯 ]

大宅

嘩....我都覺得好恐怖啊,事關我成日都講埋哂d唔知醜既野架麻,又成日都好天真咁以為來來去去都係我地呢班人黎睇,而家知道左令我諗返起前兩日我問各位奶ma既問題,有d心寒

我mami寫左個blog比我呀,得閒黎睇下呀.....http://hk.myblog.yahoo.com/jamiequeenie/

跳至