跳至

大宅

今早已經比左猴早散佢食,舊痰起左晌佢o候o龍,未出到來…聽見佢d呼吸有聲,有d驚…

大宅

原文章由 covermark 於 07-8-3 14:30 發表
今早已經比左猴早散佢食,舊痰起左晌佢o候o龍,未出到來…聽見佢d呼吸有聲,有d驚…

我聽過人話"拍痰",不過我唔識 wo ...

大宅

已經拍左,但仲有d…

原文章由 virgobb 於 07-8-3 17:42 發表

我聽過人話"拍痰",不過我唔識 wo ...

大宅

俾多d水佢飲啦! 等佢沖落去就冇事!

原文章由 covermark 於 07-8-3 19:30 發表
已經拍左,但仲有d…

別墅

d痰清唔晒,要聽日食多次猴早散,太細唔識吞及吐

大宅

Ling :
你試吓買 "猴棗未"
因為食 "猴棗散" 要BB自己吐出來, 佢咁細個, 邊樹識
如果食 "猴棗未" 係由 "便便" 排出
而且作用好好多
快點去買
如果太遲, 就食咩都冇用, 要睇醫生
通常我見到 "浚然" 開始有痰,
我就比1-2支佢食, 就好快冇事

大宅

佢尋晚食野果時想咳d痰出來,攪到都有嘔少少…唉!終於半夜3點幾發底燒,38.5度,我見佢訓左無扭計,就由佢先諗住今朝一早同佢去睇醫生,點知去到5點,我聽到佢喊,見佢成頭大汗,一探竟然有39.1度,"黑" c我!即刻叫工人換衫一齊打的去東區睇急症,去到肛探就37.9度,聽過個lung無雜聲,我先無咁驚…

而家食左藥,訓左覺…

可能你地會問,咁c6呢?點解全程無提c6…係呀!佢無同我一齊去,我都唔知點解,佢又唔係唔緊張,但只係問我銀包有無錢,之後幫我關門同銷門,叫我打比佢,返到來,佢都無訓既,但就同我講做野做到好累…

我個心其實有d angry,我知佢做野辛苦,呢排公司有好多order,但我都會累 ga !! 就算有工人,我自已都係一手一腳湊個女,日日朝6:30 晚10:30…唉!男人!!

我下次會買"猴棗未"喇!唔該晒!

原文章由 豬仔肥媽咪 於 07-8-4 00:19 發表
Ling :
你試吓買 "猴棗未"
因為食 "猴棗散" 要BB自己吐出來, 佢咁細個, 邊樹識
如果食 "猴棗未" 係由 "便便" 排出
而且作用好好多
快點去買
如果太遲, 就食咩都冇用, 要睇醫生
通常我見到 "浚然" ...

複式洋房

喜喜而家冇事mar?聽到都'鄧'你緊張!!希望佢快d好返啦!
唉!男人!有時就係咁... 你都唔好咁激氣喇,唔好理佢啦,你自己都要take care呀!

原文章由 covermark 於 07-8-4 07:51 發表
佢尋晚食野果時想咳d痰出來,攪到都有嘔少少…唉!終於半夜3點幾發底燒,38.5度,我見佢訓左無扭計,就由佢先諗住今朝一早同佢去睇醫生,點知去到5點,我聽到佢喊,見佢成頭大汗,一探竟然有39.1度,"黑" c我! ...

大宅

kenixbb,

佢而家仲有燒 38.4度 = 101 左右…
頭先食完一碗粥仔,就同佢沖涼,一沖完就嘔,grandma話嘔完個人會好d,之後餵藥又嘔…而家訓左覺lu...

唔怪得知以前成日聽人講,細路哥最緊要唔好病,我而家知個苦況喇!

我無angry老公,我都體諒佢,不過硬係有d唔知點咁,而家無野啦!只要喜喜快d好返。

原文章由 kenixbb 於 07-8-4 12:13 發表
喜喜而家冇事mar?聽到都'鄧'你緊張!!希望佢快d好返啦!
唉!男人!有時就係咁... 你都唔好咁激氣喇,唔好理佢啦,你自己都要take care呀!

大宅

Ling :
點呀!!
喜喜好番未呀!!
上次"浚然"發燒我都驚, 仲係半夜 2:30
只好去睇急症
好彩, 你冇嬲你 "老公"
我見過佢幾次, 佢都係好錫喜喜
只不過係, 可能佢真係好累
你都知道, 1個人要養成頭家
好辛苦
唔洗驚, 喜喜好快好番, 加油

大宅

2019新春慶豚圓 畀面勳章

原文章由 covermark 於 07-8-4 13:00 發表
kenixbb,

佢而家仲有燒 38.4度 = 101 左右…
頭先食完一碗粥仔,就同佢沖涼,一沖完就嘔,grandma話嘔完個人會好d,之後餵藥又嘔…而家訓左覺lu...

唔怪得知以前成日聽人講,細路哥最緊要唔好病,我而家 ...

ling

食完粥粥最好隔一個鐘先好沖涼 會好d :-x

相信喜喜會好快無事 細佬小病下都好架 (我成日都係咁安慰我自己)

大宅

今朝2:30am,喜姐就喊,仲係38.3度…我比奶佢飲,飲左4.5oz,3:30am又喊,可能好熱啦!就比d水佢飲…4:45am又喊,仲嘔埋!唉!拿拿林抹身換衫…餵埋藥等佢訓左諗住可以抖下,唔夠2個鐘,6:30am咳醒,喜姐今次唔訓喇!咁我就開奶餵佢,飲左1oz就扭計,我就用spoon餵多2.5oz佢就唔肯食…餅仔就食多3粒…唉!喜姐終於退燒變番36.2,而且突然龍精虎猛, 但佢阿媽就累到兩眼發青光,但又訓唔到亦唔訓得…

原來BB仔病起上來真係好辛苦……做阿媽果個 c6呢?佢話只聽到BB喊左一次,仲訓到今朝8點…激c!

雙層無敵大黑眼女俠,已經現身藍灣半島…

大宅

covermark,

算啦, 男人睇嘅野同女人唔同, 晴b有次病我老公都係咁, 我同工人不停咁起身睇晴b, 老公就........一覺訓到天光, 仲要扯晒鼻鼾, 我第二朝仲要返工呀!

第二次晴b病, 我自己都病埋, 我同工人又係成晚冇訓, 第二朝我頂唔順冇返工, 但係我點訓都訓唔到, 晴b就冇晒事, 仲不知幾龍精虎猛, 可憐我同工人就烏下烏下咁, 下晝我仲返左工, 又頭痛又眼訓又大黑眼圈.

我坐月時, 老公從來都唔會半夜起身餵奶湊晴b的, 佢仲當聽唔到, 繼續訓, 由得我同工人自己攪掂. 所以佢而家都唔識開奶同換片架.

不過我老公每次都會親自帶晴b去睇醫生. 你唔好怪你老公啦, 有時個人疲倦得滯都真係會咩都唔想做, 咁佢係公司又唔可以瞌眼訓, 做錯野唔掂麻. 佢仲要養成頭家. 你就當自己大人有大量, 唔好同佢計就算啦.

最緊要喜喜冇事就得啦!

原文章由 covermark 於 07-8-5 10:09 發表
今朝2:30am,喜姐就喊,仲係38.3度…我比奶佢飲,飲左4.5oz,3:30am又喊,可能好熱啦!就比d水佢飲…4:45am又喊,仲嘔埋!唉!拿拿林抹身換衫…餵埋藥等佢訓左諗住可以抖下,唔夠2個鐘,6:30am咳醒,喜姐今次唔 ...

大宅

lisabank

我都無真係怪佢既,但都會比d說話佢聽,等佢知道湊女都辛苦

尋日帶喜喜睇多次醫生,因為衰妹退左燒但d鼻水就出晒來,咳都未好。

唉!睇見就心痛,佢食野又無乜胃口,食得平時既一半份量,一咳就會容易嘔…快d好番就好。

原文章由 lisabank 於 07-8-5 20:13 發表
covermark,

算啦, 男人睇嘅野同女人唔同, 晴b有次病我老公都係咁, 我同工人不停咁起身睇晴b, 老公就........一覺訓到天光, 仲要扯晒鼻鼾, 我第二朝仲要返工呀!

第二次晴b病, 我自己都病埋, 我同工人 ...

跳至