論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我bunbun放星期五,但都吾知去邊好。將軍澳間Church只係講中文,如果要返church就要去中環或尖沙咀,佢又吾想去咁遠,多數佢地係邊地聚腳呀!

男爵府

你bunbun咁好,放星期五?
原文章由 mkwok 於 07-8-3 14:40 發表
我bunbun放星期五,但都吾知去邊好。將軍澳間Church只係講中文,如果要返church就要去中環或尖沙咀,佢又吾想去咁遠,多數佢地係邊地聚腳呀!
[

男爵府

有冇將軍澳BunBun放星期五呀!

係簽約前同佢講左只可以放平日,佢話okay,但佢只黎左一個月,之後吾知會吾會吾肯。

原文章由 sleepingbo 於 07-8-3 15:05 發表
你bunbun咁好,放星期五?

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

原文章由 mkwok 於 07-8-3 16:19 發表
係簽約前同佢講左只可以放平日,佢話okay,但佢只黎左一個月,之後吾知會吾會吾肯。

我工人原本都係放平日, 但因為我要反工既原因, 所以佢而家放sunday. 我想問你工人ok嗎? 我工人係賓,

[img][/img][img align=left

大宅

my Bun told me they usually sit in the park near the church

複式洋房

我有朋友她的bun姐姐都係放 平日 (一至5) , 個bun 係唔鐘意.

沒有地方去只係在商埸坐下.

每次都是簽約時講明. 於是個bun 都肯. 不過每次完約個個bun 都未試過續約. (bunbun 主動唔續) . 所以每個bun 歸屬感不大.
但我朋友個女是小學生. 所以就算時常換bun 佢話唔緊要.

我建議您可以偶然放下星期日.

男爵府

milkbear,

Hi, 我工人暫時都okay,但係佢吾多識煮中國菜,已經借左好多書比佢睇,但現在每日都要我講煮什麼,又要諗放工後需吾需要買餸,因之前個工人係一個星期買一次餸。

原文章由 milkbear23 於 07-8-3 18:13 發表

我工人原本都係放平日, 但因為我要反工既原因, 所以佢而家放sunday. 我想問你工人ok嗎? 我工人係賓,

大宅

原文章由 mkwok 於 07-8-6 11:50 發表
milkbear,

Hi, 我工人暫時都okay,但係佢吾多識煮中國菜,已經借左好多書比佢睇,但現在每日都要我講煮什麼,又要諗放工後需吾需要買餸,因之前個工人係一個星期買一次餸。

買餸個度都係睇下你點同佢夾既者,如果你放心既,可以叫佢自己買囉...
一個星期買一次餸就唔係咁好,始終唔新鮮,營養價值無咁高...

男爵府

平日工人要湊bb,吾想佢帶bb去街市,所以多數星期六日先買餸,有時我放工趕得切就我買菜,最慘係要由我諗今晚食mud餸(我係吾識煮的)。

原文章由 Maltesers 於 07-8-6 12:15 發表

買餸個度都係睇下你點同佢夾既者,如果你放心既,可以叫佢自己買囉...
一個星期買一次餸就唔係咁好,始終唔新鮮,營養價值無咁高...

首頁

尾頁

跳至