跳至

首頁

尾頁

大宅

小表妹派到田千,再去IN寶湖
等通知

原帖由 VENUSSUM 於 10-6-17 14:40 發表

小表妹派到邊度?

子爵府

鼻敏感同濕疹

原帖由 縉媽 於 10-6-12 16:08 發表
yes! 中e話佢e家唔係咁差, 以現時狀態睇多3几次應有大的改善 (i hope so!). 我好明你, 所以你真係女超人. 只要睇得好, 沙頭角都會到. 不過亞仔話佢d葯真係勁難飲.

今天更同細仔睇濕診, 希望會好la.
...

各位好:

我女今年11歲, 自出世便有鼻敏感同濕疹. 我都用盡方法又睇e生, 食左唔知幾多藥.

一次機緣巧合, 有人介紹我用鹽水洗鼻, 佢話佢都係護士教佢幫個仔洗鼻, 幾年無反發.

去藥房買一個大藥水吉樽, 一支無針的針筒; 再買食用粗鹽.

用和暖水注入吉樽, 放入粗鹽(一奶茶匙跟)甘上下. 搖混. 早晚用針筒洗鼻, 目的係殺菌. 緊記注入鼻時要噴氣, 否則會"遂"親.

我女洗左一個wk, 從過年都現在都無再反發過, 你們不防一試.

另我女的濕疹, 有朋友介紹我用一支藥膏, 洗澡後塗上幻處, 第二朝早便不再痕, 而且好久好久都沒有反發. 如果你們想知藥膏, 可以寫給你們.^^

大宅

MonAnson & Venussum , pls check pm
原帖由 MonAnson 於 10-6-22 16:34 發表
小表妹派到田千,再去IN寶湖
等通知

男爵府

原帖由 MonAnson 於 10-6-17 11:43 發表
仲有其他5年級練習, 有時間再搵出來send 比你啦

好呀, tks!
sat有時間出黎tea 一tea la!(呢個sat唔得)

男爵府

原帖由 縉媽 於 10-6-21 23:00 發表
小豬,

你老公咁好眼力, 一眼又認到我, 好嘢! (註:旪天在昌運見到小豬一家 - 因大家都去望吓d樓市行程)

係law, 我都估唔到佢認得你, 不過可能唔知咩名. hehe..

如果佢唔叫, 我都仲係十下十下咁行過左, 見唔到你呀!

王國長老

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 王國長老 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

由於此文章回應數已過了2000,
會影響server的負荷,
現關閉此文章,
請各位再開新part繼續討論,
謝謝!
執仔之手 與仔偕老

首頁

尾頁

跳至