跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 縉媽 於 07-8-7 17:11 發表
唔係睇age, 係睇怕唔怕水先! 佢會叫你返家比小朋友用花洒照頭淋去train 佢, 再叫小朋友到泳池試水睇吓可否將個頭僈慢浸入水中, 見小朋友會試及唔會失控佢才會收law...

不過tyler 都要浸了3-4堂水才唔怕 ...

花酒淋頭就無問題, 因為佢地好細就開始企係度沖涼洗頭, 但至於浸個頭入水就真係好難講喇
但有一樣我想問, 咁如果想陪佢地, 係咪都要換晒泳衣係池邊睇? 我都唔知幾多年無著泳衣lu, 因我都唔識游水

大宅

再唔係你可以打電話比佢問詳細d ! 又或者你可有時間上去泳池睇吓佢點教! 最多邦到盡比埋jusco 的平台密碼你咪可以入到啦, 你想睇之前比電話我邦你問吓佢返工的更表先. (因佢都有份好自由的正職, 如果要返工果日便不能教水了! )

費事你地白行la...

原文章由 縉媽 於 07-8-7 17:11 發表
唔係睇age, 係睇怕唔怕水先! 佢會叫你返家比小朋友用花洒照頭淋去train 佢, 再叫小朋友到泳池試水睇吓可否將個頭僈慢浸入水中, 見小朋友會試及唔會失控佢才會收law...

不過tyler 都要浸了3-4堂水才唔怕 ...

大宅

咪傻la...咁咪即係趕客law.

大把亞太在池邊一路睇細路游, 一路吹水la...

你見到我咪好驚嚇law ...因我都係著2件頭泳衣之嗎!:loveliness: , 唔試過水又唔知道佢得唔得啫!

我地係細交所以佢無收我試水費, 而家唔知仲要唔要呢, 下次見佢我問吓佢先.

原文章由 VENUSSUM 於 07-8-7 17:17 發表

花酒淋頭就無問題, 因為佢地好細就開始企係度沖涼洗頭, 但至於浸個頭入水就真係好難講喇
但有一樣我想問, 咁如果想陪佢地, 係咪都要換晒泳衣係池邊睇? 我都唔知幾多年無著泳衣lu, 因我都唔識游水

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 縉媽 於 07-8-7 17:18 發表
再唔係你可以打電話比佢問詳細d ! 又或者你可有時間上去泳池睇吓佢點教! 最多邦到盡比埋jusco 的平台密碼你咪可以入到啦, 你想睇之前比電話我邦你問吓佢返工的更表先. (因佢都有份好自由的正職, 如 ...

咁你幫我問下星期六下午得唔得吧, 或盡量星期六, ok? thank you

大宅

佢自動投案咁好law...

原文章由 mj 於 07-8-7 17:14 發表
不是我知, 是MONANSON自己報案, 又講D唔講D,咪上來看囉.....

JEFF 係好晚先話我知件事, 佢哋當日去咗嬉水池, 我和MONANSON於看台, 睇鬼到咩

有人請飲茶咁好, 又可以聚一聚啦..... ...

別墅

原文章由 縉媽 於 07-8-7 17:25 發表
佢自動投案咁好law...

我和MONANSON通常都以MSN通訊, 因公司近來多嘢煩沒有上來很久了, 但你哋好似無上線...:mrgreen:

大宅

今晚返去check 咗password 再覆你. 今晚我返去比電話佢, 明天話你知.

問清楚先! 你係咪想睇吓佢點教先呢?

原文章由 VENUSSUM 於 07-8-7 17:23 發表

咁你幫我問下星期六下午得唔得吧, 或盡量星期六, ok? thank you

大宅

我都無friend msn. (只得你2 個) 所以咪無上law, 加上我又唔係好知點上呢:cry:
原文章由 mj 於 07-8-7 17:30 發表

我和MONANSON通常都以MSN通訊, 因公司近來多嘢煩沒有上來很久了, 但你哋好似無上線...:mrgreen:

男爵府

嘩, 做物講左咁多版既?

唔一定係單對單, 太貴我又唔會考慮既. 九龍有好多選擇, 但大埔真係無物. 我係想group埋就會平d la. 又可以大家就時間, 可以有補堂, 彈性d.

原文章由 VENUSSUM 於 07-8-7 11:31 發表

你講單對單果d呀? 有我都想搵黎group 下~~

男爵府

我同老公都驚左呀, 個d思考題真係考起我地家長. 我又考下你丫:

廣福村第一座三樓有住客95人, 二樓比四樓少14人,問二樓有多少人呢?

答中無獎.

原文章由 VENUSSUM 於 07-8-7 11:33 發表

其實係for 準備二年班的, 唔識都唔緊要, 當預知兼見識下d題目囉

男爵府

成日都聽人講話好正, 我都好想去呢, 不過老公唔鐘意返大陸,又話危險, 又驚個樣, 又驚呢樣, 真係好鬼煩.

原文章由 縉媽 於 07-8-7 12:24 發表
我今個WEEKEND 會去祈福新村玩.

住酒店包2個大人的自助餐+2個腳底按摩+2個早餐+酒店內水上樂園+2個大人去祈福農莊 都只係$705另加大仔和我地的車費$510 TOTAL $1215 (仲可以屈蛇同細仔一家四口一齊去tim) ...

男爵府

點轉都無用la, 本來唔識mj既而家都識嘞.

原文章由 MonAnson 於 07-8-7 15:24 發表
等我盡快轉版, 唔好甘多人見到先

男爵府

咁我唔客氣, 整多幾隻手指先.

原文章由 MonAnson 於 07-8-7 16:37 發表
見者有份
多謝縉媽

男爵府

你都唔好話, 泳池d水, 始終係公眾, 上次我個女生左唇瘡, 我又無為意唔比佢游, 比我老公鬧到死. 因為游完水, 佢成個嘴既周圍都生晒粒粒.
原文章由 VENUSSUM 於 07-8-7 16:41 發表

都唔算貴, 起碼包學識先啦! 咁佢要預早幾耐book, 我又想佢地今年學, 又想等下年, 因touch wood 我女d皮膚好過上年夏天, 但又怕唔知泳池水有無影響..........

男爵府

原文章由 VENUSSUM 於 07-8-7 17:17 發表

haha.............我都係唔理個d bye bye肉, 阿女上堂時,每次都同阿仔係旁邊既池度玩水架. 而家先明, c9真係有無比既勇氣, 如果自己一個, 我都唔勇著件泳衣走出黎呢.

男爵府

我就黎吹左成版la, 自言自語, d老友記去晒邊樹呀!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

大宅

我都入嚟la...朝早忙d, 所以無咁易"吞pod" tim.

嘩! 對於一個剛由一年級升二年嚟講又係好似深咗d bor!!!

原文章由 Littlepigpig 於 07-8-8 09:22 發表
我同老公都驚左呀, 個d思考題真係考起我地家長. 我又考下你丫:

廣福村第一座三樓有住客95人, 二樓比四樓少14人,問二樓有多少人呢?

答中無獎.

男爵府

原文章由 縉媽 於 07-8-8 10:29 發表
我都入嚟la...朝早忙d, 所以無咁易"吞pod" tim.

嘩! 對於一個剛由一年級升二年嚟講又係好似深咗d bor!!!

咁你識唔識答jet? 我真係唔識呀!

大宅

題目只係咁短? 有無d前文後理可以比到d tips ar? 似IQ題多D bor , ee 我讀得書小, ,真係唔知bor

原文章由 Littlepigpig 於 07-8-8 09:22 發表

答中無獎.

男爵府

原文章由 縉媽 於 07-8-8 10:44 發表
題目只係咁短? 有無d前文後理可以比到d tips ar? 似IQ題多D bor , ee 我讀得書小, ,真係唔知bor

真係咁短架炸. 佢份paper一定有條思考題, 係考iq, 不過呢條唔係思考題, 我唸佢都唔知有無出錯題目, 仲有好多騎呢題目, 攪到我地2公婆成日唸野 , 似係train我地多過考佢地小朋友.

首頁

尾頁

跳至