自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

我响 yahoo 到放咗部 cannon 相機去買, 咁有個加拿大 buyer 去咗 bid 我部機... 佢仲比埋錢我 ( by t/t )
咁而家問題係 :

1) 佢間 bank 出咗 confirmation 比我, 話佢 t/t 咗錢
2) 但間 bank 要我提供 shipment receipt 比佢, d $ 先會 credit 比我

果 buyer 叫我放心, 佢 d $$ 比咗出嚟, 我一定收到... 但而家我驚佢唔比 $$ 我呀...

如果係你吔.. 你會唔會寄部相機出去呀
同埋我响 hk 呢邊點可以証明到我真係可以收到 $$$ 呀... 我比返自己銀行 check 唔 check 到架 ???

有冇人可以指教下我可以點做...
我驚到時部相機又寄出, 但 $$$ 又收唔到

子爵府

好媽媽勳章

佢係咪話佢自己邊,話買黎送俾人呀乜乜物物咁,總之佢俾錢你先然后問你可唔可以將件貨ship去第二到?
如果係的話,千祈唔好同佢deal,因為我見過好多次用呢個方式問賣家,無一賣家肯做,一定古怪
春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節

超級版主

2019勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子王國15週年勳章

嘩..你梗係收到$先啦....
寄部相機出去...又未收到$咁點呀

侯爵府

原文章由 renren 於 07-8-3 16:16 發表
佢係咪話佢自己邊,話買黎送俾人呀乜乜物物咁,總之佢俾錢你先然后問你可唔可以將件貨ship去第二到?
如果係的話,千祈唔好同佢deal,因為我見過好多次用呢個方式問賣家,無一賣家肯做,一定古怪

係呀... exactly 係咁.... 我已經醒, 只比 current account 佢, 我都驚佢偷到我 $$$
所以我冇寄到啦.... 賣返比 hk 買家, 大家都安心 d ...
同埋佢 offer $2500 ( 我放 $2000 ) 我都覺得奇怪架啦.... 好彩我唔貪心啫

侯爵府

佢同我 msn , 之後我叫佢比咗 $$ 我先, 我先寄.... 佢已經 off line 唔 so 我啦... 同埋佢冇信用評級嫁.. so 一定唔同佢 deal :tongue:

珍珠宮

2019新春慶豚圓

有無睇報紙, 早排都講緊呢D騙案
Krusty 的其中一個都差點中招
我在Yahoo見有賣家當眾那班搞搞陣的人

大宅

我會收到$後先寄貨, 在auction寫明.....

水晶宮

我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我睇新聞話~
佢地拎左你a/c # 就可以假冒你張卡~
我在yahoo賣過好多次電子產品都有d咁既人contact我~

首頁

尾頁

跳至