自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

廣深港高鐵就拿拿聲起, 南區地鐵到我退休都未起!!!!!!

我地南區人年年都有交稅架, 我地南區人都要出中環.灣仔.過海去新界返工搵食架, 仲唔起地鐵, 淨係識將政府d 錢去派哂俾d廢柴(大陸人綜援)

侯爵府

醒目開學勳章

我都係咁話,南區幾時有地鐵

原文章由 astridwong 於 07-8-3 15:39 發表

我地南區人年年都有交稅架, 我地南區人都要出中環.灣仔.過海去新界返工搵食架, 仲唔起地鐵, 淨係識將政府d 錢去派哂俾d廢柴(大陸人綜援) : ...

大宅

原文章由 astridwong 於 07-8-3 15:39 發表

我地南區人年年都有交稅架, 我地南區人都要出中環.灣仔.過海去新界返工搵食架, 仲唔起地鐵, 淨係識將政府d 錢去派哂俾d廢柴(大陸人綜援) : ...

咪後law!想去遠dd就下下要轉車

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

廣深港高鐵當然要拿拿聲起,要方便D大陸同胞落黎香港,又有好多大陸女人要落黎香港生仔架。

子爵府

我都搬咗入南區近 30 年啦, 初初搬果陣巳經話起架啦, 一等再等, 我都死晒心啦, 無希望過佢會起 :cry:

水晶宮

傳聞係好多人反對起, 例如小巴商會, 的士聯會, 新巴城巴公司等

大宅

原文章由 Maggie518 於 07-8-3 16:52 發表
我都搬咗入南區近 30 年啦, 初初搬果陣巳經話起架啦, 一等再等, 我都死晒心啦, 無希望過佢會起 :cry:

我同你一樣,一早都死晒心!

唉!

大宅

原文章由 nancytse 於 07-8-3 15:51 發表

咪後law!想去遠dd就下下要轉車

仲要日日搭d無冷氣0既bus(因為太多人搭,架架車都full,由總站開出已經要站) ,簡直痴線

首頁

尾頁

跳至