想生BB

跳至

大宅

唔好睇大埔楊x群婦科女西醫...係8x花園個間.

我覺得自己有佐bb(有買棒棒試, 係暗線), 佢話我無...還客我話可能宮外孕, 同我照超聲波, 同驗血. 佢話血報告顯示你係無bb,我唔知信唔信醫生, 因佢係專業人事,但我係屋企用棒棒驗, 係有暗線. 今我又再打比醫生, 同佢講啦, 佢好惡同負氣同我講....都話你無bb羅, 跟住就話, 下個星期你再無來月經, 再來驗個啦. ?-( ?-( ....我真係好鬼激氣, 老公叫我唔好想今多, 因我想要bb, 心情好差 ( 我老公佢話, 有的人好想要bb, 會有一個病...就係假懷孕 ):-( :-( 佢地以為我發仔狂.

後來我去醫生到取回化驗報告, 我自己打去問有關化驗員....我講我個指數比佢講, 你知唔知佢點答我......你係有佐bb.

我要去醫務委員會告呢個醫生 ( 佢個日收佐我HK$1300 醫生費 )

[ 本文章最後由 grace318 於 07-8-3 15:57 編輯 ]

侯爵府

畀面勳章

個醫生都好沒品喎,但係我覺得不如你搵多個婦科醫生睇,帶埋個report俾佢睇確認一次好,你唔好咁嬲,心情唔好對自己同個bb都唔好的!!

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

正常驗血係好正確. 佢咁樣好失專業喎~

大宅

原文章由 arale1668 於 07-8-3 16:10 發表
個醫生都好沒品喎,但係我覺得不如你搵多個婦科醫生睇,帶埋個report俾佢睇確認一次好,你唔好咁嬲,心情唔好對自己同個bb都唔好的!!

Hi arale1668, 多謝你關心我.

我當時真係成個傻婆, 個心好唔開心, 唔知點算好. 我後來有睇第2個醫生, 確認是有了bb. 呢件事係上年發生, 我小b而家已7個月, 好得意同可愛, 我講出來係唔想有人好似我今. 因如有了bb, 而又係第一次, 真係一的經驗都無, 好在我當時沒有亂吃藥, 因我初頭個肚成日都好痛, 個晚特別痛 .... 好急下就去了睇呢個無良醫生.

複式洋房

吓.....唔係呀!楊醫生27/1先幫我开刀生BB 佢手勢好好Woh...傷口完全唔痛.....會唔會有誤會

大宅

原文章由 miffymiffy 於 07-8-3 16:22 發表

係 ! 我當時真係怒都爆 !!!!!

我去了醫務委員會投訴佢, 要去喧誓我都唔怕煩, 只想取回公道, 而家仔都生佐, 等佐成年幾.... 得家答案, 個死人委員會話會出信同呢個醫生講, 要小心同病人溝通, 就係今 !!!

侯爵府

畀面勳章

grace318
..原來係咁恭喜你呀!!!
咁真係要post出黎得我地大家都要知多樣
祝你同bb永遠健康,快樂!!!!

大宅

原文章由 yanmok 於 07-8-3 16:30 發表
吓.....唔係呀!楊醫生27/1先幫我开刀生BB 佢手勢好好Woh...傷口完全唔痛.....會唔會有誤會

唔會有誤會, 我無試個佢個手細, 我只知佢專業失當. 當日佢都有同我講可以同我接生, 有話如你係宮外孕....都可以即call佢, 佢可以幫我安排入院.

唔通我當日吃飽反無事做, 我好認真 .... bb對我好重要.

[ 本文章最後由 grace318 於 07-8-3 16:37 編輯 ]

大宅

原文章由 arale1668 於 07-8-3 16:33 發表
grace318
哦..原來係咁…恭喜你呀!!!
咁真係要post出黎得我地大家都要知多樣…
祝你同bb永遠健康,快樂!!!!

多謝你體諒我的心情 :-( :-(, 我真係想多的人知道呢件事, 睇定唔睇呢個醫生, 你們會自己決定.

大宅

原文章由 miffymiffy 於 07-8-3 16:22 發表

真係真係.....好失專業 !!!!
特快個隻驗血, 要成 $450, 我都話無問題.

複式洋房

唔緊要唔好唔开心現在BB快樂健康咪OK 你BB吃粥仔未呀

原文章由 grace318 於 07-8-3 16:34 發表

唔會有誤會, 我無試個佢個手細, 我只知佢專業失當. 當日佢都有同我講可以同我接生, 有話如你係宮外孕....都可以即call佢, 佢可以幫我安排入院.

唔通我當日吃飽反無事做, 我好認真 .... bb對我好重要.

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原文章由 grace318 於 07-8-3 16:45 發表

真係真係.....好失專業 !!!!
特快個隻驗血, 要成 $450, 我都話無問題.

你張相既BB 係咪就係 當事 "B" ?? 我仲以為你又有喜

好彩你夠當時再睇第2個:mrgreen: 唔係就見唔到 "yes sir " 亞B

大宅

原文章由 yanmok 於 07-8-3 17:03 發表
唔緊要唔好唔开心現在BB快樂健康咪OK 你BB吃粥仔未呀

我有比佢吃粥仔呀, 不過佢吃唔到, 好易嘔. 今你個bb係幾時先吃到家 ?

大宅

原文章由 miffymiffy 於 07-8-3 17:07 發表

你張相既BB 係咪就係 當事 "B" ?? 我仲以為你又有喜

好彩你夠當時再睇第2個:mrgreen: 唔係就見唔到 "yes sir " 亞B

係呀 , 呢位 yes sir 亞叔bb就係當事"b"啦, 唔好玩啦, 今快又有喜 ...係都過多幾個月先啦

複式洋房

未呀我個BB細你個BB 1個月啱啱先轉奶粉 又唔去大大 : (一去就留哂血你係咪住大埔
原文章由 grace318 於 07-8-3 17:11 發表

我有比佢吃粥仔呀, 不過佢吃唔到, 好易嘔. 今你個bb係幾時先吃到家 ?

大宅

原文章由 yanmok 於 07-8-3 17:23 發表
未呀我個BB細你個BB 1個月啱啱先轉奶粉 又唔去大大 : (一去就留哂血你係咪住大埔

係呀, 我係住大埔家.

你b大大留血...好痛啦 .... :cry: ! 係唔係奶粉問題 ? 我bb暫時都無問題, 大大時好 soft ka.

瑪瑙宮

原文章由 grace318 於 07-8-3 17:14 發表

係呀 , 呢位 yes sir 亞叔bb就係當事"b"啦, 唔好玩啦, 今快又有喜 ...係都過多幾個月先啦

多d黎, 密d手. 一次過湊好過隔幾年又重新開始嘛~~

大宅

原文章由 miffymiffy 於 07-8-3 17:58 發表

多d黎, 密d手. 一次過湊好過隔幾年又重新開始嘛~~

我真係想生三個bb, 但我老公 say no la :-( :-( , 而家我話今兩個好唔好, 佢話中佐六合彩先講啦:evil: :evil:

別墅

grace318,
我路過的.你個bb勁得意呀!生多一個啦,我生左一個仔後想追多個,隔左7年都不成功,做埋ivf先有bb,但最終bb在8week無左,都幾無奈架.所以有得生係福氣黎架,知無?

另外,我看你起題目的討論區都係因為最近比一個無品無德的中醫激親,對那些無料扮代表的庸醫十分討厭,我舉腳贊成把自己的遭遇公開,等那些庸醫不要再害人嘛,我當做善事架,所以我很贊成你去投訴那楊醫生架,為自己取個公道都好!有o羊o吾開心講左出黎就無事架啦,否則屈在心裡會有病的!你說是嗎?
我要快樂每一天!
welome to my blog--http://hk.myblog.yahoo.com/chancherry925

大宅

原文章由 chancherry925 於 07-8-3 20:30 發表
grace318,
我路過的.你個bb勁得意呀!生多一個啦,我生左一個仔後想追多個,隔左7年都不成功,做埋ivf先有bb,但最終bb在8week無左,都幾無奈架.所以有得生係福氣黎架,知無?

另外,我看你起題目的討論區都係因為最 ...

Chancherry925, 多謝你關心 ! 你唔好唔開心, 有時都唔到我地選擇, 我妹妹都有今家情況, 佢已生佐一個bb, 已5歲, 已試佐兩年, 都未有bb...而家睇緊醫生.

跳至