在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

我上司都係咁既人,成日hold起d野唔比我同officer做,驚死我地做得好過佢咁,但係佢又無時間做架喎,到真係明天要交喇,唔急就9開坑,先叫我地夾手夾腳做晒佢,你諗下,一年既野要我地半日做起交比佢睇左先,佢都死既,咩鬼野都扮晒高度機密咁,人地問起我地野,我地咩都答唔到人,人地會覺我我地都唔係路既,問咩都話唔知,其實呢d野都唔關我同officer事既,佢知道但唔會話我地知,做出錯出事喇,咪瀉落我地度囉,佢又係無拖拍,無街去果d嫁杏無期既老女人,心理變態

原文章由 KaryLau 於 07-8-8 14:21 發表
各位, 你好!

我睇咗咁多你哋公司既廢人, 都係可以避得到, 我公司個廢人就係我上司(sr. mgr), 睇埋a/cs, 無得唔理佢, 唔聽佢點 , 返工返10-7(應該9-6), 夜走人哋以為佢成日OT, 無拍拖 ...

複式洋房

原來妳老細同我老細都係嫁杏無期的老女人, 同樣有d變態, 不過我老細就嚟6字頭, 諗野開始轉數慢, 頭先比佢叫咗去幫佢take minutes, 但佢有秘書唔用, 而我只係一個小文員咋.
原文章由 yst424 於 07-8-8 15:17 發表
我上司都係咁既人,成日hold起d野唔比我同officer做,驚死我地做得好過佢咁,但係佢又無時間做架喎,到真係明天要交喇,唔急就9開坑,先叫我地夾手夾腳做晒佢,你諗下,一年既野要我地半日做起交比佢睇左先,佢都死既,咩 ...

大宅

總之如果有人問我地野,我同officer話唔知(真係唔知,因為上司唔講),我地就會比人投訴,一係就比人話我地無溝通,但係如果係另一個廢人講唔知,佢就會無事囉,相反人地覺我佢唔知係應該既同埋係可以接受既,如果個廢人做錯事(因為我同佢係同一個dept),唔知點解係我比人鬧而唔係佢喎,幾慘.....:-(

原文章由 YoYox2 於 07-8-8 16:25 發表
原來妳老細同我老細都係嫁杏無期的老女人, 同樣有d變態, 不過我老細就嚟6字頭, 諗野開始轉數慢, 頭先比佢叫咗去幫佢take minutes, 但佢有秘書唔用, 而我只係一個小文員咋.

[ 本文章最後由 yst424 於 07-8-8 16:36 編輯 ]

男爵府

如果你既上司係女人都話者,我個廢人老頂係40幾歲人結左婚冇仔女成日「懶」風騷話要早d退休既麻甩佬,成間房有兩個廢人(Total 7個人),兩個都係咁廢,做工程既有咩理由東南西北都分唔到?

好似你地公司d廢人一樣,成日唔想俾野我做(因為我次次都做得快過佢好過佢,係另一個上司講既!所以佢有野問都唔會問佢而會直接走過來問我,因為次次佢都O晒咀 ),驚我叻過佢咁...但係佢試過出完地盤返轉頭問我呢個已經唔俾出地盤既大肚婆佢去check野既地方係邊 (唔係下話,做呢行唔係連圖都唔識睇下話?)又自己自把自為同contractor deal野唔經engineer(真係鬼唔望佢「領」野!),deal完返來又唔同Engineer交代(佢大條道理可以唔同我講,我亦唔會主動問佢,佢要講就講,唔講就算),咁我又放長雙眼睇下佢有冇咁勁搞得掂d野冇手尾囉!:lol

原文章由 yst424 於 07-8-8 16:30 發表
總之如果有人問我地野,我同officer話唔知(真係唔知,因為上司唔講),我地就會比人投訴,一係就比人話我地無溝通,但係如果係另一個廢人講唔知,佢就會無事囉,相反人地覺我佢唔知係應該既同埋係可以接受既,如果個廢人 ...

大宅

我個老女人上司佢d屋企人好似係外國既,佢自己一個人住,一個星期5日都係大陸做野,只係星期6果半日我先會見到佢,通常d人會覺得,嘩....咁正既!同埋佢一個星期先我果半日係香港寫字樓,應該唔會煩我好多好耐架,各位就錯喇,佢平時係大陸有咩都打落黎香港,真係痾c唔出都搵,但佢講野又快又細聲,出出入入都拖住個旅行"o急",真係成個港牌林雅珍,佢又無朋友,無bf,又無屋企人,自己一個人放假又地方去,佢日日都會開ot,唔係因為佢勤力,而係佢無地方去,雖然佢係大陸,但係d人話佢8-9點都唔會放工,佢係香港寫字樓既情況都係一樣,好似人地放工喇,佢會問人地:你地咁準時走,好趕架......!咁個officer就答佢,係呀,我好趕架!第一,我地唔趕都要放工架啦,第二,唔通星期6我地仲同公司做野做到5-6,7,8,9點,要好似佢咁先叫做勤力咩?我只係覺得咁樣唔係勤力,係佢既工訪能力極度有問題咋,佢都白痴,佢無家庭溫暖,我地有架. 所以佢好pk,成日hold住d野臨放工先會叫我地做,一係等佢一個回覆可以等2個鐘,而佢係度係唔係真係好忙呢,忙佢條死人命,佢自己係房度打電話吹水,傾到嘻嘻哈哈,所以我地每逢星期6,好快做晒果日既野,一到放工就即刻走人,之後連電話都熄埋,因為佢好鍾意打電話黎問埋d無聊野,我同officer知佢為人係咁,所以臨放工打晒d有需要既電話比人先,例如約左朋友既話,再打多一次比朋友confirm一下即刻熄機,因為我地唔想放工之後仲聽到佢把聲,佢要痴線佢要顛既,佢自己顛夠佢,唔好走黎煩我地囉

原文章由 Sharon886 於 07-8-8 22:47 發表
如果你既上司係女人都話者,我個廢人老頂係40幾歲人結左婚冇仔女成日「懶」風騷話要早d退休既麻甩佬,成間房有兩個廢人(Total 7個人),兩個都係咁廢,做工程既有咩理由東南西北都分唔到?

好似你地公司d ...

大宅

廢人應該都有4字, 佢恨唔恨嫁我就唔知喇~

原文章由 KaryLau 於 07-8-8 14:21 發表
各位, 你好!

我睇咗咁多你哋公司既廢人, 都係可以避得到, 我公司個廢人就係我上司(sr. mgr), 睇埋a/cs, 無得唔理佢, 唔聽佢點 , 返工返10-7(應該9-6), 夜走人哋以為佢成日OT, 無拍拖 ...

子爵府

Poo得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

做左咁多年公司炒人要倍好多錢.....

首頁

尾頁

跳至