嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

男爵府

牛年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章

LEE 4 款尿片, 你地會點擇呀?

洋房

原文章由 stepbystep88 於 07-8-3 16:44 發表
LEE 4 款尿片, 你地會點擇呀?

tried unicharm & merries only, both are very good. 邊隻平D就會用邊隻

男爵府

GOO.N:loveliness:

伯爵府

goo.n 係米出左新款呀, 點解價錢差咁遠既.
原文章由 NYT 於 07-8-3 17:29 發表

男爵府

其實新款都出左一段時間lu...
訂開果間有d碼數仲有舊版買(抵好多)我都買定d等bb大少少用
新版正價貴過卓越...所以我每次買奶粉時先入貨(平d)
查實新舊版係d公子同大細有分別之外...其他都冇唔同啦~

原文章由 Little_cy 於 07-8-3 17:46 發表

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

當 PAMPERS 將 XL碼既特級棉柔轉去 CHINA 制後, 就一直轉用 GOON 新版, 真係好好用. 第一次買返屋企時, 褓姆話... 這只片好靚, 質地好好, 好軟身, 仲好過 PAMPERS.

我覺得 GOON 新版好過舊版, 新版濕左都無咁厚身及軟身些, 同埋舊版成日都有一陣味, 新版尿身入面有一格格既紋, 可能有這些紋關係, 所以濕左無咁厚身啦!!!

原文章由 Little_cy 於 07-8-3 17:46 發表

[ 本文章最後由 szeszes 於 07-8-3 19:51 編輯 ]

男爵府

係呀新版片片入面係多咗一格格既紋架,不過我將舊/新版比較,覺得厚薄差不多,一樣好軟身,冇一陣味哦又吸力好:loveliness:
反而PAMPERS就濕咗一大舊同好大陣味~

別墅

卓越成日都無貨,遇有時大多數買幾包存貨

大宅

I agreed, 兩者都 good.. 我囡囡由轉用 S size 開始就用 unicharm 因平靚正 but now use merries 因佢比 unicharm 更 soft & 吸濕力好, 但價錢方便, merries 比較貴.

原文章由 kaulee 於 07-8-3 17:12 發表

tried unicharm & merries only, both are very good. 邊隻平D就會用邊隻

複式洋房

請問各位, 如果著開pampers S size, goon應買咩size? merries又應該咩size?

複式洋房

Unicharm Moony,Merries,Goo.n & Nepia Genki

係啦,我都覺得pampers好大陣味,而家用緊huggies細碼,但好似又太厚同橡筋會緊,我都想試下goo.n同unicharm用咩碼呢,同埋邊度買平呀??

別墅

Unicharm or merries

我想問unicharm or merries係邊到有得買, 我係卓越買過goo.n,但係成日都無貨, 而家只好用返pampers, 我覺得唔係咁好,所以好想轉第二隻。

Thank you!

原文章由 junius_t 於 07-8-5 13:37 發表
I agreed, 兩者都 good.. 我囡囡由轉用 S size 開始就用 unicharm 因平靚正 but now use merries 因佢比 unicharm 更 soft & 吸濕力好, 但價錢方便, merries 比較貴.

男爵府

我前日終於開左花王試, 哇, 又係好好用呀, 我覺得unicharm(小飛象, micky 約1.93一條, winnie the pooh未開黎用,不過係貴) 及花王(前後腰位都有橡筋, 約2.3x一條)好好用, 所以我會兩者都間唔中用下........

unichram 及花王我係 bb boom訂

男爵府

unicharm very great
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結。

大宅

我起東x貿易訂, 因可用日元找數....

原文章由 Sonia729 於 07-8-6 18:42 發表
我想問unicharm or merries係邊到有得買, 我係卓越買過goo.n,但係成日都無貨, 而家只好用返pampers, 我覺得唔係咁好,所以好想轉第二隻。

Thank you!

別墅

goon! goon! goon!
我都係覺得佢最好!!
unicharm - size 比goon 短身,成日都覺包得唔好
不過goon 無貨, 會係我既選擇, 最多買大一個碼
pampers - size 細, 中國製無信心(真係唔想崇日, 新舊貨比較,真係差d)
huggies - 好厚, 濕左成包米咁, 又焗到出哂汗...no good la
goon 既動物園系列最好, 依家轉左兔仔系列, 感覺size 細左, 但仍然係我既 首選!!!!

首頁

尾頁

跳至