想生BB

跳至

複式洋房

已經做了兩次IUI, 但仍失望, 唔知重繼唔繼續好?
有d失望, 不過想做多次先, 如果再失敗, 會考慮(只是考慮而已)做IVF....

大家有無呢種經驗? 一齊分享下...

別墅

原文章由 beauty_110 於 07-8-3 16:55 發表
有d失望, 不過想做多次先, 如果再失敗, 會考慮(只是考慮而已)做IVF....

Cheer up !!
No worry, i checked from the web, normally when you are failed in the third time, you can then start to consider IVF.
consult with your doctor.

別墅

好媽媽勳章

原文章由 beauty_110 於 07-8-3 16:55 發表

Hi, beauty_110,

唔好灰心,我做第三次iui先bingo, 但8weeks就小產,
亦已做了第四次,都係失販,雖然我都有唔開心,
亦有想過放棄,過程中比較辛苦,但係有一班志同道合既
姊妹鼓勵我,亦有老公的安慰說話令我提番起信心,
我哋呢到好多bk sister 都唔會咁易放棄,因為我哋要 BB :lol :lol
努力 努力

祝早日bingo :lol :lol :lol

別墅

我都係做了兩次iui都唔得, 依家等緊做第三次. 如果你唔係經濟有問題, 點解唔再試下呢? iui 成功機會又唔係好高, 其實好少人一次就得, 所以趁後生仲可以試, 不如再試下先啦!

喜樂的心, 乃是良藥 :-P

大宅

我今個cycle做了第3IUI,而家等緊結果。我都有想過如果今次又失敗,重繼唔繼續好我想.....我會繼續落去,不過唔考慮做IVF了 :-|

複式洋房

我做左7次先得呀
毛主席說:堅持到底,就是勝利
by the way, 1次ivf的$,差不多是7次iui的$

別墅

winnie889,

o華, 做7次呀? 你真係好有毅力呀! 如果我做 7 之先得, 我都會覺得值得! 可唔可以話俾我知你點解要做 iui? 睇下同我地個 case 係咪一樣! 我就因為老公個邊有問題.

原文章由 winnie889 於 07-8-4 18:31 發表
我做左7次先得呀
by the way, 1次ivf的$,差不多是7次iui的$

大宅

原文章由 winnie889 於 07-8-4 18:31 發表
我做左7次先得呀

Winnie889,

你老公真係好,肯比你做7次咁多.
我老公,一次,一次同我計,煩死人...
老實講,"如果當時"第七次都唔中,你仲會唔會再試呢?
我既意思係.你有冇預設次數呢?

Ruby

大宅

你睇緊咩醫生? 唔好放棄呀, 努力加油

複式洋房

多謝各位支持,

係! 最煩係老公, 每次要麻煩佢係好煩既一件事....
其實好多時刻意去攪點攪都無, 反而無心去攪就有左
我有個朋友攪左二年都唔得, 跟住放棄之際就有左, 係咪好奇呢
其實我聽過呢種case唔正一次了...

今個月都係比自己休息下, 我要放鬆心情呀!
各位想有既姊妹們, 一起放鬆心情吧.....

大宅

請問咩叫攸IUI呀

複式洋房

sara and ruby
我同老公驗過都沒問題,只是我已經4字頭,所以咪什麼方法都試。中西醫都有睇。好彩老公都冇話煩,佢見到我自己同自己打針就 ,咁講真,佢最煩咪做iui果朝去化驗所留精。
其實第5次中過,不過3週左右便甩左。
之後,試多2次便Bingo了。

iui:醫生比藥媽媽把卵子養大,當成熟時,叫丈夫去化驗所留精,並將最強的抽出來,注入母體,增加成孕機會。

複式洋房

好媽媽勳章

dear all
我都剛剛做了第一次iui,有冇人一次就會成功呀?

禁止訪問

別墅

hihi, 我星期二會做第一次iui. 在這裡知道中獎chance不大,有d担心。我無時間了,做一個cycle的療程,好花時間,成日請假遲早比老闆甲乙。若衰了,只好認命。想問問sisters,若我有四粒蛋,係唔係有四個chance?

禁止訪問

別墅

我都係 27/07 做左第一次 iui ,結果今日黎m,我勁失望呀,但我老公就勁支持我,叫我今個 cycle 再試過,佢仲話會又出錢又出力添!

但我自己就有個疑問,iui可唔可以連續兩個cycle做嫁?我之前已經連續食左4個月排卵藥同做o左一次 iui 嫁喇!

別墅

多數醫生都會提議隔個月先做, 你最好問下你醫生意見啦!

原文章由 yuenanthea 於 07-8-12 15:21 發表
我都係 27/07 做左第一次 iui ,結果今日黎m,我勁失望呀,但我老公就勁支持我,叫我今個 cycle 再試過,佢仲話會又出錢又出力添!

但我自己就有個疑問,iui可唔可以連續兩個cycle做嫁?我之前已經連續食左4 ...

別墅

好佩服d姊妹,做女人真不易。

大宅

我係新加入成員, 都想係到講

跳至