想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

Hello all :

Can i join this topic ?

I did my 1st IUI last Tuesday.
Now waiting for the result.

複式洋房

好媽媽勳章

Hotcheese

我遲你2日, 我星期六做呀.

原文章由 hotcheese 於 07-8-13 12:09 發表
Hello all :

I did my 1st IUI last Tuesday.

別墅

原文章由 bluesky123 於 07-8-13 13:04 發表
Hotcheese

我遲你2日, 我星期六做呀.

Hi Bluesky123 :

你做完 iui e 生有無同你打安胎針&塞藥?
我無呀 ?

別墅

我見其他人留言,佢地好多都有打安胎針同塞藥(佢地多數睇董醫生,但我唔係),而我只係做完iui既5日後打過一支針(醫生無講係咩針),我今次就失敗左喇,希望你地成功啦!

係呢你地睇邊個醫生嫁﹖

大宅

我都係8月頭做左第1次iui,今個星期等結果:cry:

原文章由 hotcheese 於 07-8-13 12:09 發表
Hello all :

別墅

原文章由 yuenanthea 於 07-8-13 14:44 發表
我見其他人留言,佢地好多都有打安胎針同塞藥(佢地多數睇董醫生,但我唔係),而我只係做完iui既5日後打過一支針(醫生無講係咩針),我今次就失敗左喇,希望你地成功啦!

係呢你地睇邊個醫生嫁﹖

yuenanthea :
Dr Clement Chan @ Central.

別墅

原文章由 ilapril 於 07-8-13 15:50 發表
我都係8月頭做左第1次iui,今個星期等結果:cry:

ilapril : I wish you bingo !!!! Waiting for your good news!!

大宅

hotcheese
thanks, but i think.....:cry:
anyway, i wish you bingo add oil

原文章由 hotcheese 於 07-8-13 16:03 發表

ilapril : I wish you bingo !!!! Waiting for your good news!!

複式洋房

我同我老公都自己試左成年, 我想問下有冇人睇過梁啟文醫生? 好唔好? 大約幾多錢?

複式洋房

那時候我每個月都做,連續做。
希望大家成功啦

大宅

我都係7月尾做咗第1次IUI,但可惜無bingo.好唔開心:-( 諗住9月再試多次.但心大心細,好驚唔能夠再承受壓力&再次失望.

複式洋房

好媽媽勳章

Hotcheese

我都冇呀, 醫生叫我30號自己check, 再report比他們知.

原文章由 hotcheese 於 07-8-13 13:34 發表

Hi Bluesky123 :

你做完 iui e 生有無同你打安胎針&塞藥?
我無呀 ?

別墅

原文章由 bluesky123 於 07-8-13 22:06 發表
Hotcheese

我都冇呀, 醫生叫我30號自己check, 再report比他們知.

Bluesky123 : Hope you and me can bingo in the first time lar !!

Take care

別墅

原文章由 bluesky123 於 07-8-13 22:06 發表
Hotcheese

bluesky123 : 你有無 feel 到有咩唔同??

別墅

win731 ,

你係搵邊個醫生做iui嫁﹖

複式洋房

好媽媽勳章

hotcheese
我肚好谷呀, 谷左幾日好左少少, 我做個日的右邊小腹有少少針吉的痛, 我自己估係唔係排卵的關係, 因醫生照到我d卵在右邊. 起初個幾日肚谷同時時要去toilet. 不過我有飲中藥, 我唔知有冇影響.

原文章由 hotcheese 於 07-8-14 17:07 發表

bluesky123 : 你有無 feel 到有咩唔同??

別墅

IUI?

原文章由 yuenanthea 於 07-8-12 15:21 發表
我都係 27/07 做左第一次 iui ,結果今日黎m,我勁失望呀,但我老公就勁支持我,叫我今個 cycle 再試過,佢仲話會又出錢又出力添!

但我自己就有個疑問,iui可唔可以連續兩個cycle做嫁?我之前已經連續食左4 ...

其實你地講IUI係唔係人工受孕呀?

複式洋房

好媽媽勳章

醫生會將精子處理過, 計好排卵期, 值接放入子宮內

原文章由 藍色小雨 於 07-8-15 16:07 發表

其實你地講IUI係唔係人工受孕呀?

別墅

IUI的正確名稱是人工受精,與人工受孕(IVF)是不同的。

複式洋房

我e生是連續做

首頁

尾頁

跳至