跳至

男爵府

有咩奶粉岩bb呢??????之前無問o下e生我個b食緊s26岩唔岩喎!!!!可以比o的意見嘛?????

複式洋房

我BB食和光堂,因為大仔都食緊,大仔以前食A+,都食得OK.佢之前都食過S26,但好難便便,所以轉食A+
細仔食和光堂都食得幾好,便便OK,但我媽媽話媽似唔夠飽肚....佢好準時食奶奶,四個鐘食120ML(d冲法唔同,一匙冲20ml).價錢好平,因為同批發買.

原文章由 pomuimui 於 07-8-3 17:30 發表
有咩奶粉岩bb呢??????之前無問o下e生我個b食緊s26岩唔岩喎!!!!可以比o的意見嘛?????
Hi~~~~

男爵府

原文章由 patshing 於 07-8-3 18:50 發表
我BB食和光堂,因為大仔都食緊,大仔以前食A+,都食得OK.佢之前都食過S26,但好難便便,所以轉食A+
細仔食和光堂都食得幾好,便便OK,但我媽媽話媽似唔夠飽肚....佢好準時食奶奶,四個鐘食120ML(d冲法唔同,一匙& ...

因為我仔有食人奶,所以都未清楚s26岩唔岩我個b喎!!咁點算呀??????

複式洋房

我大仔以前都係又食人奶,又食S26,但他的皮膚生了很多粒粒同突然間肥了很多便轉了a+,你可以試耐d先轉,我都試了一個月先轉.原本想繼續食a+二號奶粉,但一食就發燒,試了很多隻奶粉都唔得,到了一歲,d同事叫我試下日本奶粉,我先揀了和光堂(因為最平)
原文章由 pomuimui 於 07-8-3 18:56 發表

因為我仔有食人奶,所以都未清楚s26岩唔岩我個b喎!!咁點算呀??????

Hi~~~~

複式洋房

我個女食緊人奶+ 森永

原文章由 patshing 於 07-8-3 22:51 發表
我大仔以前都係又食人奶,又食S26,但他的皮膚生了很多粒粒同突然間肥了很多便轉了a+,你可以試耐d先轉,我都試了一個月先轉.原本想繼續食a+二號奶粉,但一食就發燒,試了很多隻奶粉都唔得,到了一歲,d同事叫我試下日本 ...

大宅

我個仔吃緊人奶+能恩, 不過之後會轉明治.... 能恩好似好熱氣, 阿b成日便便時都喊到收唔到聲

伯爵府

我阿b食和光堂個臉仔有粒粒呀, 吾知有冇關係呢. 如果食吾到和光堂, 咁邊隻奶粉好呢

原文章由 patshing 於 07-8-3 18:50 發表
細仔食和光堂都食得幾好,便便OK,但我媽媽話媽似唔夠飽肚....佢好準時食奶奶,四個鐘食120ML(d冲法唔同,一匙& ...

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 認識瑞士牛牛第三回

我bb 食能恩.都想轉奶粉....

子爵府

bb 食S-26我都想轉奶粉,我想轉A+ OR 森永

別墅

原文章由 ching070707 於 07-8-4 21:02 發表
我bb 食能恩.都想轉奶粉....

我BB都係食能恩的, 點解你想轉奶粉呢?

複式洋房

原文章由 minma 於 07-8-4 23:28 發表

我BB都係食能恩的, 點解你想轉奶粉呢?

我個他食人奶同a+,都係面仔出白色粒粒,我有個friend話佢個仔食friso 好,d皮膚好滑,唔知有冇人比d意見呢?

伯爵府

我有兩罐美素力金裝, 有冇人有興趣呀
原文章由 yymouse313 於 07-8-5 10:04 發表

我個他食人奶同a+,都係面仔出白色粒粒,我有個friend話佢個仔食friso 好,d皮膚好滑,唔知有冇人比d意見呢?

男爵府

原文章由 luilui007 於 07-8-4 21:19 發表
bb 食S-26我都想轉奶粉,我想轉A+ OR 森永

點解你想轉奶粉呀?????

男爵府

原文章由 yymouse313 於 07-8-5 10:04 發表

點解隻隻奶粉都話食到有白色粒粒出o既?????咁其實咁樣係咪正常嫁??????

伯爵府

吸收吾曬奶粉內既鈣質etc wor
原文章由 pomuimui 於 07-8-5 16:19 發表

點解隻隻奶粉都話食到有白色粒粒出o既?????咁其實咁樣係咪正常嫁??????

子爵府

因為她大便好硬,之前試個大便硬到有小小血絲(我比水她飲同埋溝"嬉"奶粉就沒有了),我諗s-26可能比較燥.

男爵府

原文章由 luilui007 於 07-8-5 21:40 發表
因為她大便好硬,之前試個大便硬到有小小血絲(我比水她飲同埋溝"嬉"奶粉就沒有了),我諗s-26可能比較燥.

咁s26真係唔係個個bb都受得嫁,因為係肥仔奶粉呀!!過油掛.........

大宅

我個B食全人奶一樣出粒粒,醫生話係正常。

男爵府

原文章由 oojj 於 07-8-6 13:24 發表

我個B食全人奶一樣出粒粒,醫生話係正常。

你會餵人奶餵到幾時呀?????

跳至