產前產後

跳至

大宅

畀面勳章

請問各位媽咪扣帶式產婦衛生巾點用架?

我張政府醫院入院建議攜帶物品上註明需要衛生巾(連帶) 咁係咪即係扣帶式產婦衛生巾呢

咁我帶黏貼式產婦衛生巾會唔會比姑娘鬧架 (佢地建議之嘛)
因為我買咗媽媽必備套裝之後先察覺到張入院須知有寫到 :-| 等我仲係買四包裝(48)嘅添:-(

禁止訪問

畀面勳章

複式洋房

上次買bb野時,sales話因為有d醫院一入院就唔可以著under,所以要用吊扣式.用法係:用賓帶好以相樸手咁穿住m巾兩邊繩圈位向腰度,咁姑娘幫你check時一剪就ok啦,check再用賓帶幫你綁返!!

複式洋房

請問係唔係所有醫院嘅產房媽媽都係用用扣M巾?咁我就要買一包黎研究吓。咁生完之後著網褲時用有扣定係黏貼M巾?

大宅

原文章由 TokiBaby 於 07-8-3 19:20 發表
上次買bb野時,sales話因為有d醫院一入院就唔可以著under,所以要用吊扣式.用法係:用賓帶好以相樸手咁穿住m巾兩邊繩圈位向腰度,咁姑娘幫你check時一剪就ok啦,check再用賓帶幫你綁返!!

TokiBaby,

甘系咪政府醫院會提供綳帶架?使唔使自己買定??

大宅

原文章由 JRBB 於 07-8-3 23:32 發表
請問係唔係所有醫院嘅產房媽媽都係用用扣M巾?咁我就要買一包黎研究吓。咁生完之後著網褲時用有扣定係黏貼M巾?

JRBB,

如果只系落產房先用,甘你唔好買住,因我買左2包!我下週見到你時,羅埋比你,無謂晒喇!我已幫你影印好產前運動既資料,一次過羅埋比你!

複式洋房

原文章由 bonbon16 於 07-8-4 00:27 發表

TokiBaby,

甘系咪政府醫院會提供綳帶架?使唔使自己買定??

買定兩卷入院用,媽咪話依家d醫院好衰架,你唔夠尿片佢可以提供,但你要還比佢,總之借麥都要比返佢!不過唔知係咪間間都係咁,佢同事,屯門醫院就係咁啦!我到時都係吒間醫院!

複式洋房

原文章由 JRBB 於 07-8-3 23:32 發表

你可以問一問姑娘你果間用邊隻,唔洗買得多,老闆娘話,產後如果吊扣式你有淨可以用返,之後先用黏貼架,
至於網褲,老闆娘話透氣d,唔會焗到傷口,因為產婦m巾好厚!

男爵府

基本上無需要帶入去既,生完仔時係產房醫院會提供比你,有扣m巾同崩帶,助產士會幫你整好,上到去第一次換m巾時,你如果唔ok,就可叫嬸嬸幫你換,唔使用扣,我買左一包入院,一條都無同過
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結。

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

咁開刀又要唔要用呢 ? 其實我唔太明白點解要在產房用扣帶式衛生巾, 係咪 for 穿水 or 見紅而又唔著得內褲時用呢 ?

跳至