跳至

大宅

呢幾日我99同叔仔去左旅行 我好自由.好開心~唔洗對住佢地~平時屋企多數都係得佢地2個係度.咁我每次都係夜晚洗奶樽.個洗奶樽器...就每日我返到去洗既時候就發現....個底有d黑色一粒粒既野...一睇就覺得係.....膿左既野!問老公...次次都幫住佢地講.可能真係唔小心踢到個制啦.不過我已經放到好入架啦~平時我行出行入都唔會撞到!但呢幾日佢地唔係度....又冇wor...!!!咁到底係人為...亦或係.....
各位媽咪覺得有冇咁巧合呀????
每日放工返到去..都要去洗多幾次先用得...做多好多功夫呀!!!!!仲成日比佢地同老公講...話我夜晚晚..係度洗野嘈住晒...佢地!估我好想咁夜咩...我不知幾想快d搞掂晒d野.同凱敏玩一陣.自己上網睇下野!!!!!!!:tongue: :tongue: :tongue: :tongue: :tongue:

別墅

原文章由 yan1014 於 07-8-3 18:02 發表
呢幾日我99同叔仔去左旅行 我好自由.好開心~唔洗對住佢地~平時屋企多數都係得佢地2個係度.咁我每次都係夜晚洗奶樽.個洗奶樽器...就每日我返到去洗既時候就發現....個底有d黑色一粒粒既野...一睇 ...

又真係有無咁巧合丫, 佢地唔係到就無事.... 你又係夜晚洗奶樽架.... 我又係喎, 不過我係唔放心俾99洗...

男爵府

你指黑色一粒粒既野,係唔係o係個奶煲底?如果係,可能係d水垢,因為我每日都會叫姐姐洗下個煲....如果佢放假,咁個煲第二日就會有少少黑色點點...另外,奶煲係要定期用清潔嫁(我用avent奶煲,佢有包粉專係洗奶煲同暖奶器,大約一個月就要洗一次,如果唔係..d發熱線會被水入面既mineral痴住...個煲就唔work)

你唔好咁多心啦....一齊住已經唔容易,如果仲要成日諗住人地點整你...好快會癲的...放鬆d啦...對住囡囡開心d啦...

原文章由 yan1014 於 07-8-3 18:02 發表
呢幾日我99同叔仔去左旅行 我好自由.好開心~唔洗對住佢地~平時屋企多數都係得佢地2個係度.咁我每次都係夜晚洗奶樽.個洗奶樽器...就每日我返到去洗既時候就發現....個底有d黑色一粒粒既野...一睇 ...

大宅

你指黑色一粒粒既野,係唔係o係個奶煲底?如果係,可能係d水垢,因為我每日都會叫姐姐洗下個煲....如果佢放假,咁個煲第二日就會有少少黑色點點...
我之前用完都唔會有呢個問題..到近期呢2個幾月先係咁.即是我返工開始就係咁.之前我未返工.,完全冇d咁既發生!!!!!
另外,奶煲係要定期用清潔嫁(我用avent奶煲,佢有包粉專係洗奶煲 ...
我唔係1個月清潔一次嫁.我每wk都清潔一次..之後仲用水洗多2次

別墅

膿咗既野? 洗奶樽器?係咪奶樽燒毒器“steam sterilize”啊?如果係奶樽燒毒器有D好似膿咗既野好正常啊,因爲奶樽燒毒器既底板係鐵,要用醋來清潔,殺菌。你仲有冇説明書啊?

跳至