美容扮靚

跳至

大宅

我塊面有勁多黑頭同粉刺點先可以清走哂????:-( :-(
十萬個TKS!

大宅

up up up up

民房

睛靈勳章

你有這樣程形一定要去美容院清一清.先有幫助.
我都是近日去做完.因為我都有2至3年沒有去做.
所以當日美容師都話好多黑頭.所以你一定要去一次.
:-D  :-D  :wink:  :pint:  :lalala:  :lalala:  :hammer:

大宅

原文章由 cckann 於 07-8-4 16:25 發表
你有這樣程形一定要去美容院清一清.先有幫助.
我都是近日去做完.因為我都有2至3年沒有去做.
所以當日美容師都話好多黑頭.所以你一定要去一次.

我都有成半年冇去過美容阮

水晶宮

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

你要快d 去清下d 黑頭喇!!
如果黑頭長期唔清..就會開始變硬,最後更加會轉為癦屎ga~~
其實你平日可以係屋企多d 用磨砂去洗下面..
依家係夏天..隔日磨砂一次都無問題ga!
不過你首先要知道自己皮膚o既性質
如果係乾性..我建議你用d 酵素脫屑..
中性就可以用一d 無咁粗粒o既磨砂膏..
油性的話..就最好用杏籽磨砂喇!!最重要係磨砂完一定要好好補濕
多d 補濕,皮膚就無咁油ga 喇!!

當然要徹底清黑頭都緊係去美容師幫你針清喇!!

大宅

原文章由 lily_liu817 於 07-8-4 19:01 發表
你要快d 去清下d 黑頭喇!!
如果黑頭長期唔清..就會開始變硬,最後更加會轉為癦屎ga~~
其實你平日可以係屋企多d 用磨砂去洗下面..
依家係夏天..隔日磨砂一次都無問題ga!
不過你首先要知道自己皮膚o既性 ...

唔該哂..
我係混合..但唔知偏油定偏乾=.=
我都有諗過用有酵素成份既野黎去黑頭..粉刺
但我有時出暗瘡..磨唔到砂..
有排d皮膚好差..係咁出暗瘡..好耐冇磨砂..
先攪到依家d皮膚咁:-( :-(

大宅

除咗做磨沙外,重要加強深層清潔Mask (隔一兩日做), 可幫助吸毛孔污垢, 反而去美容院俾人"支" 到毛孔大曬!好難收細毛孔..覺得易藏污垢... 我明白咗敷 Mask 嘅道理之後, 隔日敷 Clay Mask 巳經無咗黑頭問題 lu.. .
你有上天堂的把握嗎?

大宅

原文章由 janmy1230 於 07-8-5 00:02 發表
除咗做磨沙外,重要加強深層清潔Mask (隔一兩日做), 可幫助吸毛孔污垢, 反而去美容院俾人"支" 到毛孔大曬!好難收細毛孔..覺得易藏污垢... 我明白咗敷 Mask 嘅道理之後, 隔日敷 Clay Mask 巳經 ...

清潔mask都有用開..但d黑頭同粉刺都係度:-(

大宅

試吓勤D敷 Mask 呀!
可能D黑頭太實啦!
你有上天堂的把握嗎?

大宅

Which clay mask is good?

[quote]原文章由 janmy1230 於 07-8-9 21:02 發表
Isaac仔2004年4月8號在法國醫院出左世啦~~~

大宅

Hi, can u sugguest which one is good??

原文章由 janmy1230 於 07-8-5 00:02 發表
除咗做磨沙外,重要加強深層清潔Mask (隔一兩日做), 可幫助吸毛孔污垢

大宅

原文章由 janmy1230 於 07-8-9 21:02 發表
試吓勤D敷 Mask 呀!
可能D黑頭太實啦!

你話清潔mask?

民房

你真係要去美容院到比人幫你清潔, 因為太污穢, 深層清清佢, 我個間手勢好正同憑coupon可以$100-$200可以做一次全面清潔, 你要coupon你比我你email address我email比你去做, 起銅鑼灣既

洋房

我本身都好多~
只可以去美容院做facial整物~
當比90蚊訓一覺>_<因為我懶~haah...
不過都清得幾乾淨, 雖然係痛...(所以都要分幾次先清得哂)

男爵府

我都有黑頭/粉刺問題, 毛孔都好大:cry:

bluefa,

請問你在那裏做facial? $90/次?

beubeu,

可以email coupon給我嗎? 我pm你我的email address. Thank you!

男爵府

$90
我做開個間有半價試做guinot都係$180咋

[ 本文章最後由 [email protected] 於 07-8-10 21:36 編輯 ]

跳至