香港18區媽媽會

跳至

禁止訪問

珍珠宮

2019新春慶豚圓 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 cherrymuimui 於 07-8-3 18:29 發表
今日搵左成個下午,一個單位都冇得睇,有冇人有盤呀?好想快d搬呀!!:-(

而家市道好嘛, 好少平盤囉~~~~ 你想搵邊到? 你試下搵多幾間agency問下啦 !!

大宅

嘩, 你想租屋$4000-$5000, 而家邊有咁平咖, 你諗住租幾尺呀?

我最近租左大埔中心都要$7000啦..我都想租平d呀..

原文章由 YuYuMother 於 07-8-3 18:48 發表

而家市道好嘛, 好少平盤囉~~~~ 你想搵邊到? 你試下搵多幾間agency問下啦 !!

禁止訪問

複式洋房

大埔廣場5500到大約450呎

原文章由 cherrymuimui 於 07-8-3 18:29 發表
今日搵左成個下午,一個單位都冇得睇,有冇人有盤呀?好想快d搬呀!!:-(

男爵府

妳試下太湖花園一期d細單位(471呎),可能都得既?

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

昌運451都要$5500起
原文章由 fanfung 於 07-8-4 00:23 發表
唔好點評我

珍珠宮

2019新春慶豚圓 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 fanfung 於 07-8-4 00:23 發表

太湖一期呢個價唔得啦~~~~ 而家d單位好值租, 貴左好多!!

珍珠宮

cherrymuimui,

你搵到樓未呀?

今日放工返屋企時收到地產公司既傳單, 最平既係翠怡花園, 402呎租$4600. 不過呢d可能係假盤, 去到又話無.........

其他租盤全部都過$5000架!!

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

翠萍都可能得,但係......
原文章由 YuYuMother 於 07-8-6 21:05 發表

cherrymuimui,

你搵到樓未呀?

今日放工返屋企時收到地產公司既傳單, 最平既係翠怡花園, 402呎租$4600. 不過呢d可能係假盤, 去到又話無.........

其他租盤全部都過$5000架!!
唔好點評我

禁止訪問

大宅

2019勳章 好媽媽勳章

3房4000-5000係mission impossible呀,我上個月搵屋搬,2房都要4千尾5千頭呀,好似話因為atv搬入大埔,所以多左人租樓,而且7,8月一般都係旺季呢

如果唔介意,可以試下搵村屋遠小小o個d呢

別墅

我都搵緊屋架..真係搵到心灰呀..!!依家o的租真係貴到冇人有...!所以大家真係要小心o的..唔好俾o的地產迫落定呀

大宅

係呀! 唔係淋你冷水! 除非遠d 的如九龍坑, 老圍, 丹竹坑等 (仲有可能係好舊的鄉村屋或只係鐵皮屋) 才有咁平咁大地方. 否則都連大埔墟d 舊樓都無可能租到這價錢

原文章由 tungshun 於 07-8-7 00:54 發表
3房4000-5000係mission impossible呀,我上個月搵屋搬,2房都要4千尾5千頭呀,好似話因為atv搬入大埔,所以多左人租樓,而且7,8月一般都係旺季呢

如果唔介意,可以試下搵村屋遠小小o個d呢

大宅

好媽媽勳章

3房要5000蚊樓下我諗揾唔到勒,而且d地產經紀唔放你呢d客在眼內架,佢地背面同人地講3房連冲凉房廚房就有,我在場聽到。

原文章由 cherrymuimui 於 07-8-6 23:46 發表
我仲未搵到呀!不過聽日會去大埔墟睇,而家我要搵3房,我諗仲難呀!!:-(

男爵府

原文章由 縉媽 於 07-8-7 11:00 發表
係呀! 唔係淋你冷水! 除非遠d 的如九龍坑, 老圍, 丹竹坑等 (仲有可能係好舊的鄉村屋或只係鐵皮屋) 才有咁平咁大地方. 否則都連大埔墟d 舊樓都無可能租到這價錢

宜家真係貴左好多, 我朋友住粉嶺 (流水o向前一個路口) 3房村屋就$4000. 我一年前入大尾篤o個d, 無咩裝修都$6500喇.

我之前見太湖細單位都過5000, 有5200已經好好. 我聽樓下看更講, 太湖500幾尺2房低層都剛剛租左$6000.

大宅

不如試吓租林村既村屋啦,可能會平d既

複式洋房

太湖一期呢個價當然唔得啦, 4年前我租給人都4800全包啦(480呎)
我朋友上年租榮輝3房都要8k

[ 本文章最後由 tonyip 於 07-8-7 21:28 編輯 ]

禁止訪問

禁止訪問

跳至