產前產後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

好唔開心, 好恨有個女, 但又係仔.
有無mummy都係咁, 琴晚仲唔開心到喊.

別墅

原文章由 BigPig 於 07-8-3 18:44 發表

唔好唔開心,生小朋友其實同一性別係好,

哥哥d衣服可以用番,夠環保,

兩兄弟玩埋一齊又夾d,

長大後傾心時都易d

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章

我都係生左兩個都係仔 (一個兩歲,一個8個月大),好多人恨仔恨都發燒(我老公好多朋友都係淨係得一或兩個女,見到我地兩個仔,成日流哂口水,你係度咁講,人地以為我地哂命架!!

陀第一胎時,我老公成家同我自己都希望係仔,生到個仔, 簡直開心都不得了,到二個胎,個個都希望係女,不過最後生個仔,只係無第一個仔咁開心,但係絕對無唔開心喎!!

其實兩兄弟由細到大都可以有個伴,几好丫!!

或者你可以再追番個女!! 不過我就收工啦!!!

複式洋房

不過, 我見到人地有兩個女, 就恨都流晒口水.

唔會再生, 接受唔到三個仔喇.

原文章由 bongbongmum 於 07-8-3 18:55 發表
我都係生左兩個都係仔 (一個兩歲,一個8個月大),好多人恨仔恨都發燒(我老公好多朋友都係淨係得一或兩個女,見到我地兩個仔,成日流哂口水,你係度咁講,人地以為我地哂命架!!

陀第一胎時,我老公成家同我自己都 ...

複式洋房

我都想有個仔~由有左到生都想有個仔...結果生左個女,我老公就恨女恨到呀(比佢講中啦) 我想要多個仔,但係我老公話收工啦

複式洋房

唔好唔開心啦!bb向肚裡面知架,小氣呀!你可以當係一種緣份咁樣開心d呀!
我依家第一胎成7個月,未知仔定女,之前向度諗其實自己仲意仔定女,但到依家我自己都唔知,已經放棄諗呢個問題,我成日覺得一仔一女最好,我同老公講,今胎係女就唔再追,但生仔我想追個女,(朋友仔做診所有張生仔生女分布圖,年紀越大生女機會率越高),不過世事邊有咁完美呀,老公話依家經濟唔好,叫我生左呢個先算,唔好諗咁多喎,過兩日就知仔定女啦!心情好矛盾!

複式洋房

我大仔4歲,細仔o岩o岩出世.
其實我同我老公有左第一個既時候已經好希望係囡........當照到係仔時我老公個反應仲大過我............(在醫生面前大聲說"哎呀.."),反到屋企仲望住d bb女做封面既雜誌話...."點解唔係女???"
後來大仔出世後佢就180度轉變.........更說"仔都幾好吖!
我地planning有第二個時已經打定輸數....叫自己唔好寄望咁多.......話須如此........當醫生話比我地知第二個又係仔時我地都"謝"左幾日.:cry: 不過眼見細仔現在健康又得意......係仔定女似乎真係冇o也所謂................最緊要健康:-P

禁止訪問

畀面勳章

大宅

我咪又係兩個囝, 細囝就出世啦.
我都好恨女, 好驚d仔大左就唔黏家. 老來有個女係身邊係好些,
幫你打扮清潔都方便d, 得閒陪下傾謁行街買野就最好啦.
我到而家(34wk)照超聲波都仲希望有奇蹟出現ga.
Anyway, "命裏無時莫強求" 我都唔再追了. 我睇雜誌見有闊太連生五個仔 都仲敢追, 勁.

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

我都有兩個仔, 大仔7.5yrs, 細仔20mths, 我e+懷孕14wks, 我好心急好想知係咪女, 但e+都未confirm:tongue: , 我好想有個女so生埋lei個, but吾係嘅話我都吾會再追...因我爺爺生咗7個仔先追到個女咋:-(
很累~我幾時先可以抖吓呢

大宅

我都係,大仔已經5歲,想追個女,之前oscar時醫生話係女,一家3口都好開心,因仔仔想要妹妹,點知下一個月再去覆疹時話上次睇錯,應該係仔:-(

大宅

我大仔16個月大,肚裏面個細仔陀咗34週。初初知道又有咗時,好大期望係囡囡,12週時照u/s,醫生當時應該知道係囝囝,但知道我恨女,冇講俾我聽,只係話照唔清楚。雖然我好想有個女,但仔女o既o野係上天恩賜,有兩個仔我已經好開心,因為我開頭諗住只生一個,點知個天又送多個俾我!

大宅

我大仔而家16个月大,第二胎照左系仔,现在21周, 照OSCAR时医生已经话系仔,我好失望. 但我只容许自己不开心一阵间, 以免影响肚内的BB. 虽然我好恨有个女,但既然上天赐我多一个仔, 我都要欣然接受. 不开心,哭亦无补于事,何不开开心心的接受新生命呢?!

大宅

其實仔女都好,只要健健康康就得!!

我又係想生個囡,俾囝囝一個伴,又唔想兩個小朋友相隔咁耐.....囝囝歲半我已經開工,試左幾個月bingo左,點知小產左,要休息幾個月,今日m又到,真係幾失落。囝囝已經成27個月,宜家我已經覺得係囝係囡都冇所謂,只希望快d bingo生個健康bb!!

複式洋房

唔好唔開心啦!上天賜比你兩個你係你的福氣,有很多人想生也不能,最緊要係健康快樂!仔女都係你生,都係仔與丈夫的活寶貝!好好培養他們啦!

珊瑚宮

好媽媽勳章

我都係兩個仔,都好開心架,係自己生嘅生舊叉燒都開心架啦,係咪

複式洋房

多謝晒你地, 而家好d喇. 雖然街上見到人地既妹妹, 都好恨, 但係相信過多一陣會接受. 而且我都知對細佬唔公平, 佢都係我個仔, 佢都無決定權. 希望佢健康就得.

原文章由 manicheung 於 07-8-4 18:03 發表
我都係兩個仔,都好開心架,係自己生嘅生舊叉燒都開心架啦,係咪

首頁

尾頁

跳至