跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

禁止訪問

別墅

xx33,
咁我唔係太記得啦! 因我傷口加尾龍骨痛到死,我只係22/10&23/10早上去餵過奶!!

各位媽媽,
請問我怎樣才可以有多d人奶!我pump奶都係20-30ml左右!! 好大打擊!!有點灰心!!:-( :-( :-( 請指教!我有飲魚湯!!有其他辦法嗎??

男爵府

你煲魚湯時有無加 d 通草入去?

原文章由 man2 於 07-11-2 20:07 發表
xx33,
咁我唔係太記得啦! 因我傷口加尾龍骨痛到死,我只係22/10&23/10早上去餵過奶!!

各位媽媽,
請問我怎樣才可以有多d人奶!我pump奶都係20-30ml左右!! 好大打擊!!有點灰心!!:-( :-( :-( 請指教!我有飲魚湯!!有其他辦法嗎?? ...

別墅

原文章由 xx33 於 07-11-1 14:19 發表

我扎條馬尾, 著粉藍色叭地熊睡衣!

Dear XX33,
hello,i'm amie.恭喜你生o左bb喇!
love,amie

洋房

I deliver my baby naturally on 30/10/2007. :D
Generally, the service of hospital is O.K.
(Except the process of discharging from hospital, it takes really a long long time to get it done and a little bit in a mess:evil: )

別墅

Carman1112,
請問通草是否在藥材鋪買到?份量用多少? thanks!

男爵府

你去藥材舖買 $10 已經有好多,每之拿一扎就得,平時可以用0黎煲鮮奶亦都有效。

原文章由 man2 於 07-11-5 19:26 發表
Carman1112,
請問通草是否在藥材鋪買到?份量用多少? thanks!

大宅

原文章由 xx33 於 07-11-1 14:14 發表

我係攞bb既時候坐你隔離果個呀, 你係戴眼鏡果個嘛?? 不過你算勁啦, 3日出院!!

ah.....i know u la.....
你同你之前攞bb個果陣痛都企在走廊外等生....
你bb點呀.....有沒有好似我亞b咁難攪???
我湊亞b湊到就黎崩潰....一晚起成三次身....
剛換完片片又開大....又在換片片時尿尿....
食完人奶仲唔夠...又要食奶粉....真係嘔血....
但係見到佢笑....又會好開心...
你女女是否會好湊些??

禁止訪問

大宅

原文章由 xx33 於 07-11-9 02:20 發表

係呀! 你見到我地呀!! hahahaha!!
你亞b噤難攪呀! 我亞b都算好呀, 夜晚餵都隔4-5個鍾先起身再食! 不過片片都成日換, 岩岩換完佢又痾過!!
無法啦, 大定努力啦!! ...

可能我喂人奶.....亞b...1-2hrs就要食....
食一餐又痾一餐....而家我夜晚喂奶粉....食兩餐先痾.....
喂....有沒有同bb去健康院??...佢應該叫bb一個月後打針....
但我前日去c+醫生覆診....
佢叫我兩個月後去打針(6合一同肺炎連球)....健康院一個月個支唔洗打會到時同bb打....
喂....去健康院打定返c+打?????
c+要打4次...成$2800....
點睇????

禁止訪問

別墅

dear all

i want to deliver my baby naturally and want to feed my baby with 100% breast-feeding, it is possible in st. teresa? if follow the schedule, it only have 4 times a day bor, did they have any special arrange with the 100% breast-feeding baby? eg. feed on demand?

qq

大宅

hey qq

hope this can you.

http://forum.baby-kingdom.com/vi ... &extra=page%3D1

ask if you wanna know more~ :)

首頁

尾頁

跳至