影視娛樂

跳至

首頁
12345...30

尾頁

琥珀宮

近期睇左「達子的春天」,真係好好笑及好睇,亞視最近播過,果時冇睇,依家睇番,真係幾好睇,有金三珣既影子,講一個33歲職業老處女,與少佢6年既男子偶遇,後期轉折中愛上左佢。

另一齣「咖啡屋子王子一號店」,又係類似花樣少男少女,講女主角為要在全男咖啡屋上班,而被誤會為男子都由它,最後戀上年輕咖啡店經理,攪出疑幻疑真同性戀疑雲。女主角係允恩惠,即係「宮」既女主角,佢既男裝打扮,好「靚仔」,男主角係與金萱兒(金三珣女主角)05年拍過一套電影「潛伏勤務」,高大靚仔。但韓國依家仲播緊,到目前都係睇左10集咋,希望快d出大結局啦!

珊瑚宮

原文章由 SandyKL 於 07-8-5 16:05 發表
近期睇左「達子的春天」,真係好好笑及好睇,亞視最近播過,果時冇睇,依家睇番,真係幾好睇,有金三珣既影子,講一個33歲職業老處女,與少佢6年既男子偶遇,後期轉折中愛上左佢。

另一齣「咖啡屋子王子一號 ...

我開始左咖啡屋子王子一號,不過我覺得Ella扮男仔似d呀,
反而"妃官娘娘"扮得唔多似男仔,
可能佢無Ella個隻有小小"胡show"啦

仲有,我覺得第二男主角,有d鏡頭影過去有d似黃子華,
唔知大家覺唔覺呢?

琥珀宮

唔,我唔鍾意Ella扮男仔既款,太過造作,睜眉弄眼,似扮阿伯多d。而允恩惠外型幾似袁詠儀,佢自然得多勒,係有時面對誤會佢係男子既人時,把聲會整沉少少。又係喎,音樂監制又幾似黃子華,尤其佢戴住副黑框眼鏡時最似。

我會睇日劇版既《花樣少男少女》,女主角係崛北真希,睇完再將佢同Ella比較下先。:lol:

原文章由 phoebelamlam 於 07-8-5 16:34 發表

我開始左咖啡屋子王子一號,不過我覺得Ella扮男仔似d呀,
反而"妃官娘娘"扮得唔多似男仔,
可能佢無Ella個隻有小小"胡show"啦

仲有,我覺得第二男主角,有d鏡頭影過去有d似黃子華,
唔知大家覺唔覺呢?

珊瑚宮

原文章由 SandyKL 於 07-8-5 16:59 發表
唔,我唔鍾意Ella扮男仔既款,太過造作,睜眉弄眼,似扮阿伯多d。而允恩惠外型幾似袁詠儀,佢自然得多勒,係有時面對誤會佢係男子既人時,把聲會整沉少少。又係喎,音樂監制又幾似黃子華,尤其佢戴住副黑框眼鏡 ...

其實可能我慣左佢女仔做型呀,所以覺得佢扮男仔唔多似呀
但係Ella就因為佢套套謝都係中性,
所以,我覺得佢易接受d呀

琥珀宮

係呀!允恩惠接受訪問時,都擔心自己一向都係長髮,剪短左一來可惜,二來驚觀眾接受唔到。不過佢實在好鍾意個劇本,所以最後都犧牲左把長髮。係韓國,好多觀眾受落佢既短髮造型喎,我都覺得佢唔錯,剪短左覺得佢個鼻好高,有冇接受人工改造就唔知勒。

原文章由 phoebelamlam 於 07-8-5 17:01 發表

其實可能我慣左佢女仔做型呀,所以覺得佢扮男仔唔多似呀
但係Ella就因為佢套套謝都係中性,
所以,我覺得佢易接受d呀

珊瑚宮

原文章由 SandyKL 於 07-8-5 17:24 發表
係呀!允恩惠接受訪問時,都擔心自己一向都係長髮,剪短左一來可惜,二來驚觀眾接受唔到。不過佢實在好鍾意個劇本,所以最後都犧牲左把長髮。係韓國,好多觀眾受落佢既短髮造型喎,我都覺得佢唔錯,剪短左覺得佢 ...

仲有我發現允恩惠有d鏡頭好有"空"呀
Ella我就望極都望唔到呀

大宅

我都看完了10集'咖啡王子1號店', 好好睇 ! 男女主角做得好, 有些情節好動人 !

琥珀宮

Ella望唔到 ,唔係呀,佢都係有「料」之人黎架,我覺得佢有喎。睇左日版花樣少男少女第一集勒,抄到同台劇8成似,連角色及個名差唔多都一樣。做校長果個如無認錯,應該係松田聖子,仲睇得下喎。不過,真希唔似男仔,成個女仔咁,扮男仔佢最冇說服力。劇入面果果男仔都咁上下咁既,頭髮長長遮住雙眼,我仲未分到佢地邊個打邊個,除左做梅田果個,因為佢較年長及短髮。

原文章由 phoebelamlam 於 07-8-5 21:29 發表

仲有我發現允恩惠有d鏡頭好有"空"呀
Ella我就望極都望唔到呀

[ 本文章最後由 SandyKL 於 07-8-6 01:09 編輯 ]

琥珀宮

男主角時好睇時唔好睇,可能要趕戲既關係啦,有時仲大細眼添,不過佢真係好大隻,身型好好。睇佢成日偷望恩燦真係好好笑。

原文章由 esther 於 07-8-5 21:34 發表
我都看完了10集'咖啡王子1號店', 好好睇 ! 男女主角做得好, 有些情節好動人 !

水晶宮

原文章由 SandyKL 於 07-8-6 01:05 發表
睇左日版花樣少男少女第一集勒,抄到同台劇8成似,連角色及個名差唔多都一樣。

因為大家都係照足漫畫丫嘛
所以你咪覺得係抄足囉

洋房

我都睇緊咖啡王子, 好好睇, 不過我鍾意2D

大宅

男主角越睇越順眼, 恩燦睡覺時男主角d曖昧動作睇到我好肉緊呀

大宅

我都好想睇, 請問係邊度睇到

男爵府

好媽媽勳章

咖啡王子暫時係咪出左十集咋? 第十一集係咪今晚先出街? 吊癮緊 tim

珍珠宮

原文章由 bobo 於 07-8-6 17:30 發表
咖啡王子暫時係咪出左十集咋? 第十一集係咪今晚先出街? 吊癮緊 tim

岩岩睇完十一集, 有少少奇怪, 男一點解會咁嬲???my 燦又因乜事咁肉緊 ???女二又點解對男二要求咁高呀???佢自己都其身不正.... 希望明日就有答案啦....我唔希望超過十六集啦, 拖得太耐又係太悶啦...

大宅

邊道有第十一集呀

男爵府

好媽媽勳章

我都想知邊度咁快有第11集呀, 土豆? yutube? yahoo viedo? 幫個忙講聲來聽丫

珍珠宮

男一嬲都好正常(雖然恩燦係女人是好事) 因佢由一個男子漢到承認自己係gay, 當中見佢思想鬥爭左好耐, 仲有, 佢嬲自己係最後一個知道真相.
my燦嬲係因為佢曾經見過男1為左恩燦而憔悴, 而佢同男1又係最後兩個知道恩燦係女的.
女二嬲係因為佢驚男2唔會再理佢, 我覺得佢有少少發自己脾氣.
呢套劇應該會加多2集, 共18集.

**以上純粹個人想法:mrgreen:
原文章由 tkkmama 於 07-8-7 12:13 發表
岩岩睇完十一集, 有少少奇怪, 男一點解會咁嬲???my 燦又因乜事咁肉緊 ???女二又點解對男二要求咁高呀???佢自己都其身不正.... 希望明日就有答案啦....我唔希望超過十六集啦, 拖得太耐又係太悶啦 ...

珍珠宮

原文章由 monmonpupu 於 07-8-7 19:02 發表
男一嬲都好正常(雖然恩燦係女人是好事) 因佢由一個男子漢到承認自己係gay, 當中見佢思想鬥爭左好耐, 仲有, 佢嬲自己係最後一個知道真相.
my燦嬲係因為佢曾經見過男1為左恩燦而憔悴, 而佢同男1又係最後兩個知道 ...

可能係呀...男一仲有d身世心結忝....難怪..難怪....

我係覺得my燦奇怪d, 因佢初初似係gay 仲幾欣賞恩燦忝....最後可能都係為左啖氣, 先去做嫁兩.

尼兩個都會好快下火, 至於女二...千祁唔好玩出火乍, 女人玩到咁都幾乞人憎架啦...

尼套劇到而家都唔錯... 希望煲多次忝

[ 本文章最後由 tkkmama 於 07-8-7 19:41 編輯 ]

珍珠宮

實在好喜歡呢套劇, 所以我每杯都番飲過幾次喇:mrgreen:
my燦當男1係哥哥咁, 而且我諗佢應該受過男1的照顧, 所以先會咁嬲恩燦
今日會講男2在送女2去機場時嗌大交, 仲好歇斯底里tim:(
原文章由 tkkmama 於 07-8-7 19:39 發表

可能係呀...男一仲有d身世心結忝....難怪..難怪....

我係覺得my燦奇怪d, 因佢初初似係gay 仲幾欣賞恩燦忝....最後可能都係為左啖氣, 先去做嫁兩.

尼兩個都會好快下火, 至於女二...千祁唔好玩 ...

首頁
12345...30

尾頁

跳至