烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

小朋友煩躁,有什麼湯水好?

請指教:loveliness:
SPREAD LOVE Spread love everywhere you go....first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbor... let no one ever come to you without leaving better and happier. ~MOTHER TERESA~

禁止訪問

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

我睇中醫教, 佢話煲湯時落小小白合, 會令小朋友無咁煩躁, 咩湯都落得...

子爵府

我媽咪教用百合, 製茨實同蓮子煲湯.

原文章由 acushlal 於 6/8/2007 20:25 發表
小朋友煩躁,有什麼湯水好?

請指教:loveliness:

水晶宮

bb幾大呀?唔同年紀,有唔同既湯水架.

複式洋房

方方媽媽, GLG, catjeffcat, careys

我小朋友7歲。
煲糖水我會用百合,煲湯就好少落百合。
不過以後煲湯我會試下落百合一齊煲。
茨實煲水開奶我未試過,等我一陣試下先。

多謝你地回復。

acushlal
SPREAD LOVE Spread love everywhere you go....first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbor... let no one ever come to you without leaving better and happier. ~MOTHER TERESA~

水晶宮

2020勳章 熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我由細飲到大: 准山.茨實.連子.百合.沙參.玉竹.蜜棗.圓肉煲瘦肉

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我呀媽話准山,茨實

複式洋房

晴B媽 & NIC媽咪,

謝謝回覆,我會比心機煲多D湯水給寶寶飲,今晚煲左准山,茨實水開奶,不過寶寶話好難飲 ,我同寶寶講,你今日飲水少,所以個口苦苦地,佢信喎,仲乖乖地飲曬tim

acushlal

首頁

尾頁

跳至