懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

有冇媽咪在BB展 join 左儲臍帶血 service? 揀左邊間呢 ? 有咩著數野? 分享下...........:loveliness:

大宅

我join 左healthbaby, 本來我都想join cordlife因為$28000,bb展減$1500及送bb墊(唔識點講,是給bb在上面玩用的)但我當天剛去了檢查,我的醫生選healthbaby我和老公想醫生要選這一間,咁價錢又唔係差太遠就算啦!

healthbaby: $31800, bb展減$800, 另送bb車及抽獎,我抽中bb玩具。
另外cordlife要立即比錢,而healthbaby就只是交$1500訂,之後到bb出世先再俾。兩家都可以分期。

佢地計算的方法都好唔同,cordlife的處理費只是$1500+$8500,咁如果將來touchwood要用他們會退返大部份的錢,但healthbaby的處理費+冷凍費就無得退,餘下儲蓄費只有$9000, 咁就基本上無幾多會退。不過當然是唔退多過退!

cordlife: 如果出世的時候有問題不能儲,就只會退儲蓄費,即要$1500, 另外如果己做測試先發現不能儲,就加1�2處理費,即8500�2
healthbaby:如果有咩問題儲唔到,就全數退,不收任何費用

另外我看過兩間的合約,cordlife只說如果將來他們結業,咁就會找另一間公司去儲蓄。而healthbaby有這一條外,仲有另一個條款,話如果將來他們取出來的細胞不夠活躍,咁就是他們的責任,他們會去找適合的細胞,如果找不到,就會賠usd25000 (如果無記錯)

大宅

畀面勳章

原文章由 snowkit 於 07-8-7 12:24 發表
我join 左healthbaby, 本來我都想join cordlife因為$28000,bb展減$1500及送bb墊(唔識點講,是給bb在上面玩用的)但我當天剛去了檢查,我的醫生選healthbaby我和老公想醫生要選這一間,咁價錢 ...

我都join healthbaby. 不過有關另外尋找臍血, 當我再追問時, 佢地原來係上綱去世界各臍血庫徵求, 比較被動. 我問係因為我話我会唔会成日收到电話, 話臍血脗合, 問我賣唔賣我亞B
D臍血! 不過唔用好過用喇!!!!!!!

full paid 可儲多2年喎! 概然可以full refund, 點解唔full paid? 分期都係分10ケ月咋! 不過就赤D !

[ 本文章最後由 bbysh 於 07-8-7 14:01 編輯 ]

大宅

畀面勳章

[ 本文章最後由 bbysh 於 07-8-7 14:01 編輯 ]

大宅

畀面勳章

大宅

我都係咁想,不過未決定係唔係FULL PAID,不過就算到時先續,佢地話用現在的錢,每年都係$500, 咁又唔係好貴,不過就唔知到時會唔會加價?

[quote]原文章由 bbysh 於 07-8-7 13:46 發表

我都join 左healthbaby. 不過有關另外尋找臍血, 當我再追問時, 佢地原來係上綱去世界各臍血庫徵求, 比較被動. 我問係因為我話我

男爵府

snowkit ,

記唔記得我呀,我又係仁安生的08年1月7日, 我都join healthbaby呀,你係唔係即場比全數儲18年呀+2年free呀. 我係呀,but我有問題,佢之前有個女仔就話可以到時生左bb先choose 供or全數payment,但到我打算join,fill the information時,就另一人就話要即時決定供or 全數.then我供,but我之後問我老公又話full payment.咁又再去一次會展簽返全數囉 ....then我都再行多一陣

洋房

我都帶左2個friend 去join healthbaby.... d couples 多到要坐出面等簽...我地都等左30mins先簽到約 2個都係揀 full payment... 變相又俾少 $1000囉 (1年storage大約 $500)

複式洋房

我上年join都無咁恐怖... 咁多人... 我今年都有去bb展... 仲返左去佢地個booth到攞份會員禮物... 係chico bb 香水... 都幾正... 見到佢地好生意... 我都好開心... 相反另外兩間血庫公司真係無人
:-D :-P :-o

大宅

hello,
我淨係俾左$1500, 佢話可以在生之前先俾錢,所以都未俾。不過話時話,佢話寄返個contract俾我,但到依家都未有消息,你收到contract未呀?

原文章由 Doobi 於 07-8-7 19:00 發表
snowkit ,

記唔記得我呀,我又係仁安生的08年1月7日, 我都join healthbaby呀,你係唔係即場比全數儲18年呀+2年free呀. 我係呀,but我有問題,佢之前有個女仔就話可以到時生左bb先choose 供or全數payment ...

首頁

尾頁

跳至