跳至

首頁

尾頁

男爵府

same呀, 米之連一見到米之ba坐左我個位, 就即刻叫"baba起身, mama位" 不過佢就唔會幫手, 一見工人攞枱布出黎, 就只會講"食mum mum, 菜, 魚, 好野"
原文章由 Y's 於 07-8-7 11:45 發表
佢而家仲成個管家婆咁, 要幫我地分配埋座位~
大人食完飯先都唔可以離開飯台, 一定要大家食完先準走開~

公爵府

原文章由 garfield123 於 07-8-7 11:57 發表
CATCAT,
係唔係仲扣安全帶?

緊係~~唔扣邊得掂呀

所以實冇走雞

子爵府

我果度無麵鋪,無鮮肉丸買,得凍肉咋!
原文章由 貓貓媽咪 於 7/808/2007 11:59 發表
新鮮買架喎, 都有雪味咩 ?-(

我見工人冇過水架

公爵府

原文章由 米之連媽媽 於 07-8-7 12:00 發表
same呀, 米之連一見到米之ba坐左我個位, 就即刻叫"baba起身, mama位" 不過佢就唔會幫手, 一見工人攞枱布出黎, 就只會講"食mum mum, 菜, 魚, 好野"

嘩.......米之連識講咁多複字呀

糯米仔只係耐唔時先會爆一句句子出黎咋, 其餘都仲係單架咋

子爵府

WAIWAI唔鐘意扣,一扣就大叫,扭計,跟住婆婆就會放佢出黎!佢就逃之夭夭!
原文章由 貓貓媽咪 於 7/808/2007 12:00 發表

緊係~~唔扣邊得掂呀

所以實冇走雞

公爵府

原文章由 garfield123 於 07-8-7 11:59 發表
我驚又係囝就C得人!
我又唔會好似MANDY追到囡先收手,所以咪搞我囉! 一個夠晒數!

唔試吓又點知會唔會心想事成呢

男爵府

米之連都係要等大人食完先準離開, 特別係响街到食飯, 係由我坐低, 佢就開始坐, 坐到同我地一齊起身離開酒樓為止 星期日都坐左成2個鐘架, 暫時已經係極限
原文章由 Y's 於 07-8-7 11:45 發表
佢而家仲成個管家婆咁, 要幫我地分配埋座位~
大人食完飯先都唔可以離開飯台, 一定要大家食完先準走開~

公爵府

原文章由 garfield123 於 07-8-7 12:03 發表
WAIWAI唔鐘意扣,一扣就大叫,扭計,跟住婆婆就會放佢出黎!佢就逃之夭夭!

佢叫/反抗既話, 我唔會理佢架, 當佢知道扭/叫係唔 work 既話, 佢會乖乖就範

咁試吓叫維婆唔就理佢 lor 睇吓仲有冇得"猛"

唔係既話, 我驚起酒樓度佢會自己走落地就麻煩啦

男爵府

waiwai一定係比維婆寵壞左啦, 坐定定呢樣野, 我覺得係由細train佢先work架, 由米之連出世到e+(除非佢訓左), 佢一路都係望住我地食飯, 佢唔會嘈架, 直到我地食完飯, 佢見個個都起身, 佢就開始扭計或伸高手要抱, high chair都係你扣開佢就會接受, 米之連一坐high chair就自己扣&拉張枱面埋去
原文章由 garfield123 於 07-8-7 12:03 發表

公爵府

原文章由 米之連媽媽 於 07-8-7 12:04 發表
米之連都係要等大人食完先準離開, 特別係响街到食飯, 係由我坐低, 佢就開始坐, 坐到同我地一齊起身離開酒樓為止 星期日都坐左成2個鐘架, 暫時已經係極限

糯米仔都係:loveliness: :loveliness: :loveliness: :loveliness:

佢佢麻衰之嘛, 人地不嬲都乖乖地坐起樹, 抱走佢去睇過一次魚, 佢就知可以去睇魚嘞, 比我好好整頓完之後, 而家乖乖坐起樹

大宅

我而家都覺張highchair bulky左少少, 心郁郁想換過張呀~

原文章由 garfield123 於 07-8-7 11:55 發表
我張餐椅長期空置! 千幾蚊泡湯LU!

公爵府

yeahhhhhhhhhhh

agree

所以唔可以衰開頭

原文章由 米之連媽媽 於 07-8-7 12:09 發表
waiwai一定係比維婆寵壞左啦, 坐定定呢樣野, 我覺得係由細train佢先work架, 由米之連出世到e+(除非佢訓左), 佢一路都係望住我地食飯, 佢唔會嘈架, 直到我地食完飯, 佢見個個都起身, 佢就開始扭計或伸高手要抱, ...

子爵府

米之 & CATCAT,
一早講過啦!維婆聽唔入耳呢! 佢個心肝喊喎,緊第一時間救佢!
我地話佢,佢又會話返我地,話係要整喊WAIWAI!
原文章由 米之連媽媽 於 7/808/2007 12:09 發表
waiwai一定係比維婆寵壞左啦, 坐定定呢樣野, 我覺得係由細train佢先work架, 由米之連出世到e+(除非佢訓左), 佢一路都係望住我地食飯, 佢唔會嘈架, 直到我地食完飯, 佢見個個都起身, 佢就開始扭計或伸高手要抱, ...

大宅

yes~我又係出去食飯唔準人抱佢四圍行ga , 費事佢心思思想落地~
所以出去食飯佢都會等我地食晒成餐飯先落地~

[quote]原文章由 貓貓媽咪 於 07-8-7 12:12 發表

糯米仔都係:loveliness: :loveliness: :loveliness: :loveliness:

佢佢麻衰之嘛, 人地不嬲都乖乖地坐起樹, 抱走佢去睇過一次魚, 佢就知可以去睇魚

男爵府

所以e+ d細路其實唔係比呀ba呀ma寵壞, 係比d老人家寵壞就真 (我屋企仲有4老tim)
原文章由 貓貓媽咪 於 07-8-7 12:12 發表

佢佢麻衰之嘛, 人地不嬲都乖乖地坐起樹, 抱走佢去睇過一次魚, 佢就知可以去睇魚嘞, 比我好好整頓完之後, 而家乖乖坐起樹

子爵府

如果今晚中六合彩,就試下啦!
原文章由 貓貓媽咪 於 7/808/2007 12:04 發表

唔試吓又點知會唔會心想事成呢

公爵府

原文章由 Y's 於 07-8-7 12:12 發表
我而家都覺張highchair bulky左少少, 心郁郁想換過張呀~

我都覺阻定架, 不過要佢乖乖坐定定, 冇計啦~

e~~不過可以摺起咪唔阻定 lor, 就算買過張都阻架 ?-(

我地張開左就未試過摺/收起 淨係推黎推去, 推埋去 d 唔阻定處咋

男爵府

講到今期六合彩, 有成6千5百萬呀, 如果中左真係乜都得啦
原文章由 garfield123 於 07-8-7 12:17 發表
如果今晚中六合彩,就試下啦!

子爵府

C啦!WAIWAI出去食飯,食飽又係要落地行!咁點先可以更正番?
原文章由 Y's 於 7/808/2007 12:15 發表
yes~我又係出去食飯唔準人抱佢四圍行ga , 費事佢心思思想落地~
所以出去食飯佢都會等我地食晒成餐飯先落地~

[quote]原文章由 貓貓媽咪 於 07-8-7 12:12 發表 http://discuz.baby-kingdom.com/images ...

子爵府

係啦!有時WAIWAI都無要求睇DVD,維婆想佢坐定定就開俾佢睇! 同佢講又係唔聽,仲話好過WAIWAI攪其他野!:( :( :(
原文章由 米之連媽媽 於 7/808/2007 12:15 發表
所以e+ d細路其實唔係比呀ba呀ma寵壞, 係比d老人家寵壞就真 (我屋企仲有4老tim)

首頁

尾頁

跳至