美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

子爵府

請問有無人用過萬o專售嘅JB stay beaute呀 好唔好架

民房

原文章由 szemandy 於 07-10-25 14:40 發表

我都有用呀, 我用佢支精華素, 我膚色係比較深, 同埋好多印, 用完佢唔會話好明顯白左, 但塊面會有光澤左, 膚色好似均勻左咁, $100左右, 值得試下~

szemandy
係唔係得一只精華素啊?我生左仔仔同囡囡之後,膚色差左好多.我都去買來試下.唔該曬!

侯爵府

前幾日在萬寧換左支GARDNIER(章子怡果隻,$9.9),幾好喎,洗左唔會好乾,同埋都幾滑。

大宅

原文章由 kellywl 於 07-10-26 22:16 發表

szemandy
係唔係得一只精華素啊?我生左仔仔同囡囡之後,膚色差左好多.我都去買來試下.唔該曬!

佢而家新出左一隻係分早晚, 要一set咁買的, 個隻我未用過, 我用個隻係獨立一支的~ :mrgreen:

我叫亞貓,唔好以為我個名好求其,因為我原是流浪貓一隻,起初未諗到名時,個個都叫我"亞貓",之後就算同我改左名我都唔識應 :mrgreen: ,所以最後大家都叫返我做"亞貓"。

大宅

原文章由 sandwich 於 07-10-27 14:24 發表
前幾日在萬寧換左支GARDNIER(章子怡果隻,$9.9),幾好喎,洗左唔會好乾,同埋都幾滑。

同意!!我之前習誌送sample,very good呢d天時都唔DRY,本來打算去buy $39.9(100ml),現在manning $9.9(50ml), 我以入貨,

複式洋房

護協買 garnier d 野平好多 ~~
洗面o個支 $29
toner 好似 $44
cream $66 ja!!!

護協其他 skin care 都 ok 平~

不過我想問下佢美白得唔得ga ?!! ^^

[ 本文章最後由 bala_angel 於 07-10-30 02:44 編輯 ]

民房

原文章由 szemandy 於 07-10-29 11:46 發表

佢而家新出左一隻係分早晚, 要一set咁買的, 個隻我未用過, 我用個隻係獨立一支的~ :mrgreen:

你係5係講呢set--Garnier
LIGHT
晶亮24小時日夜淨白乳霜?
你係5係用過呢隻--Garnier
LIGHT 晶亮密集淨白精華?

大宅

卡尼爾..light 系列唔錯丫

用緊美白防護乳霜...

promote28天後會白d..真係幾work

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章

已經做完promotion,賣翻hk$9.9一片,好後悔只買了兩片:-( :-(

原文章由 MARSTEN 於 07-9-25 14:05 發表
watsons Vinch paper mask buy 1 get 1 free ar~~~~~~~
around $10 for 2, i try last nite and it is good. try la....

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章

幾日前响隔離thread認識了「彩豐行」,skincare 及日常用品如shower gel樣樣嘢都好平,如果講cheap嘢我覺得就一定要試吓la,hk$19一支1000ml既淋浴露喎。

大宅

原文章由 fishballbaby 於 07-12-5 11:45 發表
幾日前响隔離thread認識了「彩豐行」,skincare 及日常用品如shower gel樣樣嘢都好平,如果講cheap嘢我覺得就一定要試吓la,hk$19一支1000ml既淋浴露喎。

玫瑰花水味道不錯, 好似有隻蔗糖好保濕, 冬天用幾好... 不過一次過訂貨要$250先送貨.

佢地有好多牌子, 好多產品, 以價錢計算幾好架喇...

侯爵府

我琴日上旺角買架,買得蔗糖就買唔到洗頭水護髮素,不過我都係第一次去買嘢,試驗性質,主要都係買paper mask和精華素,佢d products既quality比我想像中好好多,比到我初步既信心,我會慢慢試多d佢哋既products。:loveliness: :loveliness:

最不能接受既現實是,我見到有一支支好似蜂皇漿packing既精華素,10支一盒只售hk$69,我幾年前去做facial比人sell過買類似既東西,雖然唔同牌子,但係要成hk$100一支,一盒就hk$1,000,其實美容院真係食水好深,而佢哋用嚟幫我哋做facial既material亦唔係什麼貴嘢,你其實只係買佢哋既地方、人工和機器。

原文章由 questioning 於 07-12-5 16:23 發表

玫瑰花水味道不錯, 好似有隻蔗糖好保濕, 冬天用幾好... 不過一次過訂貨要$250先送貨.

佢地有好多牌子, 好多產品, 以價錢計算幾好架喇...

[ 本文章最後由 fishballbaby 於 07-12-5 18:09 編輯 ]

大宅

有無人知邊度有kustie.既產品買..

thx :tongue: :-(

大宅

原文章由 szemandy 於 07-10-25 14:43 發表

toner用肌研既極潤呀, 新出的, 係屈人寺同萬0都有得買, 係日本brand來的, 真係日本都有得買, 好潤又唔笠, 冬天用佢一流~

我用完佢,塊面起曬粒粒,好耐都未好返呀:-( :-( :-( 激死我(我是用美容液):-(

別墅

Herbacin Wuta Kamille Aloe Vera

我見係台灣好多人話好用(click), 所以我就上網bid左,
真係好好用, 好潤ga,
佢另外仲有支綠色ge, 就冇咁潤, 可以夏天用.
有時d水貨鋪都有得賣ga, 大概30幾, 40幾左右la.

[ 本文章最後由 eunicelee 於 07-12-11 22:14 編輯 ]

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

hello 蘋果好好味,

我見之前你都問過關於保濕精華素, 希望我用緊個隻可以幫到你.

我而家用緊德國Lagny的維他命B5+H活膚素, 真係好好, 主要治療容易生暗瘡及敏感缺水情況, 呢隻係我做美容的姨甥女介紹的, 我早晚洗完臉搽完爽膚水後搽的, 都冇再搽其他護膚霜, 我去韓國都只係用呢隻已經OK啦.

我家姐唱粵曲個朋友試咗3日就即刻叫佢個女幫手訂貨, 一訂就訂咗3盒, 佢話要送俾的朋友

如果你都想試下可以先買1支3ml 試下先, 效果好先再買

原文章由 蘋果好好味 於 07-12-11 19:52 發表

我用完佢,塊面起曬粒粒,好耐都未好返呀:-( :-( :-( 激死我(我是用美容液):-(

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

hi 蘋果好好味,

vitamin B5+H 活膚素, 你先睇下隻產品先

http://i240.photobucket.com/albums/ff135/prettystation/vitaminB5H.jpg

大宅

colormix都有得賣呀~

原文章由 eunicelee 於 07-12-11 22:12 發表
http://hk.image.auctions.yahoo.com/users/0/9/0/5/joewww68-img423x564-1191824069_erbacin__loe__and__reme-5.jpg

Herbacin Wuta Kamille Aloe Vera

我見係台灣好多人話好用(click), 所以我就上網bid左,
...

民房

今日見萬0見到買護膚品$250, 減$50, 買左neotrogena美白面膜2盒,保濕一盒, (一直覺neotrogena d mask好用過olay). 其間見到 l'oreal 有一set換膚組合, $199 有d想試, 不過仲有一枝果酸未用完, n年前枝彩豐行aha精華未用過...所以忍手, 不過好想問吓有冇人用過, 好唔好用...??

男爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

原文章由 fishballbaby 於 07-12-5 18:07 發表
我琴日上旺角買架,買得蔗糖就買唔到洗頭水護髮素,不過我都係第一次去買嘢,試驗性質,主要都係買paper mask和精華素,佢d products既quality比我想像中好好多,比到我初步既信心,我會慢慢試多d佢哋既products。:loveliness: :lo ...

你去旺角邊樹買呀?彩豐唔係响屯門咩?
如果旺角有得買就方便好多。

首頁

尾頁

跳至