在職全職

跳至

首頁
23456...76

尾頁

大宅

原文章由 pig888 於 07-9-1 18:40 發表
cherylyau_b:
多謝你,:D
BB話咁快就一歲,
我常覺得自己好似放完ML無幾耐咁,
個肚腩還未收 唔知點算!

我bb仲有排先一歲!!我都唔知幾想佢一歲,起碼唔駛抱咁多,同佢識得表達多d,唔駛而家咁,乜都估估下!!所以我好登你開心!!
我未有佢之前冇肚腩,但而家都有少少...算啦!!都係人地亞媽啦!!有少少都o.k.<--唯有咁安慰自己嫁!!:lol:

男爵府

pig888,
我都預祝你嘅小B生日快樂, 肥肥白白, 聽教聽話, 冇病冇痛..
呢啲真係"心聲"嚟架

cherly, pig888,
人人問我係咪有咗第3胎, as我仲係肥咗14磅, 又未收身..
因為BF, 所以唔敢減肥, even 連M6 纖體都唔敢做..
湊Gabriel, 湊得好辛苦.. 又要返夜又要pump奶, 又要買餸, 日頭放工又要round the clock 去skin to skin, 好想喊:-( , 好想放棄, 但阿仔又點算呢?

原文章由 cherylyau_b 於 07-9-1 05:49 AM 發表
我bb仲有排先一歲!!我都唔知幾想佢一歲,起碼唔駛抱咁多,同佢識得表達多d,唔駛而家咁,乜都估估下!!所以我好登你開心!!
我未有佢之前冇肚腩,但而家都有少少...算啦!!都係人地亞媽啦!!有少少都o.k. ...

大宅

原文章由 Nillie_Mami 於 07-9-1 21:43 發表
pig888,
我都預祝你嘅小B生日快樂, 肥肥白白, 聽教聽話, 冇病冇痛..
呢啲真係"心聲"嚟架

人人問我係咪有咗第3胎, as我仲係肥咗14磅, 又未收身..
因為BF, 所以唔敢減肥, even 連M6 纖體都唔敢做..
...

Nillie_Mami,
你唔可以放棄!!我地一家5口支持你!!
一家5口:我,我老公,兩女,一仔,(其中一仔一女係狗狗)

大宅

Nice to meet you all nursing mama
I am also the RN of PWH.
I am now on ML, waiting my BB to come out.
Now almost 38 la but no any signs......so boring.

大宅

原文章由 pebaby01 於 07-9-2 07:28 發表
Nice to meet you all nursing mama
I am now on ML, waiting my BB to come out.
Now almost 38 la but no any signs......so boring.

Nice to meet you, too !! 我都係新來的!!
我生左個幾月,當我38周時,我好緊張,因為我係約左日子38周3生(因為我怕痛,好冇用!!所以唔SVD,去private caecar),但係我ML(我地一定要前4後6)前SL左三個WEEK,因為作早產,所以好似前7後8(其中兩個WEEK係AL)....我生之前都唔敢出街,真係驚會生!!都悶到爆!!
你會唔會響PW生??

大宅

原文章由 pebaby01 於 07-9-2 07:28 發表

pebaby01,

我哋呢度好多NTEC nurse噃....
welcome welcome ,照咗係仔定女呀?

大宅

原文章由 cherylyau_b 於 07-9-2 15:44 發表

Nice to meet you, too !! 我都係新來的!!
我生左個幾月,當我38周時,我好緊張,因為我係約左日子38周3生(因為我怕痛,好冇用!!所以唔SVD,去private caecar),但係我ML(我地一定要前4後6)前SL左三個WEEK,因為作早產,所 ...

cheryl,

why一定要前4後6 ,好多醫院都可前2,你有冇博住VL呀?我同啲同事通常都係揀前2後8再博VL 2-4wks:mrgreen: ,有咁盡得咗盡

大宅

原文章由 Nillie_Mami 於 07-9-1 21:43 發表
pig888,
呢啲真係"心聲"嚟架

...

乳牛媽咪,

做乜要放棄BF呀

點呀....啲檢查做哂未?

大宅

原文章由 pig888 於 07-9-1 18:40 發表
cherylyau_b:
多謝你,:D
BB話咁快就一歲,
我常覺得自己好似放完ML無幾耐咁,
個肚腩還未收 唔知點算!

pig888,

我都預祝你小B生日快樂,肥肥白白,聽教聽話

我個囡四歲,我個肚腩未收之餘仲有個豪華臀呀

大宅

原文章由 smallegg 於 07-9-2 18:10 發表

cheryl,

why一定要前4後6 ,好多醫院都可前2,你有冇博住VL呀?我同啲同事通常都係揀前2後8再博VL 2-4wks:mrgreen: ,有咁盡得咗盡

因為我響medical 度做,我地忙爆,又要N到ML,所以會唔安全,咪要我地前4後6,我都有駁2WEEK VL,但係VL要抽籤,抽唔到冇得放添!!我原本都抽唔到嫁!!不過D同事讓左兩個WEEK比我咋!!

大宅

請問NTEC全名係咩??即邊間??
THX!!

禁止訪問

男爵府

各位新媽咪,
welcome welcome..

小疍媽,
上個星期抽埋 RAST.. 8枝sst 血.. total 80cc of blood.. 唉!
如果揾到乜嘢原因令我病就好喇..
as 我 acute parasinusitis 變 chonic.. 佢哋ENT 都"促"手冇"察"..(錯別字 )
我好攰呀!... 想放棄BF 但Gabriel 點算?? 日日只有C頂.. 真係唔知可以挨到幾時...:-( :-( :-(

原文章由 smallegg 於 07-9-2 05:14 AM 發表
乳牛媽咪,

做乜要放棄BF呀

點呀....啲檢查做哂未?

大宅

原文章由 cherylyau_b 於 07-9-2 19:37 發表
請問NTEC全名係咩??即邊間??
THX!!

cheryl,

NTEC----->新界東聯網:mrgreen:

大宅

原文章由 smallegg 於 07-9-2 18:00 發表

pebaby01,

我哋呢度好多NTEC nurse噃....
welcome welcome ,照咗係仔定女呀?

Thanks! nice to meet you
今次去QE生, d 人話2nd class 幾好,
pwh 個2nd class 好悶, 冇電視,要行出去睇,同埋有一些bed
experience, 所以去qe

今胎係女! 有2個女, 唔生啦, 好辛苦

大宅

原文章由 pebaby01 於 07-9-3 14:05 發表

Thanks! nice to meet you
今次去QE生, d 人話2nd class 幾好,
pwh 個2nd class 好悶, 冇電視,要行出去睇,同埋有一些bed
experience, 所以去qe

今胎係女! 有2個女, 唔生啦, 好辛苦 ...

係女呀??我都好中意女,現在呢一個係女,而且都應該係我唯一個女,我應該唔會再生,咁辛苦!!

大宅

原文章由 smallegg 於 07-9-3 13:23 發表

cheryl,

NTEC----->新界東聯網:mrgreen:

Smallegg,
Thank you !!唔怪得知我唸極都唸唔到邊間醫院啦!!真係傻!!

禁止訪問

民房

hi

Dear all,
I work in HKSH,好高興識到你們,剛剛到other topic 寫下留言,coz非常擔心我囡囡有speech problem, 我囡囡剛2. 都只會說Ba Ba, Ma Ma, Po Po,哥哥,姐姐,伯伯,bye bye, hi~~,謝謝…all double word only, 今日開學,I hope she will speak more la!
Nillie_mami:
你好勁!!

大宅

原文章由 hayleyalvin 於 07-9-3 21:44 發表
Dear all,
I work in HKSH,好高興識到你們,剛剛到other topic 寫下留言,coz我非常擔心我囡囡有speech problem, 我囡囡剛2歲. 都只會說Ba Ba, Ma Ma, Po Po,哥哥,姐姐,伯伯,bye bye, hi~~,謝謝…all double word onl ...

hayleyalvin,
我哥哥個仔,好細個已經識講野(未夠1歲已經識講爸爸媽媽果d),兩歲幾返學時,已經識得講whole sentence,仲好清楚添!!佢第一日返學10幾個同學仔得佢一個係咁,其他同學都係同你囡囡一樣,但係過左幾個月,佢d同學就同佢一樣,講野講得好好添!!
比d時間你囡囡啦!!返左學應該會好d,叻d嫁!!

首頁
23456...76

尾頁

跳至