想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

我今個cycle第一次用clearblue, 尋日朝早直接vv到排卵棒, 再跟指示打平插入電子排卵器度, 畫面顯示有棒(唔閃), 點知過左5分鐘後畫面顯示棒+一本書, 咁即係error? 我過4小時再用另一支棒棒check都係咁, 係咪我用錯了?

子爵府

回覆:Clearblue用法

試下唔直接v落去,而係用杯裝住vv,放試紙落去,直至個screen既標誌閃閃下就拎出黎等結果。
我次次都咁用,都ok

子爵府

唔記得講,要先裝左試紙入電子棒度

大宅

回覆 momo01 的帖子

好呀, 等我聽朝試下你個方法先!!

係咪可以用晨尿check呀?

子爵府

引用:回覆+momo01+的帖子好呀,+等我聽朝試下你個

原帖由 kimori 於 14-03-10 發表

好呀, 等我聽朝試下你個方法先!!
唔知你用第一代定第二代,岩岩見人講第二代要用晨v,你不如睇下說明書啦,實有講架

大宅

我都唔知係第一定第二代, 但我睇過說明書只係話驗前4小時唔好去vv, 無講係咪用晨v呀!

大宅

引用:我今個cycle第一次用clearblue,+尋日朝早直

我今個cycle第一次用clearblue, 尋日朝早直接vv到排卵棒, 再跟指示打平插入電子排卵器度, 畫面顯示有棒(唔 ...
我用個杯仔浸15-20秒,然後平放等運到,so far 用過幾支未試過error

子爵府

引用:回覆+momo01+的帖子我都唔知係第一定第二代

我都唔知係第一定第二代, 但我睇過說明書只係話驗前4小時唔好去vv, 無講係咪用晨v呀!
咁你影個樣出黎問下人,我有排冇用,唔太肯定第一第二代分別

複式洋房

我有用過,應該係先將棒棒插入部機,然後再 vv 落去,盡量唔好整濕部機!隔一分鐘左右就有結果!

大宅

回覆:kimori 的帖子

我用緊第2代。。星期六開始用。。得圓圈
昨日同今日都有閃閃哈哈笑。。昨日開左工。。諗緊今晚定明晚再開工

大宅

回覆 alice_lt 的帖子

我尋日都係咁用, 一樣出error, 睇黎我呢部係壞既>.<

大宅

回覆 christina_lo_20 的帖子

唉, 好唔容易check到有排卵, 點知老公病左, 唯有等下個月再努力過!

大宅

引用:回覆+christina_lo_20+的帖子唉,+好唔容易c

原帖由 kimori 於 14-03-12 發表
回覆 christina_lo_20 的帖子

唉, 好唔容易check到有排卵, 點知老公病左, 唯有等下個月再努力過! ...
我由星期日開始閃閃哈哈笑。。。閃到今日
我9號同11號都有開工。。
不過覺得今日分泌多左。。應該係

首頁

尾頁

跳至