論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我個case在6月29日入Immigration, 7月頭巳經出了vca no., 今個星期五應該夠6個wks, 是否應該要投訴一下Immigration呢?
:cry:

別墅

如果你一開始比齊文件...中間唔駛補任何野既話...
直頭係要"媽"佢啦...話明4-6 week ma...
我都有個visa24.06.07入, 尋日3:00打去同佢講,
佢話未出...6:00時個僱主打比我話收到信...
真係頂佢呀...聽電話0個個明明可以係電腦睇到出左未...
但特登同我講: 未出...
(個僱主係我朋友...今日即時打去投訴個officer...)

另外, 03.07.07入既4個...都係前幾日出左啦...
你無可能咁鬼耐ga...打去比說話佢地聽啦...
齊文件既話一兩日內實出比你ga啦...
佢話有野要補就ma q佢, 點解唔一早通知你...

原文章由 mysol 於 07-8-8 17:48 發表
我個case在6月29日入Immigration, 7月頭巳經出了vca no., 今個星期五應該夠6個wks, 是否應該要投訴一下Immigration呢?

民房

有理由

我有個朋友同你個CASE差唔多,原來係爭文件,個AGENT又係,唔問佢又唔會幫客CHECK,大牌子大哂咩!
所以你應該打去你AGENT度問吓!!!(忠告)

洋房

Agent summit document Jul 27, suppose vca no. should be issued, what can I do or what no. should I call if still not issued after this week.

複式洋房

wa, mud 咁耐既, 我個case喺5 july 晚 sign contract, 26 july 出no. agent 喺27 july fax 加快信入imm, 昨天imm 打電話比我話出咗visa, 我第一時間通知個agent, 依家等工人到

複式洋房

我都唔係第一次申請工人, 我肯定文件100%, 聽日都唔知會唔會打風, 如果星期五佢唔出個Visa比我, 我實complainofficer

別墅

原文章由 daisyskw 於 07-8-8 18:55 發表
Agent summit document Jul 27, suppose vca no. should be issued, what can I do or what no. should I call if still not issued after this week.

由入0個日開始計, 第7日通常已經可以打去問...
僱主問到, 佢地都會係電話話左比你知sin既...
但你要有齊工人名, 出生日期, passport no....
僱主名, 僱主hkid no.同入紙日期...

別墅

原文章由 mysol 於 07-8-8 20:15 發表
我都唔係第一次申請工人, 我肯定文件100%齊, 聽日都唔知會唔會打風, 如果星期五佢唔出個Visa比我, 我實complain個officer

有唔齊佢一定會話你知...
今日我個朋友書面conplain左個office....

大宅

原文章由 ellieku 於 07-8-8 20:43 發表

由入0個日開始計, 第7日通常已經可以打去問...
僱主問到, 佢地都會係電話話左比你知sin既...
但你要有齊工人名, 出生日期, passport no....
僱主名, 僱主hkid no.同入紙日期...

what is the phone number of immigration office?
thank you!

首頁

尾頁

跳至