自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

回覆:同c6嘈,好唔開心,可以點?

你都唔好幫佢執行李,入台證叫佢落地簽證

大宅

既然佢都買埋機票,
咪當送份禮物俾佢囉。。

佢去完返來,就要經濟封鎖佢

樓主,兩個相處難免有爭論。
只要有一方,願意就一下,大家就開心。

今次佢唔岩,嘈過了,現在應先解決。
再嘈都沒意思,反令佢仲想去。

翡翠宮

堅持唔俾女人同行只有一個原因,就係方便會下其他女人,去d女人唔去得、唔招呼嘅地方。

前世今生  應該唔會既  發表於 14-3-13 00:31
世上已無安樂土,人人以傷人為樂

大宅

我好明白樓主妳嘅感受…有邊個女人唔想嫁後無經濟壓力?有邊個唔想同自己丈夫做到互相尊重同絕對信任?喺妳未講妳c6啲真正衰嘢前,妳講話嗰萬幾蚊草咗好耐先可以一家四口去旅行…我睇到個心真係好酸…好有同感…只怪女人一旦嫁比一個唔誠實…無承擔嘅男人都注定有苦自己知,仲要眼淚心裡流
妳要自強,企硬,一旦比呢類男人食住,以後日子更難過…加油!支持妳

前世今生  多謝  發表於 14-3-14 00:55

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

點解一定要去?啲細佬幾大?錫唔錫小孩?叫佢哋話唔俾囉!

前世今生  佢地仲細,對小朋友ok既  發表於 14-3-14 00:56

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

台灣好多club五光10色,啲女有前有後好似喜愛夜蒲甘架。

大宅

樓主,你覺得你同c6關係如何? 仲有冇情侶的感覺? 還是只係親人般咁各自喺家庭擔當自己的角色,一個黃面婆同一個養家的人?

我覺得樓主c6未必係大細路,佢可能只係覺得佢的責任為維持頭家,努力搵錢供養全家人,所以佢應得到佢應份的權利(玩樂); 同時,樓主c6可能覺得樓主你既然做得家庭主婦就要管好晒屋企所有嘢,包括樓主c6在家的雜務,佢覺得哩啲係你應該做的.

樓主,你哋有冇傾過同平衝責任哩個課題? 我覺得你哋似用自己果套諗法去諗對方,失去咗溝通.

講真,佢努力搵錢,好想去玩平衝下係正常; 你又覺得你平時咁辛苦,想有人幫輕下都係正常; 但各自各諗係無用,搵個時間(你老公總會放年假掛!), 趁仔女返學時, 兩公婆好好溝通下,雙方都要學識體諒對方的心情,搵個方法平衝下你地的關係啦.

前世今生  有傾過好多次,就算肯改過,幾過星期黎又變番之前咁  發表於 14-3-14 00:58
yan511229  初時我未睇晒都同你諗一樣!但原來樓主隻佬有前科,又成日去澳門賭大陸揼骨,經濟唔好唔儲錢,咩都要老婆幫⋯  發表於 14-3-13 17:11

伯爵府

我既直覺係, 你地出發之前佢已經應承左一個人要去, 第二日就即刻再約朋友只係做戲。

可能我諗得太壞, 但有可能某人知道佢要去台灣而死都要你老公同佢去一次, 免為其難就只好做場戲, 再去一次。

希望只係我多心。

子爵府

畀面勳章

引用:堅持唔俾女人同行只有一個原因,就係方便會

原帖由 carng.ng 於 14-03-13 發表
堅持唔俾女人同行只有一個原因,就係方便會下其他女人,去d女人唔去得、唔招呼嘅地方。

...
同意!
Sorry樓主!我睇晒全部終於明你點解唔比去了!雖然樓主話唔會,但話晒隻c6話晒都有前科!雖然話就話上次鬧離婚兼走佬以為隻佬會怕⋯但樓主你而家咪又繼續留下緊服侍佢你問心丫!一向唔say no只有順從佢,佢點會比面你 與其日嘈夜嘈,又要吞聲忍氣當仔咁湊佢,不如分開下啦!睇見你就陰公

前世今生  所以如果今次真係分開,都唔會咁易再同佢一齊番  發表於 14-3-14 01:04
前世今生  當年嘈離婚,我一搬就搬左走2年,就算頭果半年已原諒左佢,都冇同佢一齊住番,睇佢果年半有改左先同番佢一齊  發表於 14-3-14 01:03

子爵府

你老公可能唔知屋企財政緊絀,你應該平心靜氣同佢傾多一次,要佢明白雙方都要以家庭為先。如果認為自己有經濟能力,叫佢擺低同等金額俾你作旅行基金,拎唔出double 錢,即是佢自己都冇閒錢啦!

其實你老公好幼稚,分分鐘累死你。如果你有能力每個月搵到2萬蚊,你應該認真考慮出去工作。

前世今生  如果我返工,咁申請公屋果到會超額,就算我返工,人工都唔會多  發表於 14-3-14 01:06

翡翠宮

樓主好慘, 嫁比一個超自私既男人~~~

盡可能, 仔女再大D, 出返來做野吧. 要依賴一個咁自私既男人, 好受氣. 自己有少少經濟基礎, 點都對自己對仔女多一份保障~~~

前世今生  等到有公屋,小朋友返哂學,一定搵工做  發表於 14-3-14 01:07

侯爵府

我唔理人地點講, 我絕對唔會比c6 去

伯爵府

我又唔會唔俾喎。
未成年咩

但會同佢分析下,建議下佢係咪過多幾個月先呢?
或者儲多啲先呢?
仲有表達佢去我會唔開心。

珊瑚宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我岩岩尋日先遇到同妳一樣既難題。老公話去越南打波3日。比著以前我會話唔比 但係宜家我換左個方式 我問拒係consult定通知我。拒話consult 我話咁我唔想囉 跟住ee哦哦又話咁多日 又唔識你d golf朋友 又咁又咁。。我唸住拒都係堅持去架啦 咁我都要放人。後來我補左句 宜家d航空咁危險 你自己唸下 呢頭家係好需要你。點知晚飯時候拒朋友約拒去越南段期間去行山 我咪話 下你唔係話去越南咩。拒話 唉唔去啦 我就唔追問啦。其實我唔知呀 係個男人自己變定係我態度令拒都會考慮。

前世今生  我講哂你都講過果啲野,佢話6合彩又唔見佢中……  發表於 14-3-14 01:10

男爵府

畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

咁你同佢講, 去都得, 所有野自己搞返, 同埋, 佢返來後, 你都要自己去一次旅行!!
佢冇問題既咪去囉! 係佢出機票時, 要出埋你自己去旅行果張, 如果唔係咩都唔使講!
我在BK的成長~~

珍珠宮

環保接龍勳章

回覆:前世今生 的帖子

佢要去就自己搞掂行李同台證

前世今生  現家講到,如佢堅持去,出埋機票既話,我唔幫佢做任何野  發表於 14-3-14 01:11
人生本是苦

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

我都明白就算結左婚都要有自己即空間 之不過都無錢就咪搞咁多

首頁

尾頁

跳至