自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

見到地鐵站好得人怕

伯爵府

我頭先在太子站月台等左差不多半個鐘先轉到車上, 好混亂, 月台又焗又熱, 地鐵公司安排好失當, 咁多人在月台, 仲比人入閘, 有d mami揹住bb都比人迫呀....

我在美孚下車轉西鐵, 離開月台上左電梯, 見到有個好老既伯伯跌到地上暈左, 職員扶住佢, 唔知有冇報警, 剩係猛問其他職員, 見唔見到係人地推倒他定係佢自己焗得滯熱暈, 我見到伯伯不醒人事, 希望伯伯冇事啦...

17/1~2.81kg;17/2~3.41kg;18/3~5.5kg;29/4~7kg;30/5~7.53kg;17/6~8.1kg;22/7~8.8kg;31/8~9kg;30/9~9.4kg;28/10~9.7kg;29/11~10.3kg;30/12~10.9kg;16/1~10.8kg;28/2~11.3kg;31/3~11kg;30/4~11kg;31/5~12kg;30/6~12kg;17/7~12kg;30/8~12kg21/9~12.7kg;27/10~13kg;29/11~13.5kg;2/1~13.5kg;28/2~13.5kg;13/4~13.25kg

大宅

係,中環MTR插針都插唔入。 巴士全部滿座,我要由中環行路返西環,腳都軟埋。

原文章由 may2902 於 07-8-10 18:36 發表
見到地鐵站好得人怕

大宅

畀面勳章

我見到有個孕婦喊添啊

子爵府

自身安全先最緊要!

公爵府

畀面勳章

地鐵咪叫好囉, 至少定時有一班, 我係荃灣返沙田, 個個巴士站有3架巴士可以搭, 因為可以去城門隧道轉其他巴士, 我用左1個鐘頭3個字先上到車, 我等個架, 已叫好好環境, 有3架車可以埋到站, 其餘個兩架, 咁耐都冇一架埋站上人, 等左咁耐, 都冇一架吉車黎疏導

原文章由 may2902 於 07-8-10 18:36 發表
見到地鐵站好得人怕
歡迎參觀『文。穎之家』
文文小公主Corliss出生於28/9/2006, 重2.99kg, 31/12/2008重13.4kg, 高85cm
小穎小王子Wayne出生於01/11/2007, 重3.5kg, 27/2/2009重11.8kg, 高78m, 頭圍49cm

公爵府

畀面勳章

我都想喊, 又未食野, 等左個幾鐘

原文章由 rachel_BB 於 07-8-10 18:49 發表
我見到有個孕婦喊添啊
歡迎參觀『文。穎之家』
文文小公主Corliss出生於28/9/2006, 重2.99kg, 31/12/2008重13.4kg, 高85cm
小穎小王子Wayne出生於01/11/2007, 重3.5kg, 27/2/2009重11.8kg, 高78m, 頭圍49cm

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 wingmonly 於 07-8-10 18:49 發表
自身安全先最緊要!

打風落雨個個趕住返屋企, 交通一定好混亂....

我頭先放工都驚搭唔到車, 好彩有同事仗義車我返屋企咋~~~~:loveliness:

別墅

我同你一樣呀

我3點由九龍灣走5點才到美孚站! 真係唔走好過啦
我在太子月台企/迫咗35分鐘, 呼吸困難

攞來攬, 風同雨都無, 明日都唔會唔駛返工啦

原文章由 可樂皓皓 於 07-8-10 18:43 發表
我頭先在太子站月台等左差不多半個鐘先轉到車上, 好混亂, 月台又焗又熱, 地鐵公司安排好失當, 咁多人在月台, 仲比人入閘, 有d mami揹住bb都比人迫呀....

我在美孚下車轉西鐵, 離開月台上左電梯, 見到有個好 ...

伯爵府

我兩點九在九龍灣站上車, 4點先去到美孚站呀.

如果唔係趕住返去天水圍接仔仔放學, 真係遲d先搭車, 唔使同人迫呀...

不過我地"豬"左, 後來有人教我應該搭多一個站去旺角先轉車呀,,, 真係失策呀...

原文章由 rm_cn 於 07-8-10 18:59 發表
我同你一樣呀

我3點由九龍灣走5點才到美孚站! 真係唔走好過啦
我在太子月台企/迫咗35分鐘, 呼吸困難http://us.i1.yimg.com/u ...

17/1~2.81kg;17/2~3.41kg;18/3~5.5kg;29/4~7kg;30/5~7.53kg;17/6~8.1kg;22/7~8.8kg;31/8~9kg;30/9~9.4kg;28/10~9.7kg;29/11~10.3kg;30/12~10.9kg;16/1~10.8kg;28/2~11.3kg;31/3~11kg;30/4~11kg;31/5~12kg;30/6~12kg;17/7~12kg;30/8~12kg21/9~12.7kg;27/10~13kg;29/11~13.5kg;2/1~13.5kg;28/2~13.5kg;13/4~13.25kg

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

唔好意思我路過.....心悅好耐無見啦....你好嗎
見到地鐵站好得人怕

珊瑚宮

好媽媽勳章

mtr d staff 都好慘

伯爵府

我就2點已經係九龍灣走,都唔算多人一般,
好彩早d走

男爵府

原文章由 may9912 於 07-8-10 19:04 發表
唔好意思我路過.....心悅好耐無見啦....你好嗎

美美:
我地真是好耐冇係bk見面啦,你近來好嗎?

別墅

公司要掛咗8號先准走呀!唉:-(

原文章由 iloveyoub4 於 07-8-10 19:14 發表
我就2點已經係九龍灣走,都唔算多人一般,
好彩早d走

伯爵府

我都係呀 :-( 2點半一掛就即閃, 諗住巴士搭唔過啦, 點知mtr一樣唔掂...

原文章由 rm_cn 於 07-8-10 19:42 發表
公司要掛咗8號先准走呀!唉:-(

伯爵府

牛年勳章 好媽媽勳章

我住新界,無地鐵搭,搭巴士,多人到死,等了一個鐘先上到巴士

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

我媽今日係中環..完全入唔到地鐵..由2點幾等到5點都入唔到..最後佢搭巴士走...6點幾先返到屋企

其實佢掛8號時都唔係好大風雨...今朝重大雨啦=_=;點解佢唔早d或遲d掛呢?搞到個個返屋企都咁辛苦...重要打唔通電話...

禁止發言

好媽媽勳章

大宅

我DAD返屋企`返到粉嶺'
小巴同的士都冇架-3-
好彩之後撞到人車埋佢返黎-V-

首頁

尾頁

跳至