親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問有無人去過海泉灣呀?我會帶2歲及7歲我仔女去,想知有乜野啱佢地玩呀?:D:D

[ 本文章最後由 苡珈B媽咪 於 07-8-12 00:07 編輯 ]

伯爵府

醒目開學勳章

我6月同老公囡囡(18個月)去左, 果度有個機動遊樂場, 不過就麻麻地+場細, 所以我冇入去玩; 有一個大型溫泉區, 都幾好, 有室內/外, 我地就冇玩室內(因係熱溫泉, 囡囡唔like), 室外有兒童嬉水池+幾大的唔熱的溫泉池, 我們都玩左2個鐘(一來夠鐘要走下場,二來囡囡又係唔like )
我覺得最值得一睇就係夜晚既海洋劇場, 表演都幾好睇, 它有分2種坐位, 1種係唔轉既普通位, 1種係可以360度轉既特別位

大宅

Hi lingirl,

唔該晒你的資料呀!
仲想問....你女睇咁耐唔會悶咩?個場有無冷氣架?我會帶2歲及7歲的仔女去,所以唔知會否啱佢地睇...?-(?-(
另外有無食飯好地方仲介紹呀?因我係買package一行12人咁去玩,有老有嫩,邊度好食又唔貴呢?

大宅

有無人知呀...唔該!

伯爵府

醒目開學勳章

劇場有冷氣的, 設備都幾新+場大, 我個囡都ok睇得幾投入, 只係佢有時d 音樂好大聲, 係我2公婆驚嘈親囡囡 就一大聲既時候抱佢出去一陣再入返去睇

食野方面果度都有幾間, 中西餐根本呢d都有的, 我食酒店樓下果間中餐館都ok, 如果要食西餐或其他菜式就要行出去酒店外的才有, 果度好鬼大架, d 設施又分開區, 所以酒店有高球電動車俾唔想行既住客搭的

伯爵府

醒目開學勳章

丫~忘記講一點, 如果覺得酒店野食唔啱你口味, 想出去食, 唔係唔得, 不過要搭車出去食都要30分鐘以上先有餐館 事關果度都幾入下架

大宅

Thanks lingirl!

首頁

尾頁

跳至