影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好好睇, 真係估佢唔到, 鏡頭, 對白, 音樂, 故事, 全部都很細膩, 值得一看...or再看! 由頭至尾無悶場, 尤其結局很振憾!

大宅

我都覺得好正, 睇之前沒有太大期望, 以為會一般, 嘩, 睇完就覺得勁好睇, 睇到眼濕濕呀我~

遲 d 再睇多一次, jay 好叻!!

版主

版主 好媽媽勳章 BK Milk勳章

我都想去睇, 不過冇人陪
「到我這裏來的,我總不丟棄他。」(約6:37)"

大宅

好正 !值得一看 !

;-) ;-) ;-) ;-) ;-)

大宅

文藝片中之經典...

原文章由 TIKTIKMA 於 07-8-13 20:50 發表
好正 !值得一看 !

大宅

我打算閒日放工一個人去睇,如果唔係就等出碟,慢慢睇.....

原文章由 貓大姐 於 07-8-13 20:36 發表
我都想去睇, 不過冇人陪

大宅

正~~感覺好好的校園愛情~~個結局又出乎意料~~好鍾意~~

大宅

我都覺得個故事幾特別, d 情節好細緻, 我睇得好緊張, 小bb仲由中場郁到尾,佢之前都冇試過咁激動

大宅

我都覺得幾好睇呀,尤其係jay的第一次就有咁既成績真係好勁架啦. 我最欣賞係結局阿jay彈鋼琴的時候,真係好有feel的,想佢快d彈到返去小雨身邊.............:cry: 另外我最喜歡就係秋生同jay的對手戲呀.秋生真係做個樣似個樣的.......勁............

複式洋房

我都覺得好正呀!引得我想彈番琴添!

男爵府

超好睇!場景好靚,配樂好聽,故事很感人,選角亦很合適,諗唔到周杰倫同桂綸美着起校服都好有高中生feel。雖則啲報紙雜誌成日話套戲抄其他電影,但係都要配合得好先得架!看得很投入,我俾90分(注意:90分為滿分 )當DVD出時我一定要買,重要係正版而唔係D9,要留住美好嘅一刻嘛!因為......唉!高中嘅生活原來巳經不經不覺離我好遠啦!要懷念吓嘛!:mrgreen:

不過,乜1979年已經出咗塗改筆咩??-(
呀!一定 係小倫送俾小雨嘅定情信物啦!
詠豬媽,睇戲就睇戲,不要駁故,電影係要超現實先好睇架嘛!放鬆吓啦!香港人

大宅

我有一個問題, 點解校工可以見到小雨? (在琴房外), 唔係只有周杰倫先可以....

原文章由 詠豬媽 於 07-8-18 01:19 發表
超好睇!場景好靚,配樂好聽,故事很感人,選角亦很合適,諗唔到周杰倫同桂綸美着起校服都好有高中生feel。雖則啲報紙雜誌成日話套戲抄其他電影,但係都要配合得好先得架!看得很投入,我俾90分(注 ...

禁止訪問

男爵府

原文章由 kawaidesu 於 07-8-18 09:01 發表
我有一個問題, 點解校工可以見到小雨? (在琴房外), 唔係只有周杰倫先可以....

因為那個校工是弱能人仕,可能小倫也是......:lol :lol :lol
(Sorry!純粹講笑,我沒有岐視之心。kawaidesu等我揾到個琴譜再話過你知吖!哈!哈! )

大宅

原文章由 詠豬媽 於 07-8-18 14:42 發表

因為那個校工是弱能人仕,可能小倫也是......:lol :lol :lol
(Sorry!純粹講笑,我沒有岐視之心。kawaidesu等我揾到個琴譜再話過你知吖!哈!哈! )

小雨每次到未來第一個見到的人才可以見到小雨.

Piano challenge 個日因小雨先見到晨依, 所以小雨可以問晨依問題.

而約琴房相見個晚, 因為小雨第一個見到大勇...

珍珠宮

原文章由 EVA222 於 07-8-18 09:27 發表
前晚我個女睇完返黎話好好睇,之前仲以為係情情塔塔爛片

我帶埋d女去睇, 佢地深受感動.... 我就偷笑....女主角似孫耀威 79年有塗改筆. .... 成場起哄笑情人的眼淚?-( ?-( 有代溝啦.

不過都要讚番幾句: 景靚, 音樂正, 橋段都有突破.... 雖然都係舊橋.. 我d女一返來就搵番首天鵝出來彈...又一意外收穫.

大宅

我睇咗啦!好正! 發覺d深情又彈琴叻ge男生迷倒我呀!
套戲好像”藉著雨點說愛你”般,有時空交替,但好有純純的feeling呀!
鬥琴一幕好精彩! 有琴譜or MP3 都請給我!

原文章由 CW313 於 07-8-14 10:04 發表
我打算閒日放工一個人去睇,如果唔係就等出碟,慢慢睇.....

版主

版主 好媽媽勳章 BK Milk勳章

周杰倫 Jay Chou - 不能說的秘密 [The Secret I Can't Tell] [MV]

「到我這裏來的,我總不丟棄他。」(約6:37)"

大宅

原文章由 tkkmama 於 07-8-19 08:52 發表

我帶埋d女去睇, 佢地深受感動.... 我就偷笑....女主角似孫耀威 79年有塗改筆. .... 成場起哄笑情人的眼淚?-( ?-( 有代溝啦.

不過都要讚番幾句: 景靚, 音樂正, 橋段都有突破... ...

看過影評說塗改筆係60年代既產品...

[ 本文章最後由 rebeccalols 於 07-8-19 23:19 編輯 ]

大宅

有無人可以share sound track啊?

原文章由 rebeccalols 於 07-8-19 23:18 發表

看過影評說塗改筆係60年代既產品...

首頁

尾頁

跳至