自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

2007-08-14 HKT 00:08
救援人員拯救摩天輪吊廂內被困人士(路透社)
[/tr][/tr]
「 環 球 嘉 年 華 」 在 南 韓 釜 山 遊 樂 場 的 摩 天 輪 發 生 意 外 , 導 致 1 家 5 口 死 亡 。 南 韓 聯 合 通 訊 社 報 道 , 摩 天 輪 下 午 開 動 時 , 其 中 2 個 吊 廂 突 然 翻 轉 相 撞 , 吊 廂 門 被 撞 開 , 5 人 由 20 米 高 空 墮 地 死 亡 。 這 個 遊 樂 場 上 月 開 幕 , 有 30 多 個 機 動 遊 戲 。 「 環 球 嘉 年 華 」 亦 曾 經 在 香 港 開 設 。

[ 本文章最後由 hkfireice 於 07-8-14 01:04 編輯 ]

禁止訪問

伯爵府

唔係化

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

頭先睇到新聞都嚇咗一跳,一向諗住最安全嘅機動遊戲就係'幸福摩天輪',點知依家唔只唔幸福,仲不幸添!!真係有d驚驚呀!

緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

男爵府

:-( :-( :-( 真係好恐怖、好危險

禁止訪問

公爵府

畀面勳章

我都有坐過呀,而家諗返起勁驚

男爵府

:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(

伯爵府

好媽媽勳章

真係唔明...點解兩卡cable會撞得埋?

不過...我也唔會比個女再去環球嘉年華
實在太危險了

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

:-(

男爵府

.......好驚呀!家下我對d機動遊戲.......冇晒信心lo
連最安全既幸福摩天輪...變左:( ......唔可以再叫幸福lo

大宅

我都有去過環球,but was 玩其他game !

佢下次再黎HK,我都唔玩了!

水晶宮

畀面勳章

:-( :-( :-( :-(

男爵府

:-( :-( :-( :-( :-(

子爵府

2024年龍年勳章

一諗起曾經坐過就心寒

別墅

之前跳樓機、又有g-force
依家連摩天輪都係咁
我諗玩機動遊戲真係要三思喇

公爵府

其實有時人生既野,真係好難講:-( :-( :-(

我仲記得我細個未去過荔園,就好勞力咁讀書考到好成績令到表
姐有一天帶左我去荔園玩摩天輪,不過,我去完哪一次以後,我就真的覺得自己不再適宜再玩機動遊戲

今年中環潻馬欖的嘉連華,我雖然都有去,不過,我只玩過一,兩個 game:mrgreen: :mrgreen: 我睇到別人玩其他game時,其實我真的都替他們驚架

睇完呢單新聞真的有d覺得好震驚,講真,摩天輪已經算是一個最無危險的一個game (不過,我自己反而覺得因為佢慢得濟而更加驚 而唔敢玩)但居然連摩天輪都會發生呢次意外,
寧到原本開開心心一家唸住去玩的家庭,變成慘劇:-( :-(

唉~~又一次教曉我,要珍惜每一天

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

摩天輪都會發生意外
真係估唔到呀

禁止訪問

大宅

我覺得環球成日週國走,d機件成日搬黎搬去,真係會快殘d

首頁

尾頁

跳至