跳至

首頁

尾頁

男爵府

正所謂未出發先興奮,應該唔係假期,你想要學校假期?

原文章由 學姬公主 於 07-8-15 13:57 發表
http://www.hk-laufamily.com/_2140.gif你都好有效率喎! 已經唸得甘detail!

btw, 我仲要睇埋我做野呢度個school calendar係點先.

DAY 1: 3.37KG,DAY 4: 3.35KG,DAY 5: 3.47KG,
DAY 8: 3.52KG,DAY 16:3.81KG,DAY 38:5.11KG,DAY 42:5.5KG,day 44: 5.86kg,2M4D 6.69KG,

子爵府

OH, 唔係, 而係我係學校做, 要睇番黎緊個學年有咩特別日子 / 大日子

原文章由 mslo 於 07-8-15 14:21 發表
正所謂未出發先興奮,應該唔係假期,你想要學校假期?

男爵府

哦,原來學姬格格做學校既,其實都係暫定之麻,仲有半年,我老公話我諗得太多,太遠

原文章由 學姬公主 於 07-8-15 14:28 發表
OH, 唔係, 而係我係學校做, 要睇番黎緊個學年有咩特別日子 / 大日子

DAY 1: 3.37KG,DAY 4: 3.35KG,DAY 5: 3.47KG,
DAY 8: 3.52KG,DAY 16:3.81KG,DAY 38:5.11KG,DAY 42:5.5KG,day 44: 5.86kg,2M4D 6.69KG,

子爵府

見你連食buffet都唸埋, 就知你老公無講錯你!

原文章由 mslo 於 07-8-15 14:32 發表
哦,原來學姬格格做學校既,其實都係暫定之麻,仲有半年,我老公話我諗得太多,太遠

男爵府

原文章由 學姬公主 於 07-8-15 14:36 發表
見你連食buffet都唸埋, 就知你老公無講錯你!

男爵府

四月一係老公大日子(佢做a/c)所以一定唔得, 如果去新加坡好呀! 天氣又好又啱小朋友玩. 唔快喇, 講得黎都差唔多, 我記得上次話攪一月個party, 大家都講左成半年有多.

男爵府

[quote]原文章由 甲由仔 於 07-8-15 14:41 發表
四月一係老公大日子(佢做a/c)所以一定唔得, 如果去新加坡好呀! 天氣又好又

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

我都想2歲前帶囝囝去旅行, 是否機票平些?? 但我上個月帶阿囝去室內泳池游水, 還是第一次下水, 結果發燒了半個月, 看了5次医生, 最後吃抗生素才好, 所以帶他去遠些都要帶齊平安藥, 我還有一個問題要遷就大囡的假期才可去旅行! 如果要乘機我首選日本, 因夠乾浄!

男爵府

mickeyeva,

我都有諗過病這個問題,所以會選新加玻,又近,又治安好,醫療又ok地方。 2歲前跟團同搭飛機都只係比燃油付加費 hkd 236,所咪好抵呢

[quote]原文章由 mickeyeva 於 07-8-15 17:29 發表
我都想2歲前帶囝囝去旅行, 是否機票平些?? 但我上個月帶阿囝去室內泳池游水, 還是第一次下水, 結果發燒了半個月, 看了5次

大宅

我都有興趣呀

之前睇報紙去北海道都唔錯, 可以去農場呀, 士多啤利園呀咁!

仲有呢個, 之前係BK見到, 好似好good, 不過唔知actually係边樹....
http://www.motherfarm.co.jp/

大宅

mona, 你講果個motherfarm 都好正bor...見佢個網址
寫個address係"千葉県" hoho...應該唔難去(我估)

原文章由 monchuchu 於 07-8-16 23:55 發表
我都有興趣呀

之前睇報紙去北海道都唔錯, 可以去農場呀, 士多啤利園呀咁!

仲有呢個, 之前係BK見到, 好似好good, 不過唔知actually係边樹....

大宅

睇佢個website好靚bor!!!! :loveliness:
原文章由 monchuchu 於 07-8-16 23:55 發表
我都有興趣呀

大宅

我都會選新加玻,近D可以玩幾天。成班BB一起玩,正呀!
mickeyeva, 天天仔好掛住你大女呀!到時又可以一起玩!

原文章由 mslo 於 07-8-15 17:52 發表
mickeyeva,

我都有諗過病這個問題,所以會選新加玻,又近,又治安好,醫療又ok地方。 2歲前跟團同搭飛機都只係比燃油付加費 hkd 236,所咪好抵呢

[quote]原文章由 mickeyeva 於 07-8-15 17:29 發表 h ...
教養孩童,使他走當行之道,
就是到老他也不偏離. 箴言:廿二章六節

別墅

好呀! 預麻我哋
組團去北海道呀!

[ 本文章最後由 lwklilian 於 07-8-18 01:08 編輯 ]

男爵府

不如我地發表下自己意願想去邊到旅行,因為差不多時間要開始預備了。

名… … …地點 … … … 出發日期 … … … 行程天數
mslo… … … 新加玻/日本… … …2008/3 or 4 … … … 4日3夜

大宅

名… … …地點 … … … 出發日期 … … … 行程天數
mslo … 新加玻/日本… 2008/3 or 4 … 4日3夜
jungjung.....新加坡..........農曆新年............4或5日

quote]原文章由 mslo 於 07-8-18 09:14 發表
不如我地發表下自己意願想去邊到旅行,因為差不多時間要開始預備了。
[img align=left][/img]

男爵府

mslo … 新加玻/日本… 2008/3 or 4 … 4日3夜
jungjung.....新加坡..........農曆新年............4或5日
甲由你 ...新加玻/日本 .... 2008/3 ........... 4日3夜

別墅

甲由你 ...新加玻/日本 .... 2008/3 ... ... 4日3夜
lwklilian ...新加玻/日本 .... 2008/2 of 3 ... ... 4日3夜

大宅

原文章由 lwklilian 於 07-8-19 01:00 發表
甲由你 ...新加玻/日本 .... 2008/3 ... ...

smilefish 日本 .....2008/5 or 6(因為驚3or4月都凍) 5days

男爵府

原文章由 smilefish 於 07-8-19 13:33 發表

smilefish 日本 .....2008/5 or 6(因為驚3or4月都凍) 5days

好呀, 我都有興趣

首頁

尾頁

跳至