媽媽會所

跳至

首頁
45678...50

尾頁

男爵府

Re: 2002年5月既精靈靚豬太大聚集-Part 21

大家早!

老娟....
下...乜乜乜濤濤會同瑤瑤打交架....
阿女係我心肝小寶貝.希望佢大左開開心心,無憂無慮. 佢快樂就是我快樂.

洋房

[size=large]恭喜發財, 豬仔豬女們身體健康, 快高長大

早晨ar, 今日開工lor, 今朝in o左份工, 不過衰o左, 衰能力太強, 太獨立 :cry: :lol: 噚日去黃大仙求簽, 支簽話白居易聽琵琶, 係唔開心ger, 咁我都預o左la, 不過有d唔開心, d人in人都冇耐性ger, 一唔啱, 即刻黑面, 駛唔駛咁ar!!!! :-x 真係新年第一擊ar(打擊) :cry: :cry:

你o地就好la, 睇落個個新年都好開心bor! 又影o左咁多應節靚相, 我就慘了, 楊楊初一開始發燒, 燒到初三, 餅餅初二仲要返工, 婆婆初三扭計, 出o左去舅父度住, 噚晚先返黎, 結果邊度都冇去, 淨係噚日去o左轉黃大仙, 呢個春節有點..... 睇黎今年都係九唔搭八lor:-P

仲有, 我今日終於遞o左信lor, 跟住俾個老細好似吊靴鬼咁吊住, 行去邊跟去邊, 大意就係叫我唔好走....... 哦足我成朝, 仲話唔受我封信, 今日心情真係俾呢d人搞到冇晒mood ar, 點會咁gar :-x
楊楊媽咪 :-) -----------------------

大宅

Woow!! Woow!! 瑤瑤d 相超勁正! :-P :-P :-P

別墅

楊楊媽

咁楊楊好番哂未呀。

咁咪好law,你老細仲係好重視你,
希望你留番低幫佢手,
如果你著得佢唔係咁難頂咪唔好走住,
還掂遲d佢都要掉番上去。

大宅

Jade,
很好開心聽到這好消息, 會切切為他代禱!!! :-P

Jade 寫道:

我餅份job仲未confirm, 而家係去做埋個10日contract嘅下
半part咋, 不過我相信會有好消息嘅.

男爵府

楊楊媽

咁楊楊好番哂未呀?

你個衰老細留你咁咪好law,起碼仲係好重視你,
希望你留番低幫佢手,
如果你著得佢唔係咁難頂咪唔好走住,
還掂遲d佢都要掉番上去。 :-P :-P

我地搵日放完假一齊吃飯啦...
阿女係我心肝小寶貝.希望佢大左開開心心,無憂無慮. 佢快樂就是我快樂.

別墅

momo 寫道:
Woow!! Woow!! 瑤瑤d 相超勁正! :-P :-P :-P

真係好正ar!!!!!!
我最鍾意蒙古公主個造型
:-P :-P :-P :-P

別墅

楊媽,
祝你早日搵到一份你鍾意ge工la.....

洋房

詩澄媽:
唔得閒睬佢lor, 我諗住實在搵唔到埋返歸招呼楊楊算了, 還正楊楊8月開學, 咁我再出返黎搵野做lor, 呢個係我ger打算, 唔知到時work唔work la! :-(

力高媽:
楊楊初三就好返la, 有我呢個老媽子衣不解帶咁黎招呼, 梗快好la, 我估係年三十行花市時涷親.

kate_us :
我依家大大話話都叫做搵過下工咁la, 但係...... :-( 所以, 雖然我都好想, 但係我都唔敢有咩期望, 但求有人收留我就算la, 見完d工(兼衰公)個人真係好down gar. :cry: :cry:

cool~lala:
:lol: :lol: :lol: 年三十花市我見到你o地一家三口ar, 你係唔係戴住副大超ar, 你老公抱住你個囝, 係度排隊等入場, 我o地一家三口就係同你隔一條鐵馬, 好近ar, 不過我唔敢同你打招呼, 因為我都仲係靠估, 又驚荗荗然同你say hi會嚇嚇你, 好似好唐突, , 其實是因為見到貴公子個樣好面善, 諗o左好耐係邊見過咁, 最尾先俾我諗返係bk度見過d相 :lol: :lol: 好有緣bor :-P :lol: :lol: :lol: 結果第二朝楊楊就病la :cry: :cry: 所以我都唔記得講返件事 :-P
楊楊媽咪 :-) -----------------------

別墅

午安 ﹗

索索﹐

多數都係瑤瑤打哥哥多﹐又成日搶哥哥D野玩﹐不過哥哥錫妹妹好少還手。。。

momo, kate,

多謝你地讚瑤瑤﹐我兩老都好鐘意D相呀 ﹗﹗

詩澄媽﹐

詩澄妹妹個蒙古公主look都好正呀 !!

男爵府

[quote]
sunlithk 寫道:
力高媽:
楊楊初三就好返la, 有我呢個老媽子衣不解帶咁黎招呼, 梗快好la, 我估係年三十行花市時涷親.
cool~lala:
:lol: :lol: :lol: 年三十花市我見到你o地一家三口ar, 你係唔係戴住副大超ar, 你老公抱住你個囝, 係度排隊等入場, 我o地一家三口就係同你隔一條鐵馬, 好近ar, 不過我唔敢同你打招呼, 因為我都仲係靠估, 又驚

大宅

[quote]
Grumpy 寫道:
[quote]
力高媽:
cool~lala:
:lol: :lol: :lol: 年三十花市我見到你o地一家三口ar, 你係唔係戴住副大超ar, 你老公抱住你個囝, 係度排隊等入場, 我o地一家三口就係同你隔一條鐵馬, 好近ar, 不過我唔敢同你打招呼, 因為我都仲係靠估, 又驚

洋房

楊楊得到佢亞媽ger悉心照顧, 所以好返得好快咁la :lol: :lol: :lol:

力高媽:
做咩話慒太十下十下 唔覺bor :-x 不過副大超好深印象lor :-P , 囝囝好靚仔bor, 張相影出黎冇咁靚仔gar!

二二:
亦都可以話加入失業大軍 :cry: :cry: :cry: 我要努力搵先得, 如果唔係就要 li 埋變黃面婆la, 雖然依家都有少少似

子爵府

楊楊得到佢亞媽ger悉心照顧, 所以好返得好快咁la :lol: :lol: :lol:

甘真係飲得杯落la :-P

男爵府

][size=x-large]恭喜發財!! 仲有大家生日快樂!!

li個假期個賓放

洋房

jac :
我o地唔去得lor, 餅餅呢個星期日duty ar, 因為星期一即係26/1佢同我一起放o左, 所以要補番一日俾公司

洋房

詩澄媽:
頭先掛住講辭職, 唔記得話你聽, 詩澄妹套靚靚民族衫, 我以前(仲好嫩時)去旅行時都有著黎影相啊, 一樣gar, 不過當然唔夠詩澄妹著得靚la :lol: :lol: :lol: 下次飲茶時我試下搵返張相帶俾你look下

仲有仲有, 我要幫詩澄媽同詩澄妹澄清下, 個套唔係蒙古look黎, 係雲南d少數民族衫

大宅

copy 番個msg 個來先 :-p

祝大家新年快樂, 萬事如意, 心想事成, bb 聰明伶俐, 聽教聽話, 最緊要身體健康!
我都係只放紅色, monday 已開左工la!

晴晴由大年初一黃昏開始痾, 半夜就嘔, 跟著第二日開始發燒, 全日只吃了幾塊餅, 其他mud 都唔食, 奶又唔飲. 結果初二開始做左樹熊, 到昨日都未好番哂. 仲想話今天我生日同佢出街食飯, 而家都係留在奶奶家吃了.

maggie, 瑤瑤d 相好靚ar, 邊度影ga?

seechingma, seeching ge 少數民族look 好cute ar!

janet, 你奶奶好番未ar?

jade, 你ge 電梯驚魂都好驚下ar! 你又好番哂未ar? 恭喜定你餅餅搵到好工先!

我得閒先去睇其他相la.

剛才收到個bad news, 但新年頭唔知好唔好講tim.

楊楊ma, 楊楊好番就好la. 祝你快d搵番份好工!

jac, 你個賓放幾耐ar? 咁比你同b 象培養感情, 痴你多d la. 你地ge紅燒大西北玩得開心d la
晴晴媽媽

子爵府

sorry呀各位!:-( :-( 我諗我都係唔去啦!
因為餅餅呢幾日喉嚨唔舒服仲未好返,不宜bbq住啦.........sorry......:-( !

仲有li個星期日紅燒大西北,想再confirm個出席名單,考慮當中請confirm,未報名又想參加ge自己加落個list 就得喇!

[quote]
Jac 寫道:
仲要搬番2月1日大西北bbq參加名單過黎先:

Jac + 餅 + b象
旺 + 餅 + Adrian
小雲媽 + 餅 + 小雲
kitman + 餅 + 懞豬
jade (考慮當中)
姣甜 (邀請中)
楊柳媽 (考慮當中)

如有錯漏,請自行更正

子爵府

各位,

唔好意思, 原來2月1日係sunday嚟, 我要番church所以嚟唔到嘞. sorry!

仲有li個星期日紅燒大西北,想再confirm個出席名單,考慮當中請confirm,未報名又想參加ge自己加落個list 就得喇!

Jac 寫道:
仲要搬番2月1日大西北bbq參加名單過黎先:

Jac + 餅 + b象
旺 + 餅 + Adrian
小雲媽 + 餅 + 小雲
kitman + 餅 + 懞豬
姣甜 (邀請中)
楊柳媽 (考慮當中)

如有錯漏,請自行更正
...你們不要憂愁,因靠耶和華而得的喜樂是你們的力量.(尼 8:10)

首頁
45678...50

尾頁

跳至