親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

我地1家3口復活節去5D4N,大家plan好行程未?

子爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

hihi! me, nearly finished planning, still need to book the trip from sentosa to legoland and back

侯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章

我兩大兩小去四日三夜

計劃如下

第一日早機出發去新加坡,跟住在機場直接坐包車去Legoland玩,當晚亦入住Legoland Hotel
第二日早上去Hello Kitty Town & Little Big Club, 下午返回Legoland再玩一陣,跟住五點左右坐車返新加坡,當晚入住Sentosa酒店,
第三日早上出發去Zoo,三點左右回Sentosa休息一會,再坐Cable Car出去參觀City Hall &魚尾獅等景點同埋晚飯
第四日早上都會留在Sentosa玩,午飯後出機場準備回港

大宅

好媽媽勳章

回覆 HappyDay2008 的帖子

我22-27/04去呀, 5大3小

男爵府

回覆:復活節去新加坡揮手區

我一家四口,五日四夜!

大宅

stinkyrabbit111 發表於 14-3-19 12:41
hihi! me, nearly finished planning, still need to book the trip from sentosa to legoland and back:fu ...
我諗住去Flyer搭coach,係咪都要預早book定?

sn0629  當然  發表於 14-3-19 14:28

大宅

我地行程如下﹕(2大1小)

Day 1 - 早機去,Sentosa check-in後去酒店游水,夜晚食海鮮
Day 2 - 一早去zoo,估計慢慢玩到late afternoon,夜晚食chatterbox
Day 3 - 留係Sentosa玩,想去Port of Lost Wonder,夜晚去食buffet
Day 4 - 一早坐coach去Legoland,夜晚去Flyer附近食飯
Day 5 - 都係留係Sentosa玩,同埋係酒店游多次水,食完lunch出機場,去T1玩下個playground就走。

食晚飯大家有咩好推介?

男爵府

我都講下我訂既酒店,覺得幾抵下!
我4月16去,

落機巳經18:30,
BOOK車去左新山先,搵亞順,SG $80,

第1晚淨訓覺..
搵左一間平價新既酒店,開左應該都係幾個月,
訂左3人房,連稅包早餐 HKD 380,超值!
好似酒店有得包車去LEGOLAND,1-4人車30馬幣!

第2日訓醒去LEGOLAND,
住埋LEGO酒店,因為平日去,所以酒店都幾平下,
連稅包早餐係$603馬幣,即係唔洗$1500港幣,

第3日訓醒,
去KITTY,LITTLE BIG CLUB,
然後又包車回新山, 又係亞順,
原本想住V HOTEL,因為平,係AGODA訂,好似連稅約HKD$1000,不包早餐,
但大家話超細..同舊又話濕臭味,又話焗,都係改左去PAN PACIFIC,

因為係星期五六,所以酒店價錢會貴DD..
AGODA價錢係HKD$2000/每晚,連稅,但不包早餐,
而家我訂係HKD$1638/每晚,連稅,包早餐,
(早餐係包2位,但小朋友6歲以下不收費, 早餐每位要SG30,所以覺得好抵)

每晚貴左600蚊,
可以升級住5星級酒店,
同埋包埋早餐,

去SKY FLYER等等..都可以行過去,又慳返D車錢..
其實計返條數,真係抵過住V HOTEL,

住左2晚後,就入聖淘沙,
住HARD ROCK,連稅,不包早餐,都係HKD$1638,
但慳返來回車費,入島費等等,其實都幾抵,
最緊要係方便去USS..

March  真係好平, 3人房,連稅包早餐 HKD 380: 請問係邊間??  發表於 14-4-3 13:58

大宅

引用:我都講下我訂既酒店,覺得幾抵下!我4月16去,

原帖由 sweet_baby0921 於 14-03-19 發表
我都講下我訂既酒店,覺得幾抵下!
我4月16去,
我13-18Apr去,想請問:
(1) 你訂邊間新酒,咁平嘅?
(2) Legoland 我想住兩晚,但最平係rm650/night再加稅,請問你邊度訂咁平?
(3) Pan Pacific 同Hardrock又點book?
唔該哂先!

男爵府

289cpa 發表於 14-3-19 16:55
我13-18Apr去,想請問:
(1) 你訂邊間新酒,咁平嘅?
(2) Legoland 我想住兩晚,但最平係rm650/night再加稅 ...
間酒店叫做HOTEL NUSA CT,係AGODA訂的,

LEGOLAND (星期四) 我係官網訂, RM520 + TAX RM83,

PAN PACIFIC (星期五,六) 同 HARD ROCK (星期日)係搵JASON訂的,

唔知係唔係日子唔同,所以價錢唔同呢

大宅

回覆:289cpa 的帖子

我19/4-23/4去,total 11人
未plan行程,有咩好提議?

公爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章

我18/4-23/4 (6日4晚)

大宅

我兩大兩小,計劃行程如下:

Day 1 早機去,check-in Hard Rock Hotel Sentonsa,之後酒店游水,晚飯出Vivocity
Day 2 上午去Adventure Water Cove,睇情況,最遲玩到3點左右,返酒店梳洗,再去玩Luge,晚飯打算去馬來西亞街攪掂
Day 3 早上book左車去Traders Hotel,之後book左11:30酒店shuttle bus去Legoland, 黃昏6:30又book左酒店shuttle bus返酒店,晚飯酒店buffet
Day 4 去Hello Kitty Town and the Little Big Club, 下午3:00 book左車返新加坡Fairmont Hotel, check-in 後,可能會去Garden By the Bay 或魚尾獅
Day 5 去牛車水買手信,周圍行逛,下午出機場

男爵府

引用:我兩大兩小,計劃行程如下:Day+1+早機去,

原帖由 sofayefung 於 14-03-19 發表

我兩大兩小,計劃行程如下:
你呢個行程幾好喎,但我仲要去動物園,諗緊點搞!

大宅

回覆 hochiuwing 的帖子

我三年前去新加坡時已經到過zoo同uss,所以今次主要目標只係Legoland 同AWC.

男爵府

引用:我19/4-23/4去,total+11人未plan行程,有

原帖由 miffyc31 於 14-03-19 發表
我19/4-23/4去,total 11人
未plan行程,有咩好提議?
Me too!19~23

侯爵府

環保接龍勳章

引用:回覆+hochiuwing+的帖子我三年前去新加坡時

原帖由 sofayefung 於 14-03-20 發表
回覆 hochiuwing 的帖子

我三年前去新加坡時已經到過zoo同uss,所以今次主要目標只係Legoland 同AWC. ...
我4月17至20去
都糸主力legoland同行下hea下

我係亞四...越忙越開心!上山下海樣樣佳能....

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

我都係去星加坡及 legoland waterpark & theme park

16-20 apr 2014

子爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我地2大1小:
Day 1: Singapor Airport --> Hard Rock @ Sentosa (eat and sleep only)
Day 2: Hard Rock --> Legoland (water park+/- land果邊)-->Legoland Hotel
Day 3: Legoland hotel --> Legoland (land) --> Hello kitty land + little big club -->Hard Rock
Day 4: Hard Rock--> Universal studio --> Moevenpick hotel
Day 5: Moevenpick hotel --> underwater world swim with dolphin --> Aquarium+/- other places --> Moevenpick hotel
Day 6: Moevenpick hotel --> Singapor Airport

子爵府

畀面勳章

我們一家2大2小, 4/12 - 4/19 坐SCOOT AIRLINES:

Day 1: 新加坡機場 --> 新山 TRADERS HOTEL --> HELLOKITTY LAND
Day 2 & 3: TRADERS HOTEL --> Legoland THEME PARK & WATER PARK--> 住2晚Legoland Hotel
Day 4 - 6: Legoland hotel --> 住 Moevenpick hotel
(其中一日會去ZOO, 其餘時間係聖淘沙玩沙灘和市內觀光)
Day 7: 坐零晨機返香港

首頁

尾頁

跳至