跳至

首頁

尾頁

洋房

各位媽咪請問你哋有冇中意食麥皮o架BB?我個仔佢很喜歡食麥皮 朝早我食麥皮做早餐俾埋佢試下原來佢很中意 但唔知BB應該食邊D麥皮好呢?-( ?-(
my son life photos http://hk.pg.photos.yahoo.com/ph/fqxmak/my_photos

大宅

Bigboom,

哈!我最近都同我個b轉了早上支奶做麥皮,佢不知幾like呀 !! 我係用bb 有機燕麥片,牌子係healthy times. 要係大park'n shop或citysuper之類先有得買. 大約$30-33一盒. 你可以試試.

[quote]原文章由 Bigboom 於 07-8-15 22:37 發表
各位媽咪請問你

公爵府

想問下你地會用水開定用奶開呀? 加唔加糖架?

大宅

我會用奶開,到bb大d時就改用水開,同埋唔落糖,就咁smell已smell到好香架啦. 你試試!:mrgreen:

原文章由 laiyuen 於 07-8-16 09:51 發表
想問下你地會用水開定用奶開呀? 加唔加糖架?

公爵府

原文章由 bwm 於 07-8-16 10:30 發表
我會用奶開,到bb大d時就改用水開,同埋唔落糖,就咁smell已smell到好香架啦. 你試試!:mrgreen:

等我試下先, 唔該晒!!!

男爵府

醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 畀面勳章

我都試過比幾次麥皮亞女食, 我用自己食既桂格麥片, 加0.5-1 spoon 落粥仔到煲, 佢照食無乜特別.

大宅

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 好媽媽勳章

因我囡唔鍾意食奶, 但好鍾意食固體食物,所以2星期前我將朝早個餐奶+"mug"皮比佢食,亞b都like, 我係比普通大人食個d煮比佢食

複式洋房

原文章由 bwm 於 07-8-16 10:30 發表

請問係咪唔駛煲, 好似開糊仔咁呀?
我個B都係鐘意食固體食物多D!

大宅

Yes er!!
:mrgreen:
原文章由 wingling 於 07-8-17 15:20 發表

請問係咪唔駛煲, 好似開糊仔咁呀?
我個B都係鐘意食固體食物多D!

洋房

bwm ,

唔該晒!等星期日我去citysuper買返 healthy times先,用奶開麥皮好建議
my son life photos http://hk.pg.photos.yahoo.com/ph/fqxmak/my_photos

大宅

有機燕麥片洗唔洗煲?奶粉d奶可唔可以煲?

大宅

No need to boil, just prepare the milk and then add into the cereal. :mrgreen:

原文章由 yijing 於 07-9-13 13:44 發表
有機燕麥片洗唔洗煲?奶粉d奶可唔可以煲?

別墅

我仔仔唔鍾意食麥皮, 佢好鍾意食白飯和通粉 ~~:-P
原文章由 bwm 於 07-9-13 15:49 發表
No need to boil, just prepare the milk and then add into the cereal. :mrgreen:

首頁

尾頁

跳至