論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

你們個工人會在那裡訓??

我有個朋友就叫工人同奶奶訓,而她的BB就同他們一起,方便照顧。
不過,我會叫工人同BB一起,但係就不關門,方便我入去照顧BB,你們呢??

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

工人現在同小朋友一間房,小朋友小一時就會分房訓
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

冬天工人同bb一間房, 推bb床係佢床邊, 但唔可以關門.

夏天工人自已關門瞓, 因為bb跟我瞓
.

原文章由 kcmei 於 07-8-16 12:19 發表
你們個工人會在那裡訓??

我有個朋友就叫工人同奶奶訓,而她的BB就同他們一起,方便照顧。
不過,我會叫工人同BB一起,但係就不關門,方便我入去照顧BB,你們呢??

男爵府

我個姐姐自己瞓, 有次佢同仔仔 (8 yrs) 一齊瞓過夜我就
唔係好鐘意, 所以都叫佢自己瞓. 平時佢同 bb 女一齊瞓
晏覺就無所謂. (當然, 同小主人一齊瞓可以有冷氣).

大宅

佢自己訓, 不過無得關門,
coz bb 衫係佢間房.

唔放心俾 bb 同佢訓 :-|

複式洋房

原文章由 dearest 於 07-8-16 14:29 發表
佢自己訓, 不過無得關門,
coz bb 衫係佢間房.

唔放心俾 bb 同佢訓 :-|

me 2:-P !!!!!!!!!

男爵府

原文章由 bread1103 於 07-8-16 14:35 發表

me 2:-P !!!!!!!!!

姐姐同我女兒一間房,都有關門的,不過就無鎖門。因為有時半夜我會去個女間房睇下她有無帔的,我女訓覺很反訓的。有時個姐姐訓到隻豬咁都未必記得醒下去睇下她的。所以我每晚都會入她房睇下的,故一定唔可以鎖門的。

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

bb跟工人一間房, 關門但唔鎖門, bb半夜會扎醒要飲水的, 工人會搞掂, 盡可能都唔會叫我起身, 不過朝早bb幾點瞓醒, 佢先會跟住起身, 有時bb8:00先醒, 咁佢就8:00先起身, 我考慮緊話唔話佢.
,

珍珠宮

她一間房自己睡, 加雜物.

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

me 2
我2個細路都無俾工人湊過夜, 我想佢地跟我多d!
原文章由 LILY媽咪 於 07-8-16 06:08 PM 發表

大宅

me 2

原文章由 LILY媽咪 於 07-8-16 18:08 發表

子爵府

原文章由 LILY媽咪 於 07-8-16 18:08 發表

雜物是否佢自己 ge or 你地屋企? 你地會把雜物放在 bun bun ge 房 ma? 通常係 mud 野?

男爵府

原文章由 bbqueen 於 07-8-16 22:10 發表

雜物是否佢自己 ge or 你地屋企? 你地會把雜物放在 bun bun ge 房 ma? 通常係 mud 野?

都係"她一間房自己睡, 加雜物." 雜物當然是我地, 包括衫, 書, 小朋友玩具.

子爵府

原文章由 bbrma 於 07-8-16 22:27 發表

都係"她一間房自己睡, 加雜物." 雜物當然是我地, 包括衫, 書, 小朋友玩具.

我個 bun 都係有間房自己睡, 但放晒自己
d 野, 仲有 hi fi......, 拎左我地
d 放係廳到, 話極都係咁

大宅

same as me!!!

原文章由 tweetybird 於 07-8-16 16:22 發表

姐姐同我女兒一間房,都有關門的,不過就無鎖門。因為有時半夜我會去個女間房睇下她有無帔的,我女訓覺很反訓的。有時個姐姐訓到隻豬咁都未必記得醒下去睇下她的。所以我每晚都會入她房睇下的,故一定唔可以 ...

水晶宮

我會指住廳既雜物,同佢講,要佢依家即刻將d野放入房,然後睇住佢做完先收科.
係即刻做,停晒其他手頭上既工作,即刻!
我吩咐工人既野,可以好firm,呢個係命令,唔係請求,亦唔係商量!
原文章由 bbqueen 於 07-8-17 00:25 發表

我個 bun 都係有間房自己睡, 但放晒自己
d 野, 仲有 hi fi......, 拎左我地
d 放係廳到, 話極都係咁

水晶宮

我日頭要返工,所以晚上阿女跟工人瞓.
如果我唔洗返工,可能會自己湊番.

大宅

我工人訓由廁所改做"工人房"既雜物房...
佢張床係上面,下面用黎放野...

子爵府

原文章由 Maltesers 於 07-8-17 00:58 發表
我工人訓由廁所改做"工人房"既雜物房...
佢張床係上面,下面用黎放野...

有冇 window ga? 你地覺唔覺得有左"工人房", 佢地成日 lee 埋係入面, 仲閂埋門,.....唔知佢做 mud....

男爵府

原文章由 bbqueen 於 07-8-17 10:22 發表

有冇 window ga? 你地覺唔覺得有左"工人房", 佢地成日 lee 埋係入面, 仲閂埋門,.....唔知佢做 mud....

除左夜晚睡覺, 其他時間唔准閂埋門.

首頁

尾頁

跳至