家庭理財

跳至

首頁

尾頁

大宅

拆 皇 后 掛 八 號 波 古 樹 塌 工 人 上 街
投 資 部 落 : 股 災 四 大 凶 兆

http://appledaily.atnext.com/template/apple/art_main.cfm?iss_id=20070816&sec_id=15307&subsec_id=6247709&art_id=10033492&cat_id=7355564

近 呢 幾 個 禮 拜 , 港 股 由 高 位 急 挫 , 唔 少 網 友 擔 心 會 唔 會 出 現 十 年 一 次 股 災 , HIS/HSCEI 話 : 「 近 日 不 斷 發 生 不 祥 先 兆 , 先 有 清 拆 皇 后 碼 頭 , 再 有 突 然 轉 掛 八 號 風 球 , 家 陣 連 百 年 古 樹 都 倒 塌 埋 , 可 能 係 股 災 凶 兆 。 」
828edmond 仲 話 : 「 連 扎 鐵 工 人 都 上 街 , 必 定 係 有 異 象 。 」 渣 都 冇 插 口 : 「 早 排 冇 豬 、 牛 供 港 , 咁 即 係 冇 肉 食 啦 , 仲 唔 係 暗 示 炒 股 冇 肉 食 , 好 走 人 啦 ! 」 完 壁 更 話 : 「 家 連 『 開 心 果 』 肥 肥 都 病 埋 , 直 頭 凶 兆 降 臨 啦 ! 」

是 福 是 禍 任 你 解FVV 就 唔 係 咁 睇 , 「 拆 皇 后 代 表 去 舊 立 新 ; 八 號 風 球 去 而 復 返 , 即 係 有 情 常 在 ; 百 年 古 樹 倒 塌 , 暗 示 生 生 不 息 , 全 部 都 係 吉 祥 之 兆 ! 」
jacksohk 認 為 : 「 近 排 調 整 都 只 係 信 心 問 題 , 仲 未 係 股 災 , 但 最 怕 係 如 果 連 美 國 樓 價 都 大 跌 話 , 到 時 後 市 就 真 係 唔 多 樂 觀 。

別墅

唯恐天下不亂,呢位作者,讀書讀糞片

大宅

痴線?-(
之前幾百點幾百點咁升有無人出黎講吉兆

大宅

HAHAHAHA...................

男爵府

最衰就係秋官!
[

大宅

醒目開學勳章 環保接龍勳章

我話最衰係美國佬:tongue:

原文章由 sleepingbo 於 07-8-17 13:27 發表
最衰就係秋官!

子爵府

都好廢話,多余

大宅

容許我講得俗D.....痾[市]唔出,賴地[壓]:tongue: :tongue: :tongue: :tongue: ?-( ?-( ?-(

侯爵府

廢話 !! ?-( ?-( ?-(

別墅

首頁

尾頁

跳至