論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我來緊會請多個Bun, 想叫e+個Bun個sister 來, 她now in the Philippines. 我想用翻之前的agent, but我Bun話charge她sister會很貴, 她介紹另一個agent (Amry Employment), 話agent charge 顧主的fee可以她幫我pay, 因仲平過她pay俾我之前的agent, 我只需visa搞惦後去領事館羅就得了, 她咁講信得過嗎? 會不會串通個agent? 有無人聽過lei間agent (o係灣仔wo)? 因非常急, 望各位Mami賜教, Thank U Thank U

伯爵府

2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 Sucklingpiggy 於 07-8-17 13:36 發表
我來緊會請多個Bun, 想叫e+個Bun個sister 來, 她now in the Philippines. 我想用翻之前的agent, but我Bun話charge她sister會很貴, 她介紹另一個agent (Amry Employment), 話agent charge 顧主的fee可以她幫我p ...

呢間agent喺賓賓個圈子係無人不識。我而家申請緊一個賓喺hilippines過黎(direct hire), 都係經呢間。我仲格過價, 佢係最平的一間, $32xx, 包哂香港同Philippines嘅費用。

水晶宮

叫佢比定現金你先,咁咪無有怕囉.
唔知咁係咪已經可行?
原文章由 Sucklingpiggy 於 07-8-17 13:36 發表
我來緊會請多個Bun, 想叫e+個Bun個sister 來, 她now in the Philippines. 我想用翻之前的agent, but我Bun話charge她sister會很貴, 她介紹另一個agent (Amry Employment), 話agent charge 顧主的fee可以她幫我p ...

複式洋房

Connielai and 方方Mami,

真係Thank you 曬!

Connie,
PM 收到! 如果話辦手續, 咁我都唔太擔心; 反而驚遲d有咩argue or dispute, 個agent唔持平, 或者俾D山埃TIPS俾我就慘啦. 另外,我Bun 話d fee係$35XX wo, why有分別? 同埋你使唔使自已去consulate羅visa?

方媽,
如果我真係用lei間agent, 我都唸著叫我Bun俾定cash 我.

另外, 我Bun話lei間agent係同Philippines的consulate有連係的, 仲話好多其它的HK agents 係菲都係illegal的, 我又唔係好信....你們清楚嗎?

原文章由 Connielai 於 07-8-17 14:10 發表

呢間agent喺賓賓個圈子係無人不識。我而家申請緊一個賓喺hilippines過黎(direct hire), 都係經呢間。我仲格過價, 佢係最平的一間, $32xx, 包哂香港同Philippines嘅費用。

伯爵府

2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 Sucklingpiggy 於 07-8-17 15:14 發表
Connielai and 方方Mami,

真係Thank you 曬!

Connie,
PM 收到! 如果話辦手續, 咁我都唔太擔心; 反而驚遲d有咩argue or dispute, 個agent唔持平, 或者俾D山埃TIPS俾我就慘啦. 另外,我Bun 話d fee係$35XX ...

mud你咁快又離線嫁,我比佐$3257.50, 吾知點解吾同, 你可以打去問吓。我個工人係自己搵,然後經Emry's安排佢過黎。我吾駛自己去領事館, Emry's幫我去。聽講呢間agent喺hilippines係大公司, 只不過我地香港人吾識。

複式洋房

唔好意思, 返緊工唔方便成日在線
PM收到了, thanks a lot! Oh! 我搞錯左, 應該是Immigration. 我未同個agent傾架, 唸著上來羅下料先嘛 , 等我聽日打去問下先, 係呢, 你點自已搵工人架?

原文章由 Connielai 於 07-8-17 15:38 發表

mud你咁快又離線嫁,我比佐$3257.50, 吾知點解吾同, 你可以打去問吓。我個工人係自己搵,然後經Emry's安排佢過黎。我吾駛自己去領事館, Emry's幫我去。聽講呢間agent喺hilippines係大公司, 只不 ...

大宅

我都係用呢間agency. 係中環都有分店, 做direct hire 個係香港人, 份外親切. 基本上你俾晒所有文件佢地, 你就唔駛理 (當然間唔中打電話問下進度), 等工人到. 你係唔駛去入境處同菲領, 不過你要自己係機場接工人同幫佢做身份証, 呢個agency係唔包ga

原文章由 Sucklingpiggy 於 07-8-17 16:04 發表
唔好意思, 返緊工唔方便成日在線
PM收到了, thanks a lot! Oh! 我搞錯左, 應該是Immigration. 我未同個agent傾架, 唸著上來羅下料先嘛 , 等我聽日打去問下先, 係呢, 你點自已搵工人架?

大宅

原文章由 demio 於 07-8-17 17:08 發表
我都係用呢間agency. 係中環都有分店, 做direct hire 個係香港人, 份外親切. 基本上你俾晒所有文件佢地, 你就唔駛理 (當然間唔中打電話問下進度), 等工人到. 你係唔駛去入境處同菲領, 不過你要自己係機場接工人 ...

你咁講令我覺得好似經呢間買野返黎咁...

大宅

唔知幫唔幫到你, 我2006年尾係經康x居(唔知可唔可以講全名)direct hire 請左個工人, 當事費用$3000(唔知而家仲係咪呢個價), 你可以打去問下。我工人在今年2月中到港, 其間過程都無咩問題。希望幫到你。
不過同你講果間一樣要你自己係機場接工人同幫佢做身份証, 但話哂係你自己揀agent, 可能會安心d

首頁

尾頁

跳至