自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

回覆:十字繡宮女另類之作!

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:點敢笑啊!樓主你好有畫畫天份.

原帖由 維仔媽媽 於 14-03-23 發表
點敢笑啊!樓主你好有畫畫天份.
我畫畫天份一D都冇!

初學水墨畫多數跟古人D畫畫,自己創作要好有功力!

謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:大姨媽活像生於古代,三步不出閨門的閨女,

原帖由 KT0603 於 14-03-23 發表
大姨媽活像生於古代,三步不出閨門的閨女,練得一手巧女紅,差點琴琪書話樣樣整!
好勁呀!

...
乜鬼閨女丫,我咁大隻腳,人地話我前世唔係妹仔,就係窮等人家!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

男爵府

靚喎

珊瑚宮

親子王國15週年勳章 BK Milk勳章

mclam 發表於 14-3-23 15:57
冇用丫,屋企人唔欣賞,我62話我呢個新抱古靈精怪,女人應該多D企係廚房,唔好攪咁多野!

...

你 62 啲思想好封建,做佢屋企的女性真係慘

我覺得水墨畫點畫都好睇,由其喜歡睇小朋友畫嗰啲雞仔呀,瓜果,好得意

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

好靚呀...

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:mclam+發表於+14-3-23+15:57+冇用丫

原帖由 greenpea 於 14-03-23 發表
你 62 啲思想好封建,做佢屋企的女性真係慘

我覺得水墨畫點畫都好睇,由其喜歡睇小朋友畫嗰啲雞 ...
係呀,99同姑9咪成日企係廚房囉!

同意,所以我呢個對畫畫一D都冇天份既人,畫起水墨畫都好似有板有眼咁!

子爵府

引用:Quote:原帖由+MrsWong+於+14-03-23+發表你

原帖由 mclam 於 14-03-23 發表
冇用丫,屋企人唔欣賞,我62話我呢個新抱古靈精怪,女人應該多D企係廚房,唔好攪咁多野!

...
做人係為自己而活!自己活得精彩快樂米得。
屋企人吾欣賞,吾代表同樣係其他人意見。
我好buy 你呢種不停求學精神,增值自己人生。仲記得我母親有重病時還未走,我只得10歲已開始不斷同我講呢種道理,做女人吾可以為男人而活,要學懂自力更生,吾可以懶要同社會同步。人大了,終明白呢個道理。我而家都有跟隨母親所講甘去過生活。
樓主,我知道你患病,加油牙!我會不斷支持你……

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由+mclam+於+14-03-23+發表冇用

原帖由 mammycat1818 於 14-03-23 發表
做人係為自己而活!自己活得精彩快樂米得。
屋企人吾欣賞,吾代表同樣係其他人意見。
我好buy 你呢種不停求 ...
多謝支持!

珍珠宮

2024年龍年勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

呢位宮女唔簡單

侯爵府

畀面勳章

男爵府

珊瑚宮

+3金熱血 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

全力支持捐血行動~
Blood for Life 熱血使命 @ fb

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:呢位宮女唔簡單 +

原帖由 Mimmy 於 14-03-23 發表
呢位宮女唔簡單
宮女係宮中生活要識18般武藝!

大宅

珍珠宮

回覆:mclam 的帖子

伯爵府

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

好勁,又靚

翡翠宮

2024勳章 2023年兔年勳章 笑得好勳章 最關心BB問題熱投勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 炎夏勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

珍珠宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

好好﹗

首頁

尾頁

跳至